گزارش اقتصادنیوز از بازار طلا وارز پایتخت| تمدید حبس دلار/ رشد سکه در واکنش به صعود قیمت جهانی طلا
به گزارش اقتصادنیوز؛ در سومین روز هفته، دلار به بالای محدوده 17 هزار و 600 تومانی بازگشت و سکه تمام بهار آزادی نیز به کانال 7 میلیون و 400 هزار تومانی جهش کرد.
روز سه شنبه، شاخص بازار ارز 80 تومان افزایش را به ثبت رساند و به بهای 17 هزار و 650 تومان رسید. در حالی که رفت و برگشت های قیمتی دلار، معامله گران ارزی را سرگشته کرده بود، سکه توانست به کمک صعود طلای جهانی، 60هزار تومان افزایش را تجربه کند و به بهای 7 میلیون و 420 هزار تومان برسد. طلا در آغازین روز معاملات بازارهای جهانی در مقطعی حتی تا نزدیکی مرز هزار و 750دلاری رشد کرد.
دامنه حبس دلار در خرداد
دلار از تاریخ 8 خرداد تا دیروز بیشتر نوسانات خود را در بازه 17 هزار و 550 تا 17 هزار و 650 تومان انجام داده است و اگر روند قیمتی را از آغاز خردادماه بررسی کنیم، این ارز هرگز نتوانسته است خود را بالای محدوده 17هزار و 700 تومانی تثبیت کند، هر چند که نزول به زیر سطح 17 هزار و 500 تومانی نیز تنها یک بار میسر شده است. چنین روندی برای بسیاری از معامله گران سردرگم کننده بوده است؛ چرا که هر بار به امید شکسته شدن مرزهای حمایتی یا مقاومتی وارد بازار شدند، شکست خوردند.
به عنوان مثال، دیروز قیمت دلاردر حاالی افزایشی شد که تعداد زیادی از بازیگران ارزی در انتظار شکسته شدن سطح حمایتی 17 هزار و 500 تومانی بودند. روز یک شنبه چنان میزان تقاضا در بازار پایین آمده بود که عده ای نتیجه گرفتند، روند نزولی قیمت ادامه دار خواهد بود. صبح روز دوشنبه نیز صرافی ملی، قیمت دلار را 30 تومان کاهش داد و روی عدد 17 هزار و 70تومان قرار داد. این قیمت گذاری حتی انتظارات کاهشی را در مقطعی بیشتر کرد، ولی زمانی که معامله گران متوجه روند افزایشی نرخ حواله درهم شدند، خریدها در بازار افزایش یافت و در معاملات فردایی نیز قیمت افزایشی شد.
اختلال مقطعی که رفع می شود؟
به گفته یکی از بازیگران ارزی، زمانی که عرضه ارز کمی دچار اختلال می شود، قیمت درهم بالا می رود و در نتیجه فضای بازار داخلی نیز تا حدی افزایشی می شود. از نظر او، تقاضای نقدی زیادی در بازار وجود ندارد و آنچه قیمت دلار را بالا می برد تقاضاهای حواله ای است. در واقع از نظر این بازیگر ارزی، در صورتی که عرضه ارز تقویت شود، امکان کاهش قیمت ها و خروج از فاز افزایشی وجود دارد. چندی پیش رییس کل بانک مرکزی نیز تلویحا کاهش صادرات کشور به دلیل گسترش ویروس کرونا و بسته شدن مرزها را در افزایش قیمت دلار موثر دانسته بود. با این حال، میزان صادرات کشور در اردیبهشت ماه نسبت به فروردین افزایش یافته و همین امر می تواند نشان دهد که تجارت کشور از سایه کرونا در حال خروج است و با برگشت ارز صادراتی، سمت عرضه نیز می تواند دوباره تقویت شود و مانعی بر سر راه نوسانات افزایشی ایجاد کند. در این میان، نرخ دلار در سامانه نیما هم در روزهای اخیر افزایشی بوده است و این امر نیز می تواند انگیزه صادرکنندگان برای فروش ارز را بالاتر ببرد. آخرین قیمت اعلام شده برای دلار در سامانه نیما 16 هزار و 514 تومان بود که 36 تومان بیشتر از قیمت پیشین بود.
افزایشی های بازار ارز بدر انتظار چه هستند؟
در حالی که برخی فعالان باور دارند اختلالات مقعطی در سمت عرضه باعث افزایش قیمت دلار شده اند و قیمت در آینده به مسیر عادی خود بازخواهد گشت، گروهی دیگر از فعالان، باور دارند که قیمت این ارز می تواند به افزایش خود ادامه دهد. از نظر آن ها، نرخ حواله درهم و ارزش دلار در کشورهای همسایه در سطحی قرار دارد که در صورت ماندگاری، افزایش بیشتر قیمت دلار در بازار داخلی اجتناب ناپذیر خواهد بود. از نظر این گروه، دلار بالای 17هزار تومان تثبیت شده است و این مساله می تواند استارتی برای افزایش بیشتر باشد.
رشد دلار در روز گذشته به افزایش بهای سکه کمک کرد، ولی نباید از خاطر برد که چشم سکه بازان به بازارهای جهانی نیز دوخته شده بود؛ آن ها انتظار داشتند که قیمت طلا در واکنش به اعتراضات آمریکا صعودی شود و به واسطه آن سکه افزایش قیمت را تجربه کند. هراس معامله گران سکه از کاهش احتمالی دلار در روز دوشنبه بود که روند افزایشی این ارز،نگرانی آن ها را برطرف کرد.