خروج شاخص بورس از محدوده زیان
رشد شاخص را میتوان به دلیل پایداری نسبی قیمت فلزات در سطوح بالا (نسبت به ماههای گذشته) و همچنین اوجگیری هفته گذشته قیمت دلار دانست. کارشناسان بازار جهانی در هفتههای قبل و پس از رشدهای قابل توجه شاخص بازارهای کالایی به خصوص فلزات و مواد معدنی (مانند سنگ آهن، مس) در خصوص پایداری سطوح بالای قیمتها چندان خوشبین نبودند.
با این حال همچنان شاهد نوسانات اندک هر تن مس در سطح 5800 دلار، هر تن روی در سطح 2700 دلار هستیم. از سوی دیگر در بازار ارز داخل نیز پس از نزدیک شدن نرخ دلار به سطح 4 هزار تومان، نرخ این ارز تمایل چندان به نزول را از خود نشان نمیدهد. جهش نرخ ارز پس از رشد قیمت کالاها در بازار جهانی نقدینگی را به سمت گروههای کالایی بورس تهران سوق داده است. در این میان رشد قیمت فلزات در بورس کالا نیز سرمایهگذاران را به بهبود سودآوری این شرکتها امیدوار ساخته است. با این حال نکته قابل توجه همچنان نسبت قیمت به درآمد بالا در بسیاری از نمادهای بازار است. میزان تعدیلات احتمالی مثبت سودآوری این شرکتها باید تا حدی باشد که خرید سهام در قیمتهای کنونی را توجیه کند. به نظر میرسد تردید در خصوص ارزندگی قیمتهای کنونی سهام مانعی در برابر رشدهای افسارگسیخته سهام است. در این خصوص روز گذشته نیز بسیاری از نمادهای کالایی که تا میانه معاملات با صف خرید مواجه بودند با عرضههای سنگین مواجه شدند، در نتیجه آخرین معاملات آنها از میانگین قیمتی روزانه (قیمت پایانی) آنها پایینتر بود.
با توجه به رشد قیمتهای پایانی و همچنین افت نسبی آخرین معاملات سهام به نظر میرسد شاخص بازار سهام از طرف این نمادها قدرت چندانی برای رشد نداشته باشد. البته این موضوع را باید در نظر گرفت که ادامه تقاضا در این قیمتها میتواند به منظله شناسایی کف و رشد (هرچند بدون پشتوانه بنیادی) باشد. از سوی دیگر نیز بسیاری از نمادهای اثرگذار بورسی همچنان متوقف هستند. در این میان صنعت دیگری که در شرایط کنونی میتواند بر روند حرکتی شاخص اثرگذار باشد، گروه شیمیایی است.