روش هایی برای شارژ دستگاه ها در طول سفر
در کجارو قصد داریم تا با برخی از روشهای شارژ دستگاههای همراه در طول سفر آشنا شویم.
دوربین عکاسی، تلفن هوشمند، تبلت، لپتاپ و سایر گجتهای مدرن در بخشهای بسیاری از زندگی روزمره ما حضور دارند. اما این دستگاهها با وجود قابلیتهای بسیاری که در اختیار کاربرانشان قرار میدهند یک مشکل بسیار بزرگ دارند و آن نیز به باتری آنها مربوط میشود. باید قبول کنیم که اگرچه تکنولوژی در این دستگاهها با سرعت باور نکردنی رشد میکند اما باتری آنها چندان هم روند رو به رشد سریعی را تجربه نکرده است و بهترین تلفنهای هوشمند حال حاضر تنها میتوانند در مصرف عادی یک یا دو روز را با یک بار شارژ دوام بیاورند. این موضوع در دنیای دوربینها و تبلتها نیز وجود دارد. البته باتری لپتاپها هم از این قافله مستثنی نیست.
اما عملکرد ضعیف باتری دستگاههای همراه شاید در زندگی روزمره چندان دیده نشود. زیرا شبها تمام دستگاههایمان را در منزل شارژ کنیم و اغلب نیز به برق برای شارژ آنها دسترسی داریم، اما در طول سفر شرایط کاملا فرق میکند. بدین صورت که به سادگی دسترسی به برق نداریم و ممکن است در یک کمپ طبیعت گردی چند روزه، تا چندین کیلومتر هیچ پریز برقی در اختیار نداشته باشیم. از آنجایی که دستگاههای همراه نیز نمیتوانند با یک بار شارژ تا چندین روز را دوام بیاورند نیاز به وسیلهای برای شارژ دستگاهها به شدت احساس میشود.
البته اگر با خودرو خودتان سفر کرده باشید، در این صورت کمی شرایطتان فرق میکند. زیرا تبدیلهایی وجود دارد که فندک خودرو را به وسیلهای برای شارژ موبایلها تبدیل میکند. در برخی خودروها نیز درگاههایی برای شارژ دستگاهها و البته روشن کردن چراغ قوه و... تعبیه شده است.
اما اگر تبدیل شارژر فندکی نیز ندارید، راه حل دیگری نیز وارد دارد. در خودروهایی که سیستم پخششان مجهز به درگاه USB است، میتوانید گوشی یا تبلت را از طریق کابل شارژش که اغلب یک سمت آنها به صورت USB است به خودرو وصل کنید. به همین سادگی در طول سفر نیز میتوانید اقدام به شارژ موبایلتان از طریق خودرو بکنید. اما شارژ موبایل و سایر وسایل از طریق USB پخش خودروها را تنها در مواقع ضروری پیشنهاد میکنیم. زیرا سرعت شارژ در این حالت بسیار پایین است و ممکن است در دراز مدت باعث ایجاد آسیب در باتری دستگاهتان شود. گردشگران همچنین در طول سفر میتوانند در صورتی که لپتاپشان شارژ داشته باشد، گوشی یا تبلت را به آن وصل کنند تا شارژ شود.
اما گزینههای شارژ دستگاههای همراه تنها به این سه مورد ختم نمیشود و اصلیترین گزینه تا اینجای کار معرفی نشده است. مدتی میشود که دستگاههایی با عنوان پاور بانک روانه بازار شدهاند و شرکتهای معروف مختلفی نیز در حال تولید آنها هستند. این دستگاهها در واقع یک باتری با ظرفیت بسیار بالا هستند که کاربر میتواند از طریق آن، بدون نیاز به برق یا پریز، اقدام به شارژ دستگاههایش کند. پاور بانکها در ظرفیتهای مختلفی عرضه شدهاند که بدون شک هرچه پاور بانکی با ظرفیت بیشتر خریداری کنید، با یک بار شارژ پاور بانک میتوانید دفعات بیشتری دستگاههایتان را شارژ کنید.
لازم به ذکر است که خود پاور بانکها نیز نیاز به شارژ دارند. برخی از آنها دارای دو یا چند درگاه هستند که کاربران از طریق آن میتوانند به صورت همزمان چند دستگاه را شارژ کنند. برخی نیز درگاهی برای شارژ دستگاههای اپل دارند. برخی از شرکتهای تولید کننده، پاور بانکهایی را با قابلیت شارژ سریع عرضه کردهاند که کاربران با کمک آنها میتوانند در مدت زمان کمتری دستگاههایشان را شارژ کنند. البته پیشنهاد میکنیم که اگر قصد خرید پاور بانک دارید، بهتر است به سراغ فروشندهگان معتبر و البته کالاهای مطمئن بروید. زیرا برخی از پاور بانکهای ارزان قیمت و تقلبی به دلیل تغییرات ولتاژ ممکن است به باتری دستگاههایتان آسیب بزنند.