نحوه پذیرش دستیار تخصصی پزشک خانواده ساماندهی شد
به گزارش ایسنا، دکتر سیدحسن هاشمی در هشتاد و چهارمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی که امروز در کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، به اهمیت پزشک خانواده و نظام ارجاع در کشور اشاره کرد و گفت: نیروهای تخصصی نظام سلامت برای مباحث آموزشی تربیت میشوند و این نیروها باید بر مبنای نیازهای کشور در برهه زمانی خاصی صورت پذیرد.
وی در ادامه با تاکید بر لزوم جذب نیروهای متخصص با توجه به نیازهای نظام سلامت خاطرنشان کرد: در تربیت دانشجویان تخصصی پزشک خانواده باید به این نکته دقت کرد این افراد پس از فراغت از تحصیل در واقع مدیریت مراکز بهداشتی را بر عهده خواهند داشت و باید افرادی با دانش و مهارتمحور برای نظام سلامت تربیت شوند.
وزیر بهداشت همچنین تاکید کرد: مدیریت و نظارت بر کار بهورزها مراقبین سلامت و سایر نیروهای بهداشت بر عهده این متخصصین است و همین امر حساسیتها را در تربیت این نیروها بیشتر نشان میدهد.
وی ادامه داد: نیاز دانشگاهها به متخصصین پزشک خانواده باید در برهههای زمانی محدود تعیین و مجوز تربیت نیروها با توجه به این نیازها و با تایید شورای گسترش وزارت بهداشت صادر شود. در واقع باید دقیقا تعداد متخصصین مورد نیاز، محل خدمات آنها و امتیازاتی که بعد از فارغالتحصیلی باید کسب کنند از هماکنون مشخص شود. چرا که نقش طبیبان عمومی و رابطه آنها با مراکز جامع خدمات سلامت از هماکنون روشن است.
دکتر هاشمی گفت: تکلیف رشتههای پزشکی – اجتماعی باید در نشست بعدی شورای آموزش تخصصی و امکان ادغام این رشته با پزشک خانواده مورد بحث و بررسی قرار بگیرد. چرا که اگر به نظام ارجاع اعتقاد داریم البته که باید اعتقاد داشته باشیم بهداشت اولویت اول جامعه است و لازم است علاوه بر بهورز، مراقب سلامت و طب عمومی به فارغالتحصیلان این رشتهها احترام بگذاریم و این افراد مدیران آینده حوزه سلامت به شمار میروند.
در ادامه این نشست دکتر باقر لاریجانی معاون آموزشی و دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت با بیان اینکه طرح تربیت پزشک خانواده از چندین سال پیش در مقاطع مختلف آغاز شده و در حال حاضر پزشکان عمومی این نقش را در مراکز بهداشتی کشور انجام میدهند، افزود: طرح تربیت دستیار تخصصی پزشک خانواده نیز از سال گذشته در برخی دانشگاههای علوم پزشکی آغاز شده است.
وی در ادامه تصریح کرد: تدابیری اتخاذ شده که افراد مستعد وارد رشته دستیاری پزشک خانواده شوند به همین دلیل سوابق خدمتی فرد یکی از مواردی است که برای ورود به دوره تخصصی پزشک خانواده ضروری محسوب میشود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت یادآور شد: در طرح تربیت دستیار تخصصی پزشک خانواده محل خدمت این افراد خدمات سلامت تعیین شده و افراد به صورت بورسیه و بر مبنای نیاز دانشگاه محل خدمت پذیرفته میشوند.
وزیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت گفت: دانشگاهها باید بررسی دقیقی در خصوص نیازهای خود داشته باشند و افراد بر مبنای نیازهای واقعی نظام سلامت پذیرفته شوند.
وی اضافه کرد: بر همین مبنا دانشگاهها محل خدمت افراد را مشخص میکنند و ظرفیت مورد نیاز خود را به شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی کشور اعلام خواهند کرد. همچنین ظرفیت پذیرش نیز توسط شورای گسترش تایید و اعلام میشود.
دکتر لاریجانی در خصوص نحوه برگزاری آزمونهای پذیرش دستیاری پزشک خانواده نیز گفت: تدابیری برای ساماندهی این آزمونها اتخاذ شده و رویکرد ویژهای به مهارت افراد در پذیرش آنها وجود دارد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت یادآور شد: سوابق کاری افراد در نظام سلامت و به طور خاص در حوزه پزشک خانواده همچنین طی دوره MPH پزشکی خانواده از مواردی است که در گزینش افراد برای ورود به دوره تخصصی پزشک خانواده مدنظر قرار میگیرد و میزان اثر این موارد در امتیاز افراد به زودی مشخص خواهد شد.
دکتر لاریجانی در پایان خاطرنشان کرد: به دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت ماموریت داده شده که طرح جامعی را در خصوص پذیرش دستیار پزشکی خانواده در سال تحصیلی 97-96 تدوین و با تثبیت شورای تخصصی اجرا کنند.
به گزارش ایسنا، در هشتاد و چهارمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت در خصوص موضوعات مختلف حوزه آموزشی بحث و تصمیمگیری شد که مصوبات این موضوعات در آینده نزدیک اعلام خواهد شد.