رضایت معاملاتی در سطح پایداری ۹۹ درصدی/۴۸۰ رمزارز آماده معامله در "تترلند" هستند
این میزان، رشد قابل توجهی نسبت به سالهای قبل داشته و نشاندهنده افزایش پذیرش و استفاده از رمزارزها در سراسر جهان است. نمی توان کتمان کرد که افزایش تعداد کاربران به واسطه توسعههای کلیدی مانند معرفی ETFهای بیتکوین و بهروزرسانی Shanghai اتریوم، اتفاق افتادهاست. این موضوع در ایران نیزتوسعه یافته و آمارها حاکی از آن است که ۸۸ درصد از جمعیت ۸۸ میلیون نفری ایران، از اینترنت استفاده میکنند.
با فرض اینکه تنها کاربران اینترنت در ایران میتوانند ارز دیجیتال در اختیار داشته باشند و با توجه به نتایج حاصل از پژوهشهای انجام شده، میتوان این طور در نظر گرفت که حدود ۲۲ درصد مردم ایران هم اکنون ارز دیجیتال دارند. از زمان بروز اولین رمزارز تاریخ در سال ۲۰۰۸ که همان بیتکوین است تا به امروز، روند معاملات رمرارزها در ایران و جهان رو به گسترش بوده، به نحوی که ارزش معاملات پلتفرم های رمزارزی ایران در سال ۱۴۰۲، به رقم ۵۱۱ همت رسیده است.
این در حالی است که که ارزش معاملات مسکن در تهران، ۳۱۲ هزار میلیارد تومان بوده و ارزش معاملات بورس اوراق بهادار تهران ۲۱۷۸ هزار میلیارد تومان را ثبت کرده و در مقایسه رتبه بندی، نشان میدهد که آمار معاملات رمز ارزجایگاه دوم را به خود اختصاص دادهاست.
رشد سرویس های ارائه دهنده خدمات معاملات رمز ارز در ایران، باعث شده که کاربران به استفاده از پلتفرمهای داخلی، بیش از پیش اقبال نشان دهند. در ادامه این گزارش به بررسی آمارهای منتشر شده از صرافی تترلند خواهیم پرداخت.
ارتقای بازی در زمین تترلند
نگاهی به آمار منتشره از سوی صرافی تترلند، حاکی از رشد استفاده کاربران ازسرویس های این پلتفرم است. نسبت استفاده کاربران از این پلتفرم در سال ۱۴۰۰ به یکباره رشد ۴۳۳ درصدی پیدا کرد و همین ارتقا باعث تغییر بازی در زمین تترلند شد. در سالهای بعدی نیز رشد باآهنگی متوسط ادامه یافته به نحوی که در سال ۱۴۰۱ رشد ۸۷ درصدی یافت و در سال ۱۴۰۲، ۶۸ درصد افزایش تعداد کاربران نسبت به سال ماقبل خود را تجربه کرد.
داده های حاصل از ابزارهای تحلیل ترافیک اینترنتی نشان میدهد وب سایتهای ۴۰ صرافی ارز دیجیتال برتر ایران برتر ایران طی ۶ ماه ابتدایی سال ۲۰۲۳ مجموعا حدود ۱۲۸ میلیون بازدید ثبت کردهاند. متوسط بازدید ماهانه وب سایت این ۴۰ پلتفرم معاملاتی نیز طی این مدت ۲۱.۵ میلیون برآورد شده است. حال آن که تترلند در سال ۱۴۰۲، میزبان حضور ۲۲.۵ یازدید کننده از وب سایت خود بودهاست.
توسعه سیستم های تترلند از ابتدای سال ۱۴۰۲ که با انتشار نسخه ۷ وب سایت تترلند آغاز شد، با اعطای اعتبار و امکان استیکینگ، رونمایی از سرویس واریز آنلاین ریالی و سرویس های پیشرفته واریز و برداشت تتر ادامه یافت و به سایر رمزارزها نیز سرایت کرد و نهایتا مبدل رمزارزی این صرافی را به بیش از ۴۸۰ رمز ارز رساند.
در این شرایط رشد استفاده کاربران از این سیستم ها افزایش پیدا کرد و در سوی دیگر میدان بازی، سطح پایداری ۹۹ درصدی تترلند را شاهد هستیم که حتی در روزهای پرنوسان نیز کاربران را دچار مشکل نکرده است. البته که روند پاسخگویی مناسب پشتیبانی این صرافی نیز که با رضایت ۹۸.۵ درصدی کاربران مواجه شده و در میانگین زمان ۳۰ ثانیه به حل مشکل منجر می شود، به رشد کمی و کیفی کاربران این سیستم کمک کرده است.
تتر به تنهایی مطلوبیت دارد
نکته قابل توجه این است که معامله گران تتر، ۲۹ درصد از معاملات رمزارزی را در ایران به خود اختصاص داده اند. این موضوع با اطلاعات تکمیلی که از صرافی تترلند به دست آورده ایم،گویای آن است که در بسیار از اوقات، موضوع معامله تنها دلارتتر است و به نظر می رسد تنها نگهداری آن نیز برای خیل عظیمی از معامله گران رمزارز حایز ارزش است، زیرا ۷۸ درصد از کاربران تترلند، حداقل یک تراکنش خرید تتر و ۶۰ درصد از آنها، حداقل یک تراکنش فروش تتر داشتند. هچنین ۴۰ درصد فقط خرید تتر و ۲۲ درصد فقط فروش تتر داشتند. البته که رشد ۴۶ درصدی دلار تتر در سال ۱۴۰۲ نیز برای ترغیب افراد به نگهداری و معامله گری این رمزارز بی تاثیر نیست، هرچند که بخش زیادی از رشد آن به تبعیت از رشد نرخ دلار تلقی میشود.
وقتی یک معامله گر به بازار مالی وارد میشود، آگاه است که هر ثبت سفارش الزاما منجر به معامله نمی شود. دلیل این موضوع نیز این است که احتمال دارد قیمت ثبت شده توسط خریدار (یا فروشنده در بازار دوطرفه) همگن با قیمتهای ارائه شده در آن سوی معامله نباشد. حال آن که بررسی آمارهای صرافی تترلند، نشان میدهد ۸۴ درصد ارز سفارش های ثبت شده، منجر به معامله شدند. البته این نرخ موفقیت با وجود بیش از ۴۸۰ رمزارز در مبدل ارزی این صرافی، دور از ذهن نیست.