مضرات مصرف هورمون رشد
به گزارش فارس، سارا کاویانی، متخصص پزشکی ورزشی گفت: غده هیپوفیز قدامی مسئول ترشح هورمون رشد در بدن است که ضمن تاثیر بر متابولیسم کربوهیدرات ها، پروتئین و چربی ها، باعث افزایش رشد استخوانی افراد تا قبل از سن 18 سالگی می شود.
این متخصص پزشکی ورزشی، سلامت رشد طولی افراد را مدیون ژنتیک،نوع تغذیه و هورمون رشد دانست و افزود: درصورتی که هورمون رشد بعد از 18 سالگی به شکل مصرفی وارد بدن شود، نه تنها منجر به رشد طولی ورزشکاران نمیشود، بلکه باعث پهن شدن استخوان شده و به مرور زمان به علت افزایش فشار مغز، سردردهای دائمی در فرد بروز کرده و باعث پرخاشگری، بیخوابی و ضخیم شده صدا در وی می شود.
کاویانی همچنین در خصوص عوارض مصرف هورمون رشد پس از 18 سالگی توسط افراد و ورزشکاران گفت: مصرف اضافه هورمون رشد ، بی شک روی فعالیت سایر هورمون های بدن تاثیر سوء می گذارد ، زیرا تحت چنین شرایطی به غده هیپوفیز پیام می رسد که ترشح هورمون رشد را متوقف کند.
این متخصص پزشکی ورزشی تاکید کرد: با توقف ترشح هورمون رشد توسط غده هیپوفیز، عملکرد غدد تیروئید و جنسی نیز دچار اختلال می شود.
وی به ورزشکاران توصیه کرد به هیچ عنوان هورمون رشد نباید بعد از 18 سالگی، مصرف شود در غیر اینصورت مصرف هورمون رشد، دوپینگ قلمداد می شود.