تفاوت عجیب آمارهای وزیر راه و شهرسازی و وزارتخانه+جدول

کدخبر: ۳۴۸۶۲۰
اقتصادنیوز :‌آمارهای مطرح شده توسط وزیر راه و شهرسازی درباره تعداد معاملات مسکن و همچنین سهم معاملات خانه‌های لوکس و بزرگ در این معاملات با آمارهای رسمی این وزارتخانه فاصله بسیار زیادی دارد و تلاش اسلامی برای آرام کردن بازار مسکن با مطرح کردن این آمارهای غیرواقعی، تلاشی بی‌فایده است.​
تفاوت عجیب آمارهای وزیر راه و شهرسازی و وزارتخانه+جدول
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی شامگاه چهارشنبه ۱۸ تیرماه در برنامه تلویزیونی "متن-‌حاشیه" شبکه سوم سیما گفت: «پایش معاملات بخش مسکن، کاهش ۷۰ درصدی را نسبت‌به دوره مشابه سال گذشته نشان می‌دهد. نکته حائز اهمیت در این بخش این است که ۶۰ درصد معاملات این بخش مربوط به واحدهای بزرگ و لوکس و حاکی از سوداگری در این بخش است که بازار مسکن را ملتهب می‌کند. همچنین سهم کمی از معاملات این بخش مربوط به واحدهای کوچک و مناطقی است که قیمت مناسب‌تری وجود داشته است».

هر چند در این بخش از سخنان وزیر راه و شهرسازی، دقیقا مشخص نیست آمارهای بخش مسکن در چه دوره های زمانی با یکدیگر مقایسه شده اند ولی ظاهرا اسلامی آمارهای بخش مسکن از ابتدای امسال تا نیمه تیرماه را با مدت مشابه پارسال مقایسه کرده است. با توجه به همین موضوع، نکاتی درباره آمارهای اعلامی وزیر راه و شهرسازی مطرح است که عبارتند از:

الف- در حالی اسلامی مدعی شده که معاملات بخش مسکن نسبت به پارسال ۷۰ درصد کاهش یافته است که آمارهای رسمی منتشر شده توسط دفتر اقتصاد مسکن معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در قالب گزارش «تحولات بازار مسکن-واحدهای مسکونی آپارتمانی شهر تهران-خردادماه 1399» نشان می‌دهد که تعداد معاملات مسکن در فصل بهار امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، حدود 2 هزار فقره (حدود 9 درصد) افزایش یافته و به حدود 24 هزار فقره رسیده است.

کمتر از 10 درصد معاملات مسکن در خردادماه برای خانه های بالای 140 متر بوده است

ب- در حالی وزیر راه و شهرسازی مدعی شده که 60 درصد معاملات بخش مسکن مربوط به واحدهای بزرگ و لوکس بوده است که آمارهای رسمی این وزارتخانه در قالب گزارش «تحولات بازار مسکن-واحدهای مسکونی آپارتمانی شهر تهران-خردادماه 1399» نشان می دهد که صرفا 9.4 درصد معاملات مسکن در خردادماه امسال مربوط به خانه های بالای 140 متر مربع بوده است. حتی اگر فرض کنیم که خانه های بالای 100 متر، جزو واحدهای بزرگ و لوکس هستند که فرضی بسیار سخت گیرانه است، صرفا کمتر از 30 درصد معاملات مسکن در خردادماه امسال مربوط به این معاملات بوده است. آمارهای این موضوع در اردیبهشت و فروردین امسال هم تفاوت چندانی با آمار خردادماه ندارد.

*کمتر از 15 درصد معاملات مسکن در خردادماه برای خانه های گرانتر از 3.2 میلیارد تومان بوده است

از سوی دیگر، آمارهای رسمی وزارت راه و شهرسازی در قالب گزارش مذکور نشان می دهد که صرفا 14.2 درصد معاملات مسکن در خردادماه امسال مربوط به خانه های با ارزش بالای 32 میلیارد ریال (خانه ای با متراژ 140 متر مربع و قیمت حدود 23 میلیون تومان به ازای هر متر مربع) بوده است. حتی اگر فرض کنیم که خانه های بالای 100 متر، جزو واحدهای بزرگ و لوکس هستند که فرضی بسیار سخت گیرانه است، صرفا حدود 25 درصد معاملات مسکن در خردادماه امسال مربوط به این معاملات بوده است. آمارهای این موضوع در اردیبهشت و فروردین امسال هم تفاوت چندانی با آمار خردادماه ندارد.

با توجه به آنچه گفته شد، آمارهای مطرح شده توسط وزیر راه و شهرسازی درباره تعداد معاملات مسکن در سال جاری و همچنین سهم معاملات خانه های لوکس و بزرگ در این معاملات با آمارهای رسمی این وزارتخانه فاصله بسیار زیادی دارد و تلاش اسلامی برای آرام کردن بازار مسکن با مطرح کردن این آمارهای غیرواقعی، تلاشی بی‌فایده است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید