۲ پارامتر تاثیرگذار در افزایش تورم ماهانه آذرماه
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایبِنا، معاونت بررسیهای اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در گزارشی به عوامل مسلط در افزایش تورم ماهانه در آذرماه امسال پرداخته و نوشته است: تورم ماهانه از ۱.۶ درصد در آبانماه به ۳.۲ درصد در آذرماه امسال افزایش یافته که افزایش بهای حمل و نقل و سبزیجات ۲ عامل مسلط در این زمینه بودهاند.
در این گزارش تورم نقطه ای در آبانماه ۲۷ و در آذرماه ۲۷.۸ درصد اعلام شده است ولی با این حال نرخ تورم سالانه در آذرماه با ۱.۱ درصد کاهش نسبت به ماه قبل از آن ۴۰ درصد بوده است.
براین اساس سهم بخشهای ۲۰ گانه از رشد ۳.۲ درصدی شاخص قیمت مصرف کننده در آذرماه نسبت به آبانماه مورد بررسی قرار گرفته که براین اساس سهم بخشهای حمل و نقل ۱.۴ درصد و خوراکیها و آشامیدنیها ۱.۳ درصد بوده است. هرچند در این زمینه سبزیجات (سبزیها و حبوبات) نیز رشد قیمتی ۱.۱ درصدی داشتهاند.
براساس آمار اعلام شده، نان و غلات ۰.۲ درصد، شیر، پنیر و تخم مرغ ۰.۱ درصد، میوه و خشکبار ۰.۱ درصد، پوشاک و کفش ۰.۱ درصد، مسکن، آب، برق، گاز و سایر ۰.۱ درصد، مبلمان و لوازم خانگی ۰.۱ درصد، بهداشت و درمان ۰.۱ درصد و کالاها و خدمات متفرقه ۰.۱ درصد در افزایش شاخص قیمت مصرف کننده تاثیر داشتهاند.
از سوی دیگر بخشهای روغنها و چربیها؛ شکر، مربا، عسل، شکلات و شیرینی؛ چای، قهوه، کاکائو، نوشابه و آبمیوه؛ دخانیات؛ ارتباطات؛ تفریح و فرهنگ؛ آموزش و هتل و رستوران افزایش قیمتی نداشتهاند. تنها بخشی که در آذرماه کاهش قیمت داشته بخش گوشت قرمز و سفید و فرآوردههای آن با ۰.۲ درصد بوده است.