بانک مرکزی ژاپن بعد از ۱۳۸ سال نخستین مدیر اجرایی زن را منصوب کرد
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایبنا؛ شیمیزو فعالیت خود را در بانک مرکزی ژاپن از سال ۱۹۸۷ آغاز کرد. در واحد بازارهای مالی و عملیاتهای ارزی انجام وظیفه کرد و در فاصله سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ دو پست مدیر کل بخش اروپا و نماینده ارشد بانک مرکزی ژاپن در لندن را نیز برعهده داشت.
بانک مرکزی ژاپن در اکتبر ۱۸۸۲ تاسیس شده است. براساس دادههای منتشر شده توسط بانک مرکزی ژاپن، زنان ۴۷ درصد از نیروی کار این بانک را تشکیل میدهند اما تنها ۱۳ درصد آنان در پستهای ارشد مدیریتی و ۲۰ درصد در مناصب تخصصی مرتبط با امور حقوقی، نظامهای پرداخت و اسکناس مشغول فعالیت هستند.
زنان از زمان ایجاد هیات سیاستگذاری بانک مرکزی ژاپن (سال ۱۹۹۸) که بالاترین هیات تعیین سیاستهای پولی این بانک محسوب میشود، حضور و عضویت داشتهاند اما همواره تنها یک عضو از تیم ۹ نفره هیات سیاستگذاری زن بوده است و ریاست این بانک برخلاف فدرال رزرو یا بانک مرکزی اروپا هرگز به زنان سپرده نشده است.
با این حال به مرور زمان، چالشهای جمعیت شناختی و روند افزایشی تعداد زنان با تحصیلات عالی بتدریج شروع به تغییر ساختارهای مدیریتی مردسالار ژاپن کرد. براساس دادههای سال ۲۰۱۸ بانک جهانی، در حالیکه زنان ۵۱درصد جمعیت ژاپن را تشکیل میدهند، اما مطابق تازهترین رتبه بندی شاخص جهانی شکاف جنسیتی که توسط مجمع جهانی اقتصاد منتشر شده است، این کشور از این حیث در بین ۱۵۳ کشور در رتبه ۱۲۱اُم قرار دارد.
علاوه بر این، برخلاف تعهد شینزو آبه نخست وزیر ژاپن مبنی بر توانمند ساختن زنان شاغل در قالب سیاستی موسوم به womenomics، این کشور از لحاظ برابری جنسیتی در جمع کشورهای جی۷ در انتهای جدول جای دارد.