سریعترین وسیله حمل و نقل جهان در دوبی
امارات متحده عربی با شرکت طراح و سازنده خطوط هایپرلوپ، وسیله نقلیهای که گفته میشود در صورت ساخته شدن سریعترین وسیله حمل و نقل جهان خواهد بود، قرارداد همکاری امضاء کرده است.
به گزارش ایسنا به نقل از بی.بی.سی، در صورتی که رویای ساخت این وسیله نقلیه فوق سریع به واقعیت بپیوندد، احتمالا نخستین خط هایپرلوپ جهان میان دوبی و ابوظبی ساخته میشود و بدین ترتیب زمان تردد میان این دو شهر اصلی امارات به ۱۲ دقیقه کاهش مییابد.
فناوری ساخت خطوط هایپرلوپ هنوز در مرحله طراحی و آزمایش است و به همین علت، قراردادی که میان امارات و شرکت هایپرلوپ وان امضاء شده، بیشتر توافقی بر سر کلیات ساخت این خط مسافربری است.
بدین ترتیب، بخش اول این قرارداد تنها به بررسی و تحقیق درباره امکان احداث چنین خطی میان دبی و ابوظبی اختصاص دارد.
ایده اولیه ساخت هایپرلوپ از الون ماسک، مهندس نوآور اهل آفریقای جنوبی و مقیم آمریکا است که هم اکنون مدیرعامل شرکتهایی چون تسلا موتورز و اسپیسایکس است. اما ماسک پس از آن که با دفاع از ایده خود، "عملیبودن" ساخت هایپرلوپ را به جامعه مهندسی جهان قبولاند، خود از سرمایهگذاری و فعالیت در این حوزه پرهیز کرد و آن را به دنیای سرمایهگذاران و گروههای اقتصادی واگذار کرد.
ایده اصلی طرح هایپرلوپ این است که واگنی در یک تونل بین دو شهر با حداقل مقاومت سر بخورد. حالت ایده آل این است که هوا از تونل یادشده تخلیه شود اما ایجاد خلا در یک مسیر چند صد کیلومتری کار بسیار دشواری است.
به این ترتیب ماسک میخواهد کمپرسوری را در برابر یک کپسول قرار دهد تا هوا را به پشت آن منتقل کند. بخشی از هوا نیز برای ایجاد یک لایه هوا که واگن روی آن حرکت خواهد کرد، به کار گرفته میشود.
وی میگوید با کمک متخصصان ایرودینامیک و ساخت موتور در شرکت اسپیسایکس و تسلا جزئیات اولیه طرح را آماده کرده است.
یکی از اصلیترین مسیرهایی که هایپرلوپ برای آن طراحی شده، مسیر میان دو ابرشهر سانفراسیسکو و لسآنجلس است که مانند دو شُش اقتصاد آمریکا عمل میکنند.
اگر رویای ساخت هاپیرلوپ عملی شود آن وقت مسافران قادر خواهند بود فاصله میان سانفرانسیسکو و لسآنجلس را در زمانی حدود نیم ساعت طی کنند که حتی کوتاهتر از پرواز هوایی است.
اما پروژه هایپرلوپ، قرار است رویایی را به حقیقت بدل کند که در آن مسافران سوار کپسولهایی میشوند که حداکثر با سرعت حدود 1000 کیلومتر در ساعت داخل یک لوله حرکت میکنند.
در حال حاضر دو شرکت بزرگ سرمایهگذاری یعنی شرکت فناوری حملونقل هایپرلوپ و شرکت هایپرلوپ وان به دنبال ساخت اولین هایپرلوپ هستند که شرکت دوم به تازگی قراردادی با سازمان حملونقل امارات متحده عربی امضاء کرد.
زمان فعلی برای تردد هوایی میان دبی و ابوظبی چیزی حدود یک ساعت است اما هایپرلوپ در صورت به واقعیت پیوستن، این زمان را به ۱۲ دقیقه کاهش خواهد داد.
هایپرلوپ همچنین میتواند زمان سفر میان دبی تا ریاض را تا ۴۳ دقیقه کاهش دهد و سفر بین دوبی و دوحه را هم به زمانی حدود ۲۳ دقیقه برساند.
شرکت فناوری حملونقل هایپرلوپ هم چندی پیش توانست با کشور اسلواکی قراردادی مشابه امضاء کند که هدفش احداث خط هاپیرلوپ میان براتیسلاوا، وین و بوداپست است.
دیوید بیلی، استاد اقتصاد دانشکده اقتصاد استون در انگلیس معتقد است ایده ساخت خط هایپرلوپ در امارات در قیاس با طرحی که پیشتر برای وصل کردن سانفرانسیسکو و لسآنجلس مطرح شده بود، به دلیل کویری و بدون پیچ و خم بودن آن عملیتر به نظر میرسد.
انتهای پیام