فردا همنشینی هلال ماه و سیاره عطارد را با چشم غیر مسلح ببینید
خسرو جعفری زاده، کارشناس نجوم در خصوص رویداد نجومی همنشینی دو سیاره به خبرنگار مهر گفت: صبحگاه روز پنجشنبه، هفتم بهمن ماه، هلال ماه در کنار سیاره عطارد قرار می گیرد و رویداد همنشینی این دو سیاره رخ می دهد.
وی افزود: در این صبحگاه دیدنی و سرد زمستانی، هلال ماه و سیاره عطارد در ساعت ۵ و ۴۰ دقیقه از افق شرقی طلوع می کنند.
جعفری زاده خاطر نشان کرد: با توجه به نزدیکی زمان طلوع خورشید، این همنشینی نیاز به افق تمیز و بدون غبار دارد تا بتوان تصاویر خوبی از آن را ثبت کرد.
مدیر انجمن نجوم اهواز با بیان اینکه در این روز فاز هلال ماه ۳.۷ درصد است و به آسانی با چشم غیر مسلح دیده می شود، عنوان کرد: جدایی زاویه این سیاره عطارد و هلال ماه در ساعت ۶ صبح برابر با ۳ درجه است.
وی بیان کرد: سیاره عطارد (تیر) کوچکترین سیاره منظومه خورشیدی است و قمر ندارد. عطارد از نظر میدان جاذبه، قفل شده است، به این معنا که حرکت وضعی آن در منظومه خورشیدی بیهمتاست.
جعفری زاده افزود: سیاره تیر، به ازای هر دو باری که به دور خورشید میگردد، دقیقا سه بار به دور خود میچرخد؛ به این ترتیب اگر روی تیر زندگی کنیم، هر دو سال یک بار، یک شبانهروز را تجربه خواهیم کرد. با وجود اندازه کوچک، سیاره تیر از میدان مغناطیسی نیرومندی برخوردار است.
به گفته وی، همچنین عطارد تندروترین سیاره منظومه خورشیدی است که با سرعتی حدود ۴۸ کیلومتر بر ثانیه، هر ۸۸ روز یک بار خورشید را دور میزند. از این رو سیارهای گریزپاست که دیدنش آسان نیست و به همین دلیل است که شاید، ایرانیان باستان آنرا «تیر» نامیده و در یونان «مرکوری» یا «پیک خدایان» لقبش داده بودند.