اولین آزمایشگاه واقعیت مجازی در کشور راه اندازی شد
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه هنر، نخستین آزمایشگاه واقعیت مجازی و فناوریهای نوین کشور با کاربرد ویژه در طراحی شهری و معماری با حضور غلامرضا اکرمی، ریاست دانشگاه، معاونین و جمعی از مسئولان دانشگاه هنر در سایت آزمایشگاههای دانشکده معماری و شهرسازی در پردیس کرج افتتاح و راهاندازی شد.
امیر شکیبامنش، ضمن بیان این مطلب که فرآیند انجام مطالعات اولیه و راهاندازی این مجموعۀ تحقیقاتی بیش از ۳ سال به طول انجامیده است، مهمترین اهداف از ایجاد آن را، استفادۀ کاربردی از واقعیت مجازی و فناوریهای نوین در مطالعات و پژوهشهای شهرسازی و معماری کشور و انجام پژوهشها و مطالعات بین رشتهای در حوزههای طراحی شهری، معماری، انیمیشن، بازیسازی، چند رسانهای عنوان کرد.
مدیر این آزمایشگاه، از دیگر اهداف راه اندازی نخستین آزمایشگاه واقعیت مجازی و فنآوریهای نوین کشور، به برقراری ارتباط هرچه بیشتر با حوزه صنعت و سازمانهای دولتی و غیر دولتی به منظور مدلسازی و شبیه سازی طرحهای شهری و پروژههای معماری موجود و در حال ساخت، کاهش ریسک و تقلیل خطاهای طراحیهای صورت گرفته در محیطهای حقیقی، انجام شبه آزمونها (Semi-Experiments) به منظور افزایش کنترل متغیرها و تسهیل مطالعات کمی عنوان کرد.
این آزمایشگاه در حال حاضر مجهز به جدیدترین نمایشگرهای واقعیت مجازی قابل نصب بر روی سر (HMD)، ردیابهای حرکتی آزمایشگاهی با شش درجۀ آزادی، DOF ۶، سیستم رهگیری سه بعدی حرکت otion LeapM است.
پروژۀ ساخت و راهاندازی نخستین سیستم CAVE LAB ویژۀ مطالعات شهری و معماری، توسعۀ سیستمهای نرمافزاری واقعیت افزوده کمک یار طراح، توسعۀ نرم افزار آنالیز صحنههای دید و ... توسط تیمهای مطالعاتی فعال در آن، در جریان است.
در جریان افتتاح این آزمایشگاه، دکتر اکرمی، ریاست دانشگاه هنر نیز ضمن تقدیر از زحمات صورت گرفته، بر آمادگی بخشهای مختلف دانشگاه جهت توسعۀ هرچه بیشتر و تقویت این مجموعۀ تحقیقاتی به منظور خدمترسانی به جامعۀ علمی- هنری کشور تأکید کرد.