دردسر جدید برای رئیس جمهوری تازه کار

ترامپ اسرار محرمانه را به روس ها لو داد

کدخبر: ۱۶۸۸۵۱
دیدار وزیر خارجه روسیه از آمریکا خبرساز شد. از زمانی که ترامپ در کاخ سفید حضور یافته هر از گاهی خبری دال بر نقش یا مداخله روسیه در انتخابات یا تحولات سیاسی آمریکا منتشر می‌شود چنانکه گویی سران روسیه از کرملین عنان تحولات در کاخ سفید و در واشنگتن را در دست دارند و تمام تحرکات از مسکو کنترل می‌شود. به همین دلیل، دیدار سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه با ترامپ نیز خبرساز شد.
ترامپ اسرار محرمانه را به روس ها لو داد

به گزارش اقتصادنیوز ، روزنامه واشنگتن‌پست روز دوشنبه به نقل از برخی مقامات کنونی و پیشین آمریکا گزارش داد که رئیس‌جمهور این کشور در دیدار هفته گذشته خود با «سرگئی لاوروف» اطلاعات بسیار محرمانه‌ای را برای وی افشا کرده است که به‌طور بالقوه یک منبع اطلاعاتی درخصوص فعالیت‌های گروه تروریستی داعش را در معرض خطر قرار می‌دهد. این روزنامه همچنین اعلام کرد: اطلاعاتی که ترامپ به لاوروف و «سرگئی کیسلیاک» سفیر روسیه در آمریکا انتقال داده، از سوی یک شریک آمریکایی و از طریق روندهای بسیار حساس به اشتراک‌گذاری اطلاعات تهیه شده است.

دیک دوربین سناتور دموکرات در کنگره آمریکا در واکنش به گزارش روزنامه واشنگتن‌پست، این اقدام ترامپ را «خطرناک و عاری از حس مسوولیت» خواند و «باب کورکر» رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنا نیز این ادعاها را در صورت صحت داشتن، «بسیار دردسرساز» دانست. روزنامه واشنگتن تایمز به نقل از مقامات ناشناس گزارش داد که این شریک اطلاعاتی به مقامات واشنگتن اجازه به اشتراک‌گذاری این اطلاعات را نداده بود و تصمیم ترامپ برای به اشتراک‌گذاردن این اطلاعات با مسکو، همکاری از جانب یک متحد را که به فعالیت‌های داخلی گروه تروریستی داعش دسترسی دارد، به خطر می‌اندازد. این مقامات به روزنامه واشنگتن‌پست گفتند که ترامپ طی دیدار با لاوروف و کیسلیاک در دفتر خود در کاخ سفید، پا را از حدودش فراتر گذاشت و پیرامون یک تهدید داعش که به استفاده از رایانه‌های لپ‌تاپ در هواپیما مربوط می‌شد، به بیان و تشریح جزئیات پرداخت. طبق گزارش واشنگتن‌پست، یک مقام آگاه از این تبادل اطلاعاتی گفت که «ترامپ در گفت‌وگوهای خود با مقامات روسیه، ظاهرا به رجز خوانی و فخرفروشی درخصوص اطلاعات خود از تهدیدات در حال ظهور پرداخت و به آنها گفت که هر روز در جریان اطلاعات بسیار مهمی قرار می‌گیرد.»

پس از انتشار گزارش‌هایی مبنی بر اینکه ترامپ اطلاعات محرمانه را افشا کرده است، وزیر امور خارجه آمریکا گفت که رئیس‌جمهوری آمریکا در دیدار با وزیر امور خارجه روسیه درباره «منابع، روش‌ها یا عملیات‌های نظامی» علیه داعش صحبتی نکرده است. به گزارش رویترز، رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای گفت: «در جریان دیدار دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، طیف گسترده‌ای از موضوعات به بحث گذاشته شد که شامل تلاش‌ها و تهدیدات مشترک مرتبط با مقابله با تروریسم هم می‌شد. حین این تبادل‌نظر، ماهیت کلی تهدیدات مورد بحث قرار گرفت و درباره منابع، متدها و عملیات‌های نظامی صحبتی به میان نیامد.» هربرت مک‌مستر، مشاور امنیت ملی کاخ سفید به خبرنگاران گفت: «این مطلب نادرست است. مقام‌های آمریکا و روسیه در آن جلسه، تنها تهدیدات مشترک را مورد بررسی قرار دادند. هرگز منابع اطلاعاتی یا روش‌ها به بحث گذاشته نشد. رئیس‌جمهوری آمریکا در آن اتاق، هیچ‌گونه عملیات نظامی که علنا اعلام نشده باشد، فاش نکرد. چنین اتفاقی رخ نداد.» این اخبار نگرانی‌هایی را میان قانون‌گذاران کنگره آمریکا به‌وجود آورده است. سناتور «دیک دوربین» از دموکرات‌های سنا، رفتار ترامپ را «خطرناک» و «بی‌ملاحظه» توصیف کرد. باب کورکر، رئیس‌جمهوری‌خواه کمیته روابط خارجی سنا هم گفت که اگر اتهامات مذکور صحت داشته باشد، «بسیار بسیار دردسرساز» است. یکی از جنجال‌ها درباره دیدار اخیر ترامپ و دو دیپلمات ارشد روسیه، نحوه انعکاس تصاویر این دیدار بود که برای نخستین بار از سوی رسانه‌های روسیه منتشر شد. بسیاری از رسانه‌های آمریکا پوشش تصویری این دیدار از سوی رسانه‌های روسیه را یک بدعت در کاخ سفید دانسته بودند. دولت ترامپ به خبرنگاران آمریکایی اجازه حضور در اتاق ملاقات کاخ سفید را نداده بود و در مقابل اجازه داده بود عکاسان خبری روس در این اتاق باشند و از نخستین ملاقات رئیس‌جمهوری آمریکا با وزیر امور خارجه و سفیر روسیه عکس بگیرند. برخی از اعضای دموکرات و جمهوری‌خواه کنگره از لو رفتن اطلاعات فوق سری آمریکا درباره داعش از سوی ترامپ ابراز نگرانی کرده‌اند و برخی از کارشناسان امنیتی  نیز گفته‌اندکه با لو رفتن اطلاعات سری آمریکا درباره داعش ممکن است دولت روسیه بتواند منابع و هم‌پیمانان اطلاعاتی آمریکا را شناسایی کرده  و به شیوه‌ها و شگردهای جمع‌آوری اطلاعات کشورهای هم‌پیمان آمریکا وقوف یابد.

 مسکو: آمریکا به‌دنبال روابطی محترمانه با ما است

وزیر امور خارجه روسیه گفت رئیس‌جمهوری آمریکا هیچ‌گاه نخواسته است رابطه بدی با روسیه داشته باشد و از قبل از ریاست‌جمهوری خود تاکنون به‌دنبال رابطه‌ای براساس منافع مشترک با روسیه بوده است. به گزارش خبرگزاری ریانووستی، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه گفت: «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا همیشه اظهار داشته است که خواستار رابطه‌ای مبتنی بر احترام متقابل و منافع مشترک با روسیه است. لاوروف گفت: «ترامپ هیچ‌گاه، چه قبل از انتخابات و چه اکنون که رئیس‌جمهوری آمریکا شده است، نخواسته رابطه بدی با روسیه داشته باشد. بلکه برعکس این بوده و وی همیشه گفته است که می‌خواهد با همه کشورها از جمله روسیه رابطه‌ای عادی، با احترام متقابل، منطقی و بنا بر منافع مشترک داشته باشد.» وی افزود: «منظور از منافع مشترک در وهله اول همان مبارزه با تروریسم است.» لاوروف در پاسخ به اینکه آیا با ترامپ درخصوص اخراج «جیمز کومی» رئیس اف‌بی‌آی، صحبتی داشته‌اید، گفت: «نه بحثی در این خصوص نداشته ایم، چرا که این مساله مربوط به خود ترامپ است و به ما مربوط نمی‌شود.»

 جایزه ویکی‌لیکس علیه ترامپ

پس‌لرزه‌های اخراج رئیس FBI هنوز ادامه دارد. به گزارش آسوشیتدپرس، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا به تازگی در صحبت‌های خود به مکالماتش با جیمز کومی، رئیس اخراج شده پلیس فدرال این کشور اشاره جنجال برانگیزی داشته است. بر همین اساس، این پایگاه اینترنتی برای افشای مکالمه خصوصی میان رئیس‌جمهوری آمریکا و رئیس اخراجی اف‌بی‌آی جایزه ۱۰۰ هزار دلاری تعیین کرد. 

پیش از این، جولیان آسانژ، موسس ویکی‌لیکس در صفحه توییتر خود به طنز پیشنهاد کرد که رئیس اخراجی اف‌بی‌آی به آنها بپیوندد. آسانژ نوشت: «ویکی‌لیکس خوشحال خواهد شد که موضوع استخدام جیمز کومی را برای مدیریت دفتر واشنگتن بررسی کند و حتما وی نیز خوشحال خواهد شد که دولت آمریکا به درستی مورد ارزیابی قرار بگیرد.»  رئیس‌جمهوری آمریکا پیش‌تر به رئیس‌سابق اف‌بی‌آی هشدار داد که با رسانه‌ها گفت‌وگو نداشته باشد. توییتی که رئیس‌جمهوری آمریکا منتشر کرده اتهامات جدیدی علیه او ایجاد کرده؛ مبنی بر اینکه ترامپ مکالمات کومی را مخفیانه ضبط کرده و تلاش دارد مردی را که در تحقیقات ارتباط کمپینش با روسیه شرکت داشت، ساکت 

کند.  به گزارش رویترز، دونالد ترامپ جمعه در پیامی توییتری تلویحا تهدید کرد که چنانچه کومی محتوای تماس‌هایش میان خود و رئیس‌جمهوری آمریکا را منتشر کند، دولت واشنگتن نیز نوارهایی از مکالمات پخش خواهد کرد. رویترز در ادامه با زیر سوال بردن این تهدید گزارش داد، هنوز مشخص نیست که چنین نوارهایی اصلا وجود خارجی داشته باشد. ترامپ در یک توییت دیگر نوشت: بهتر است جیمز کومی قبل از آن که شروع به افشاگری برای مطبوعات کند، امیدوار باشد که نوارهایی از گفت‌وگوهای ما وجود ندارد.

 شواهدی علیه ترامپ

سه تن از کارمندان سابق عالی‌رتبه دونالد ترامپ فاش کردند، رئیس‌جمهوری آمریکا پیش از رسیدن به این مقام، مکالمات و نشست‌های دفاتر برج ترامپ را ضبط می‌کرده است. به گزارش ایندیپندنت، این اظهارات پس از آن مطرح شد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا ظاهرا جیمز کومی، رئیس سابق اف‌بی‌آی را تهدید کرد و در توییتی نوشت: «بهتر است قبل از اینکه شروع به افشاگری برای رسانه‌ها کند، امیدوار باشد که هیچ نواری از مکالمات ما وجود ندارد.» شان اسپایسر، سخنگوی کاخ سفید هم در جریان کنفرانس هفتگی از تایید اینکه آیا ترامپ به صورت مخفیانه نشست با بازدیدکنندگان را ضبط می‌کرده است، امتناع کرد و تنها گفت: «رئیس‌جمهور دیگر حرفی برای گفتن در این رابطه ندارد. توییت‌های او بسیار گویاست.» با این وجود، سه تن از کارمندان سابق و عالی‌رتبه ترامپ که نخواستند نامشان فاش شود، به وال‌استریت‌ژورنال گفتند که ترامپ یک یا چند دستگاه ضبط صدا داشت که برای ضبط مکالمات تلفنی دفترش از آن استفاده می‌کرد. در آمریکا هیچ قانون فدرالی درباره ضبط مکالمات و جاسوسی وجود ندارد و قوانین در هر ایالت متفاوت است. ضبط مکالمات در نیویورک که محل استقرار برج ترامپ است، قانونی شمرده می‌شود و در واشنگتن دی‌سی هم تا زمانی که یکی از طرف‌ها بداند که فیلمی گرفته می‌شود، مجاز است. برخی از دستیاران سابق ترامپ گفته‌اند که می‌توانند ثابت کنند مکالمات تلفنی ضبط می‌شده چرا که نوارهای مکالمات با او به‌عنوان مدرک در دادگاه‌ها ارائه شده است. به‌عنوان نمونه، سال ۱۹۸۹ در پی شکایت ترامپ از گروه هتل‌داری پرات، تیم حقوقی ترامپ مکالمه ضبط شده‌ او و رئیس این گروه را به دادگاه ارائه کرد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید