اطلاعات غلط در شبکه‌های اجتماعی/ سویا خوراک دام نیست

کدخبر: ۱۶۱۵۰۹
رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو با انتقاد از برخی مطالب منتشره شده درخصوص فراورده‌های غذایی، ضمن تکذیب غذای دام بودن فراورده سویا از مردم خواست اطلاعات درست را از منابع موثق اخذ کنند.

به گزارش خبرگزاری فارس، رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو با ابراز تاسف از برخی مطالب سراسر اشتباه درباره فراورده های غذایی که انتشار آن‌ها هیچ سودی بجز ایجاد بدگمانی نسبت به نهادهای نظارتی و تشویش اذهان عمومی ندارد اظهار داشت: بسیاری از اطلاعات مربوط به فراورده‌های غذایی که در فضاهای مجازی منتشر می‌شود مشمول مضامین سراسر اشتباه یا در بهترین شرایط خیلی اشتباه است کما اینکه اخیرا در یکی از همین شبکه‌هایی که داعیه دهان پر کن بازگشت به تغذیه سالم و سنتی را دارد مطلبی مشاهده می‌شود که کنجاله سویا را محصول تفاله پس از روغن کشی تعریف کرده و از مردم خواسته از مصرف سویا یا به زعم آنان این غذای دام پرهیز کنند و این موضوع در حالی بیان می‌شود که با کمترین اطلاعاتی می‌توان به ماهیت زولات سویا که نوع بسیار تصفیه شده‌ای از پروتئین سویا بوده و غنی از پروتئین با محتوای 90 درصدی است پی برد.

نسترن محمدی ادامه داد: از جمله ویژگی‌های این فراورده این است که سویا از آرد سویایی که چربی‌اش گرفته شده تهیه و فاقد چربی و کربوهیدرات است. طعم آن خنثی بوده و به عنوان بهبود دهنده بافت فرآورده‌های گوشتی، افزایش محتوای پروتئینی، بهبود طعم و عامل امولسیون کننده مصرف می‌شود.

وی در خصوص کنسانتره گفت: کنسانتره نیز حاوی 70 درصد پروتئین است که نوعی سویای بدون آب تلقی می‌شود.

محمدی افزود: این محصول نیز فاقد سبوس، چربی و کربوهیدارت بوده و در فرآورده‌های مخصوص صبحانه، غذاهای آماده و گوشتی مصرف می‌شود.

رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو آرد سویا را نیز نتیجه آسیاب لوبیای سویا بر شمرد و با بیان اینکه این فراورده نیز در دو نوعِ دارای چربی کامل و بدون چربی موجود است نان حاصل آز آن را به دلیل فاقد گلوتن بودنش دارای بافتی متراکم دانست.

وی همچنین برای رد ادعای تفاله پس از روغن کشی بودن سویا، به معرفی پروتئین سویای بافت دار (TSP) هم پرداخت و آن‌ را فراورده‌ای متشکل از خمیر آرد بدون چربی سویا و آب برشمرد.

محمدی در پایان توصیه کرد: هیچ موضوع دارای حائز اهمیت در حوزه فراورده‌های غذایی را نباید بر اساس مطالب این گروه‌های روییده بسان قارچ که عموما نیز با با اهداف خاص شکل می‌گیرد؛ پذیرفت مگر اینکه اصالت آنها مورد تایید خبرگان و نهادهای متخصص باشد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید