گزارش اقتصادنیوز از بازار طلاوارز پایتخت؛ فاصلهگیری دلار از مرز روانی/ تغییر مسیر نرخها
به گزارش اقتصادنیوز؛ پس از 3 افزایش متوالی، دلار راه نزولی را در پیش گرفت و کمی از مرز 18 هزار تومانی فاصله پیدا کرد. روز شنبه، فضای احتیاط بر بازار ارز حاکم بود و در چنین موقعیتی، شاخص ارزی 30 تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای 17 هزار و 950 تومان رسید.
این کاهش در حالی اتفاق افتاد که شاخص ارزی در 3 روز کاری انتهایی هفته گذشته در مجموع 400 تومان افزایش قیمت را تجربه کرده و به بهای 17 هزار و 980 تومان رسیده بود.
با توجه به افت دلار عجیب به نظر نمی رسید که سکه از کانال 7 میلیون و 600 هزار تومانی عقب نشینی کند. روز شنبه فلز گران بهای داخلی 50 هزار تومان افت کرد و به بهای 7 میلیون و 550 هزار تومان رسید.
چه عاملی دلار را نزولی کرد؟
چه عاملی باعث شد که در ابتدای هفته جاری روند قیمتی دلار تغییر کند؟ اولین نظر که بیشتر از فعالان بازار به گوش می رسید، حاکی از آن بود که عده ای از معامله گران تصمیم گرفته اند که در مرز حساس 18 هزار تومانی، بخشی از خریدهای گذشته خود را به فروش برسانند. در واقع این دسته به دنبال ذخیره کردن بخشی از سودی بودند که از خریدهای گذشته نصیب شان شده بود. با این حال، فضای احتیاط هم بر بازار حکم فرما بود و بر اساس گفته ها به نظر می رسید کمتر معامله گری حاضر بود تمام خریدهای گذشته خود را به فروش برساند. آن ها از آنجایی که احتمال افزایش قیمت را هم چنان منتفی نمی دانستند، بخشی از خریدها را نگه داشتند و هم زمان به دنبال خرید در قیمت های پایین تر بودند.
به باور یکی از بازیگران باتجربه بازار، نوسان گیران زمانی که مشاهده کردند تقاضای چندانی در بازار برای مرزشکنی وجود ندارد، تصمیم گرفتند با احتیاط بیشتری در زمینه خرید ارز عمل کنند؛ این موضوع یکی از عواملی بود که موجب تغییر مسیر دلار شد.
با این حال، نباید از نظر دور داشت که امروز بسیاری از معامله گران از افت قیمت درهم به زیر مرز 5 هزار تومانی خبر می دادند. از نظر آن ها، این افت قیمتی عامل مهم تری بود که موجب شد جهت قیمت در بازار داخلی تغییر کند. قیمت درهم و دلار دو متغیری هستند که سال هاست جهت حرکتی یکدیگر را تحت تاثیر قرار می دهند و نگاه معامله گران به روند این دو معطوف است.
در واقع دو دلیل برای افت دلار در روز شنبه عنوان می شد: یکی دلایلی که معامله گران فنی عنوان می کردند و دیگری افت قیمت درهم. البته ضعف تقاضا را نیز باید در افت قیمت اثرگذار دانست.
در این میان گروهی اشاره داشتند که افت روز شنبه چندان قابل توجه نبوده است که بتوان از آن به عنوان سیگنالی برای ادامه روند نزولی یاد کرد. از نظر این گروه باید روند روزهای بازار ارز را به دقت دنبال کرد .
بازارساز نیز امروز رفتار محتاط تری را در مورد قیمت گذاری داشت. صرافی های منتخب بازارساز، قیمت فروش دلار را تغییر ندادند و روی همان عدد 17 هزار و 750 تومان نگه داشتند. این در حالی بود که در هفته گذشته قیمت دلار بر تابلوی این صرافی ها حدود 4 درصد افزایش یافته بود و در نهایت در انتهای هفته به فاصله 230 تومانی قیمت بازار آزاد رسید.
در سامانه نیما نیز امروز مطابق چند روز اخیر نرخی برای دلار اعلام نشد و به نظر می رسد برخلاف برخی موارد قبلی، این بار قیمت قرار است زمان بیشتری منتشر نشود.
در بازار سکه نیز روز شنبه قیمت راه نزولی را در پیش گرفت. در اولین روز هفته، فلز گران بهای داخلی 50 هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای 7 میلیون و 550 هزار تومان رسید. این افت در شرایطی به ثبت رسید که در3 روز آخر هفته گذشته، سکه 340 هزار تومان افزایش قیمت را در مقابل خود دیده بود.
افت قیمت سکه در شرایطی صورت گرفت که طلای جهانی توانست در بازارهای جهانی در محدوده هزار و 730 دلاری به کار خود پایان دهد و احتمال رشد بیشتر آن نیز در هفته جاری وجود دارد. با این حال، به نظر می رسد برای بازیگران بازار سکه روند قیمتی دلار از اهمیت بیشتری نسبت به طلای جهانی برخوردار است.