دستگاه پرس قرص ساخته شد
محمد مهدی حق شناس، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در این شرکت در زمینه ساخت ماشین آلات پزشکی فعالیت می کنیم، اظهار داشت: دارو سازی ها می توانند از این دستگاه کاملا بومی و ایرانی برای تولید قرص در بخش های تولیدی شان استفاده کنند.
وی با بیان اینکه بسیاری از تجهیزات و محصولات شرکت های داروسازی، قیمت های خیلی زیادی دارد که حتی به یک میلیون دلار هم می رسد، خاطر نشان کرد: دستگاهی که طراحی کرده ایم با قیمت پایین تر از نمونه های خارجی ساخته شده و قابل رقابت با کشورهای چین و اروپایی است.
وی با بیان اینکه تعداد زیادی از این دستگاه را پیش فروش کرده ایم، عنوان کرد: هدف ما افزایش سرعت تولید قرص بوده که با تولید این دستگاه به هدف خود رسیده ایم.
حق شناس با بیان اینکه این دستگاه با کیفیت و در حد نمونه های خارجی بومی سازی شده است، اظهار داشت: از این دستگاه می توان در راستای پرس قرص تک عددی برای تیراژهای پایین استفاده کرد؛ این دستگاه دو مدل دارد که اولین مدل آن، از پودر یا گرانول، قرص را تولید می کند و مدل دوم؛ دستگاه های روتاری و گردشی است که برای تیراژهای خیلی بالا مثلا ۱۰۰ هزار تا ۱۵۰ هزار تا قرص استفاده می شود.
وی با تاکید بر اینکه داروهای نظیر سرطان گران قیمت هستند از این رو می توان قرص های این بیماری را با دستگاهی که بومی کرده ایم به تولید برسانیم تا با قیمت پایین تری به مصرف کننده عرضه شود، گفت: این دستگاه می تواند در ساعت، با پرس ۱۰ تن ۴ هزار و پانصد قرص تولید کند.
به گفته وی، شرکت های داروسازی در بخش تحقیق توسعه نیز می توانند از این دستگاه استفاده کنند.