شرکت های کوچک وارد بورس می شوند
به گزارش اقتصادنیوز ، این یک فرصت جدید و بسیار ارزشمند برای بنگاه های اقتصادی کوچک است تا از طریق آن به جمع آوری نقدینگی اقدام کنند. چرا که تاکنون تنها راه رسمی پیش پای آنان دریافت وام از بانک ها بوده است. روشی که هم دارای محدودیت است و هم نیازمند طی کردن مراحل قانونی بعضا طولانی است.
موضوع ورود شرکت های کوچک و متوسط به بورس زمانی اهمیت خود را بیشتر نشان می دهد که بدانیم 98 درصد از تعداد شرکتهای ثبت شده در کشور را شرکتهای کوچک و متوسط تشکیل میدهند، با وجود این، سهم این بنگاهها در تولید ناخالص داخلی بسیار کمتر از ظرفیت آنها است. کارشناسان یکی از دلایل این امر را فقدان سازوکار هدایت منابع مالی به سمت شرکتهای کوچک و متوسط میدانند. این در حالی است که تجربه جهانی بنگاههای اقتصادی نشان از آن دارد که با استفاده از مکانیزمهایی مشخص، میتوان بخش عمدهای از سرمایه در گردش واحدهای تولیدی را از طریق منابع مالی موجود در بازار سرمایه تامین کرد.
از آنجا که بورسهای SME نقش حیاتی و کم نظیری در تامین مالی شرکتهای کوچک و متوسط بازی میکنند، علاوه بر ساختار بورسهای SME، آنچه در بهبود و ارتقای توانایی شرکتها در بهرهمندی از مزایای تامین مالی موثر است. آموزش روشهای تامین مالی به شرکتهای کوچک و متوسط است. در این راستا میتوان به برخی مزایای این بازار از جمله سادهتر بودن قواعد پذیرش شرکتهای کوچک و متوسط نسبت به پذیرش شرکتهای بزرگ، مشارکت سرمایهگذاران آگاه به دلیل ریسک بالای این بازارها، کارآتر بودن روش تامین مالی مبتنی بر سرمایه نسبت به روش تامین مالی مبتنی بر وام در ایران، اهمیت فعالیت مشاوران مجاز و حسابرسان خبره و همچنین ایجاد بازاری برای حضور فعالیتهای خطرپذیرتر اشاره کرد.
در این راستا امیر هامونی، مدیرعامل فرابورس در اظهارات قبلی خود با تاکید بر تسهیل شرایط و الزامات ورود شرکتهای کوچک و متوسط به بازار SME گفت: یکی از شاخصهای توسعه بازارهای مالی این است که شرکتها و صنایع بیشتری در بازار سرمایه حضور داشته باشند. با وجود بازار شرکتهای کوچک و متوسط فرابورس طیف وسیعی از بنگاههای اقتصادی که در بسیاری از صنایع مختلف فعالیت میکنند با کسب پیشنیازهای حداقلی امکان حضور در بازار سرمایه و استفاده از تمامی مزایای آن را دارند. وی در ادامه به توضیح شرکتهای SME و شرایط آنها پرداخت و گفت: در بازار سرمایه شرکتهایی که جمع حقوق صاحبان سهام آنها کمتر از 50 میلیارد تومان است در دسته شرکتهای کوچک و متوسط طبقهبندی میشوند. این شرکتها حتی اگر زیانده باشند، در صورت ارائه چشمانداز روشن از سودآوری صورتهای مالی حسابرسی شده امکان حضور در این بازار را خواهند داشت.