اصغر فرهادی به اسکار نمی‌رود

کدخبر: ۱۵۹۹۲۱
اصغر فرهادی، کارگردان مطرحی که جوایز جهانی بسیاری را تاکنون از آنِ خود کرده، ازجمله جایزه بهترین فیلم‌نامه و بازیگر مرد در جایزه معتبر جشنواره کن، در متنی که در نیویورک‌تایمز منتشر شده، اعلام کرده به ‌دلیل سیاست‌های جدید و غیرمنصفانه ایالات‌متحده درباره مهاجران و مسافران، از حضور در مراسم اسکار صرف‌نظر می‌کند.

در ادامه این یادداشت که در روزنامه شرق به قلم ثمین مهاجرانی منتشر شد، می خوانیم: پیش از این نیز ترانه علیدوستی، بازیگر فیلم «فروشنده»، یکی از پنج نامزد نهایی فیلم‌های خارجی در اسکار، از حضورنیافتن خود در مراسم اسکار خبر داده بود. متنِ نوشته اصغر فرهادی به این شرح است:

متأسفم که از طریق این نوشته اعلام می‌کنم در مراسم اسکار امسال در کنار دیگر اهالی سینما شرکت نخواهم کرد. در روزهای گذشته با وجود شرایط غیرمنصفانه‌ای که برای ورود مهاجران و مسافران چند کشور به ایالات‌متحده پیش آمد، همچنان تصمیمم بر حضور در این مراسم بود و ابراز نظراتم به رسانه‌ها درباره این شرایط و به هیچ عنوان قصد عدم حضور یا تحریم مراسم را به نشانه اعتراض نداشتم؛ چون آگاهم که بسیاری از اهالی سینمای آمریکا و اعضای آکادمی، مخالف افراطی‌گری و تندروی‌هایی هستند که این روزها بیش از گذشته در حال اعمال است و همان‌گونه که روز اعلام نتایج آکادمی به پخش‌کننده‌ام در آمریکا اعلام کردم به همراه مدیر فیلم‌برداری‌ام در این مراسم حضور خواهیم داشت، همچنان نظرم بر همراهی با این اتفاق بزرگ فرهنگی بود. اما امروز به ‌نظر می‌آید این امکانِ حضور، با اما‌واگرهایی همراه است که به هیچ عنوان برایم پذیرفتنی نیست، حتی اگر برای سفر من به آمریکا استثنایی قایل شوند. پس مایلم آنچه را که قرار بود در فرصت سفرم بیان کنم در اینجا ابراز کنم.

تندروها با وجود جنگ‌ها و دعواهای سیاسی‌شان در همه جای دنیا، بسیار شبیه به هم به جهان می‌نگرند. آنها برای درک جهان چاره‌ای ندارند جز تقسیم آن به دو بخش ما و دیگران تا همواره با ساختن تصویری هولناک از دیگران، مردم کشورشان را دچار ترس از آنها بکنند. البته این فقط محدود به آمریکا نیست، در کشور من نیز تندروها این‌گونه‌اند. سال‌هاست در دو سوی اقیانوس عده‌ای تندرو تلاش‌شان بر آن است تا از مردم کشور مقابل، تصویری غیرواقعی و هولناک بسازند و از تفاوت‌های بین ملت‌ها و فرهنگ‌ها، اختلافات و از اختلافات دشمنی‌ها و از دشمنی‌ها، ترس ایجاد کنند. ترس مردم، ابزار مهمی ا‌ست برای توجیه افراطی‌گری و تندروی صاحبان ذهن‌های بسته. حال‌ آنکه من باور دارم شباهت‌های بین انسان‌ها روی این کره‌ خاکی در سرزمین‌ها، فرهنگ‌ها و ادیان مختلف بسیار گسترده‌تر از تفاوت‌هاست.

من باور دارم ریشه بسیاری از خشونت‌های امروز جهان در میان ملت‌ها را باید در تحقیرهای دو‌سویه دیروزشان جست‌وجو کرد و تحقیرهای امروز ملت‌های دیگر، به‌یقین بذری ا‌ست برای خشونت‌های فردا. تحقیر ملت‌های دیگر به بهانه حفظ امنیت مردم یک کشور پدیده تازه‌ای در جهان نیست و همواره خود زمینه‌ای برای ایجاد شکاف و دشمنی در آینده بوده است. من از این طریق انزجار خود را از شرایط تحمیل‌شده ناعادلانه‌ای که برای ورود قانونی بعضی از هم‎وطنانم و همچنین مردم شش کشور دیگر به ایالات متحده در حال اعمال است، ابراز می‌کنم و امیدوارم این شرایط منجر به شکاف بیشتر بین ملت‌ها نشود.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید