بازارساز ارزی دست به کار شد+جدول و نمودار
به گزارش اقتصادنیوز بازارساز که تا روز سه شنبه چندان به روند قیمت دلار بازار توجهی نداشت و نرخ فروش صرافی های بانکی را روی عدد 22 هزار و 480 تومان نگه داشته بود، با پیشروی دوباره دلار، به یکباره تغییر تاکتیک داد. روز چهارشنبه، دلار بر تابلوی صرافی های بانکی 4 بار افزایش یافت و سرانجام روی عدد 23 هزار تومانی قرار گرفت که 420 تومان بالاتر از روز سه شنبه بود. بازارساز با تاکتیک رشد پلهای قیمت قصد داشت، فاصله قیمت صرافی های بانکی با بازار آزاد را کاهش دهد و در نتیجه مانع از ورود تقاضای کاذب به بازار شود.
نتیجه تاکتیک جدید بازارساز چه بود؟
پیگیری این روش موجب شد که قیمت دلار از اواخر روز در بازار آزاد سیر نزولی بگیرد و به سمت سطح 23 هزار و 500 تومانی میل کند. این در حالی بود که در اواسط روز تا نزدیکی محدوده 23 هزار و 700 تومانی نیز رشد کرده بود.
اگر بازارساز چنین تاکتیکی را در پیش نمی گرفت، ممکن بود افراد زیادی به قصد کسب سود از اختلاف قیمتی دو بازار به صرافی های خیابان فردوسی مراجعه کنند و شلوغ شدن صرافی ها به تنهایی می توانست، جو افزایشی را در بازار تشدید کند.
افزون بر این، نزدیک کردن قیمت صرافی های منتخب به بازار آزاد موجب می شود که شانس جمع کردن ارز توسط این صرافی ها در بازار بیشتر شود. در واقع اگر قیمت برگشت بخورد، فروشنده های عادی انگیزه خواهند داشت که ارز خود را به صرافی های مطمئن تر بفروشند تا اینکه درگیر مبادله با دلالان شوند.
راه مهار نوسان در روز پنج شنبه
عده ای از فعالان اعتقاد داشتند، اگر بازارساز رفتار روز جاری را در معاملات روز پنج شنبه ادامه دهد، می تواند مانع از عبور دلار آزاد از محدوده مقاومتی 23 هزار و 700 تومانی شود و این ارز راه کاهشی را برخلاف روزهای قبل در پیش خواهد گرفت. با این حال، گروه دیگری باور داشتند، روند قیمت درهم مشخص می کند که دلار افزایشی یاشد یا رو به سوی قیمت های پایین تر برود. درهم امروز حتی تا نزدیکی محدوده 6 هزار و 500 تومانی بالا رفت و در صورتی که بالای این محدوده تثبیت شود، می تواند یک سیگنال افزایشی دیگر به بازار داخلی ارسال کند.
روند نزولی اونس؛ افزایش تردید سکه بازان
امروز بازار سکه تمام بهار آزادی کم رونق تر از دلار بود و این فلز گرانبها در دامنه محدودی نوسان داشت. کف قیمت سکه در این روز 10 میلیون و 850 هزار تومان بود و سقف آن در محدوده 10 میلیون و 900 هزار تومان قرار داشت. کاهش دامنه نوسانات سکه در شرایطی به ثبت رسید که دلار طی دو روز اخیر بیش از 500 تومان افزایش را به ثبت رسانده است. به گفته فعالان، آنچه تردید سکه بازان برای عدم ورود پرقدرت به بازار را تحت تاثیر قرار داد، نزول بهای طلا در بازارهای جهانی بود. طلا در روزهای اخیر نه تنها میل به افزایش قیمت نداشته است که به سوی ابتدای کانال هزار و 900 دلاری در حرکت بوده است.
بورس، صدرنشین جدول بازدهی
امروز بازار سهام رشد قابل توجهی را تجربه کرد، به طوریکه شاخص کل بورس شاهد افزایش 1/4 درصدی بود.
این در حالی بود که سکه بازدهی منفی را ثبت کرد و دلار و گرم طلای 18 عیار بهرغم رشد مثبت، از لحاظ میزان بازدهی با بورس فاصله بسیاری داشتند. هر دوی آنها زیر یک درصد افزایش قیمت را در روز پنجم هفته ثبت کردند.