اختلالات هسته سخت بورس چه زمانی به پایان می رسد؟

کدخبر: ۳۵۳۶۰۸
ضعف هسته معاملاتی سال‌هاست که به دغدغه اصلی فعالان بازار سهام تبدیل شده است. این سامانه‌ اکنون با توجه به افزایش ضریب نفوذ بازار سرمایه میان صاحبان نقدینگی، جوابگوی حجم متقاضیان نیست و در اغلب روزها با مشکلات بسیاری مواجه است.
اختلالات هسته سخت بورس چه زمانی به پایان می رسد؟

به گزارش اقتصادنیوز، ضعف هسته معاملاتی سال‌هاست که به دغدغه اصلی فعالان بازار سهام تبدیل شده است.  پایگاه داده‎ها و سامانه معاملات بازار سرمایه ایران بیش از یک دهه پیش از سوی  شرکت فناوری اطلاعات فرانسوی «اتوس» برای ایران طراحی و پیاده‎سازی شد. این شرکت به عنوان یکی از بزرگترین ارائه دهنده سیستم‎های معاملاتی در دنیا شناخته می‎شود. این سامانه‌ که سال‌ها پیش و بر مبنای شرایط روز طراحی شد، اکنون با توجه به ورود بی‌سابقه نقدینگی و افزایش چشمگیر حجم معاملات جوابگوی حجم متقاضیان نیست و در اغلب روزها با مشکلات بسیاری مواجه است. 

بورس

فشار تحریم‎ها به هسته معاملات 

در 12 سال گذشته شرکت اتوس فرانسه به دلیل تحریم‌ها از نوسازی و به‎روزرسانی سیستم معاملات بازار سهام شانه خالی کرده است.

در آذر ماه سال 95 با تعلیق تحریم‎ها، این شرکت فرانسوی به ایران بازگشت و جهت به‎روزرسانی پایگاه داده‌ها و نرم افزار معاملاتی بازار سرمایه ایران تفاهم نامه همکاری منعقد کرد؛ اما با اجرای دور جدید تحریم‎ها، مجددا کار به روز رسانی معلق شد.

بورس درست در زمانی که بازار در کانال صعود قرار می‎گیرد، و با هجوم نقدینگی‎های جدید مواجه می شود هسته معاملات به خواب می‌رود.مساله ای که سرمایه گذاران را دل زده می کند. این در حالی است که سرمایه‎گذاران و سهامداران در بازار سرمایه بابت معاملات خود و خدمات دریافتی، کارمزد پرداخت می‎کنند.

راهکارهایی برای اصلاح هسته معاملات

برخی کارشناسان پیشنهاد می کنند در شرایط کنونی می‎توان اقداماتی انجام داد تا بار هسته معاملات اندکی خلوت شود؛ به عنوان مثال یک راه که نیاز به کارشناسی بیشتر دارد، حذف دوره پیش گشایش است تا سهامداران با اطمینان و قطعیت اقدام به ثبت سفارش کنند و رفت و آمدهای زمان پیش گشایش کمتر شود که به دنبال آن، فشار اولیه در زمان ثبت سفارشات کمتر خواهد شد.

تغییر شرایط دامنه نوسان راهکار دیگر کارشناسان است.به گفته آنان اگر قرار است سهمی‎20 درصد رشد کند، به‎جای آن‎که 5 روز هسته معاملات را درگیر خود کند تا به تارگت مورد نظر برسد، در یک روز این اتفاق رخ دهد و از فشارها و هیجانات کاسته شود.

البته در این میان، حذف محدودیت حجم معاملات نیز می‎تواند تا حدودی گره‎گشا باشد. در حاضر حاضر محدودیت حجم معاملات در بورس 100 هزار و در فرابورس 50 هزار سهم است که با افزایش آن، تعداد سفارشات کاهش و تا حدودی از بار هسته معاملات می‎کاهد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید