پلیس ترکیه خواستار رمزگشایی آیفون قاتل سفیر روسیه در حادثهی آنکارا
گجت نیوز؛ زمانی که آقای کارلف در حال سخنرانی برای حاضران در این رویداد هنری بود، تروریستی که در ظاهر یکی از محافظان امنیتی در آن مکان حضور داشت، به او تیراندازی کرد و فریادهایی با مضمون گرفتن انتقام حلب را سر داد. هرچند که نیروهای امنیتی حاضر در این نمایشگاه با فاصلهای چند دقیقهای او را کشتند، اما یک آیفون ۴ اس از این تروریست کشف شده است که میتواند حاوی اطلاعات مهمی باشد.
از آنجا که پروندهی زندگی قاتل سفیر روسیه در همان حادثهی روز ۱۹ دسامبر به پایان رسید، حالا امید پلیس ترکیه به رمزگشایی این آیفون است تا آنها بتوانند جزییات بیشتری را دربارهی این فرد به دست بیاورند. در حال حاضر پلیس این کشور توانسته است ارتباط او با چندین سازمان تروریستی را تحت بررسی قرار دهد، اما مطمئنا اطلاعات کاربردیتری نیز بر روی تلفن همراه شخصی این فرد وجود دارد که میتواند انگیزههای او از این عملیات تروریستی و حتی هویت همدستان و هم گروههایش را مشخص کند.
آیفون قاتل سفیر روسیه تنها یک رمز چهار رقمی دارد!
پلیس ترکیه خواستار رمزگشایی آیفون قاتل سفیر روسیه در حادثهی آنکارا
با وجود این که آیفون ۴ اس فرد تروریست مانند خیلی از کاربران دیگر، تنها از یک رمز عبور چهار رقمی برخوردار است، اما تلاش نیروی پلیس ترکیه و مقامات روسی برای شکستن این کد تا به اینجا نتیجهای در بر نداشته است و همین هم باعث شده که یک تیم فنی شامل متخصصان امنیتی از کشور روسیه عازم ترکیه شوند! مقامات رسمی و دولتی ترکیه نیز برای رمزگشایی آیفون قاتل سفیر روسیه با اپل تماس گرفته و درخواست خود را به طور رسمی به مدیریت اپل اعلام کردهاند، اما بعید است که کمپانی کوپرتینویی با این درخواست موافقت کند.
همهی ما حوادث تروریستی سن برناردینو در سال گذشته را به خاطر میآوریم. در جریان آن حادثه که فردی به نام سید رضوان فاروق (Syed Farook) در یک ساختمان اداری، چندین نفر از کارمندانش را به قتل رساند، پلیس اف بی آی توانست آیفون او را کشف و ضبط کند. در آن زمان پلیس فدرال آمریکا و حتی برخی از مقامات رسمی دولت این کشور از اپل درخواست کردند که با ساخت یک نسخهی مخصوص از سیستم عامل آی او اس، به آنها کمک کند که آیفون ۵ سی فرد تروریست را رمزگشایی کنند و اطلاعات بیشتری برای حل این پرونده را به دست بیاورند. اما مقامات برند کوپرتینویی این درخواست را قبول نکردند و برای حل این پرونده، امنیت میلیونها نفر از کاربران خود در سراسر جهان را به خطر نیانداختند.
حالا بار دیگر اپل تحت درخواست مشابهی قرار گرفته است و با توجه به این که فشاری را از جانب مقامات امنیتی آمریکایی حس نمیکند و البته یک طرف پرونده هم کشور روسیه قرار دارد، به نظر میرسد که این بار کار راحتتری برای نپذیرفتن این درخواست داشته باشد. در پروندهی سن برناردینو، این یک موسسهی اسرائیلی بود که سرانجام آیفون فاروق را رمزگشایی کرد و اطلاعات آن را در اختیار اف بی آی قرار داد؛ حالا باید ببینیم که آیا در پروندهی آنکارا، این بار هم همان سناریو توسط یک گروه روس اتفاق خواهد افتاد و یا خیر.