راهکار کاهش نگرانی در افراد!

کدخبر: ۱۶۱۹۶۸
اضطراب و ترس مداوم می تواند تمام انرژی احساسی و فیزیکی فرد را تحلیل برد. برای بسیاری از مردم حس نگرانی به یک عادت تبدیل شده است که همانند سایر عادات و رفتارها قابل تغییر است.

برترین ها؛ نگرانی – عاملی که شب ها خواب را از چشم خیلی ها می دزدد و سد راه کارآیی در محل کار، لذت بردن از زندگی و آرامش می شود. اضطراب و ترس مداوم می تواند تمام انرژی احساسی و فیزیکی فرد را تحلیل برد. برای بسیاری از مردم حس نگرانی به یک عادت تبدیل شده است که همانند سایر عادات و رفتارها قابل تغییر است. افرادی که با این عادت دست به گریبانند نمی توانند از اوقات خود لذت ببرند و بر روی اهداف خود تمرکز کنند. زندگی برای این گروه عاری از هر لذتی است و فقط موجب آزردگی خاطر آنها می شود. خیلی راحت تر بگوییم: این افراد شادمانی را تجربه نمی کنند.

در ادامه قصد داریم شما را با راهکارهایی آشنا کنیم که به شما کمک خواهند کرد کمتر احساس نگرانی کنید و در نتیجه عمر طولانی تری داشته باشید.

1. طرز فکر خود در خصوص نگرانی را تغییر دهید

هدف از نگرانی چیست؟ آیا با این کار مشکلات حل می شوند؟ آیا مانع مشکلات می شود؟ یا آنها را وخیم تر می کند؟ با پاسخ به این پرسش ها متوجه می شوید که نگرانی سودی برای شما ندارد و فقط یک علامت است.

2. زمانی خاص را برای نگران شدن اختصاص دهید

بسیاری از افراد همیشه نگران احساس می کنند که نمی توانند این حس را کنترل کنند. این افراد سعی می کنند با عباراتی همچون "نگران نباش" یا بهش فکر نکن" خود را آرام کنند. این روش به ندرت موثر واقع می شود. دلیل هم این است که این جملات، دستوراتی منفی هستند که مردم معمولا به راحتی آن را دریافت نمی کنند. این دستورات باعث می شوند شما به آنچه که در اصل سعی دارید از آن پرهیز کنید بیشتر بیاندیشید.

مثلا تصور کنیدبه شما بگویم نمی خواهم به گورخری با راه های صورتی و آبی فکر کنی. شما برای اینکه به چنین گورخری فکر نکنید باید ابتدا تصور کنید چنین گورخری چه ظاهری خواهد داشت. بنابراین وقتی به شما گفته می شود نگران فلان موضوع نباش، اول شما باید به آن موضوع فکر کنید تا بتوانید در مورد آن فکر نکنید! بنابراین زمانی را برای نگران شدن اختصاص دهید. مثلا روزی 15 دقیقه به خودتان برای نگران شدن در مورد موضوعات مختلف فرصت بدهید. زمانی را انتخاب کنید که احساس آرامش بیشتری دارید که البته نباید پیش از ساعت خواب باشد. به افکارتان اجازه بدهید هر چقدر دوست دارند حرف بزنند. بدین ترتیب شما کنترل حس نگرانی خود را به دست می آورید و دیگر هر لحظه از این حس رنج نمی برید.

3. آیا روی موضوعی که باعث نگرانی شما شده کنترلی دارید؟

از خودتان بپرسید که آیا کنترلی روی این موضوع دارم؟ خیلی از مواردی که موجب نگرانی مردم می شوند، مواردی هستند که آنها کوچکترین کنترلی روی آن ندارند. بعنوان مثال، آب و هوا. قطعا نمی توانیم آن را کنترل کنیم ولی می توانیم خودمان را برای شرایط آب و هوایی احتمالی آماده کنیم.

4. آیا نگرانی شما واقعی است یا موضوع ساخته ذهن شماست؟

بر روی یک کاغذ چهار ستون بکشید. در اولین ستون از سمت چپ نگرانی های خود را بنویسید. در ستون بعدی مشخص کنید آیا این نگرانی واقعی است یا خیر و آیا دلیلی برای آن وجود دارد. در ستون بعدی روش دیگری برای فکر کردن به آن موضوع را یادداشت کنید و در نهایت به این بیاندیشید که آیا تفکر اولیه سودمند بوده است. مثلا فردی برای یک نمایش تئاتر بلیط دارد و نگران است که اگر بیمار شود شانس تماشای این تئاتر را از دست بدهد. در ستون ها به ترتیب چنین خواهد نوشت:

ستون اول: نگرانم که اگر بیمار شوم نمایش روز جمعه را از دست می دهم

ستون دوم: الان بیمار نیستم و بنابراین این فکر واقعیت نداشته و فاقد اعتبار است

ستون سوم: با دقت از سلامتی خودم مراقبت می کنم و به اندازه کافی استراحت می کنم تا برای روز نمایش مشکلی نداشته باشم

ستون چهارم: بیمار نشدم و به نمایش رسیدم. نگرانی من بی مورد بود.

5. اقدام کنید

تفاوت زیادی بین نگرانی و حل مشکل وجود دارد. نگرانی همان افکار تکراری هستند که به ما کمکی نمی کنند و به استرس بیشتر ختم شده و مانع لذت بردن ما از زندگی می شوند. اما حل مشکل تمرکز را بر خروج از چنین تفکراتی قرار می دهد و زندگی را دلپذیرتر می کند. به حل مشکل فکر کنید و راهکارها را شناسایی کنید. اگر دوستتان در چنین موقعیتی بود چه توصیه ای برای او داشتید؟ چه اقدامی برای اجرای راهکار خود پیش می گرفتید؟ خب، پس اقدام کنید.

6. با حس بی ثباتی ارتباط برقرار کنید

سعی کنید با حس عدم اطمینان از آنچه رخ خواهد داد کنار بیایید. ماهیت غیر قابل پیش بینی بودن زندگی را بپذیرید. هیچوقت تصور کرده اید که اگر از تمامی اتفاقاتی که قرار است در آینده رخ دهند با خبر بودیم چقدر زندگی خسته کننده می شد؟ پس بی ثباتی و ابهام را بپذیرید و با آن ارتباط برقرار کنید.

بنابراین بار دیگر که حس نگرانی به شما هجوم آورد، نفسی عمیق بکشید و بدانید که این حس طبیعی است و فقط رویکرد خود به آن را تغییر دهید.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • گزارش «اقتصادنیوز» از معاملات بازار سهام

      اقتصادنیوز: بازار سرمایه در هفته جاری روند صعودی داشته است؛ باید گفت امروز هم شاخص کل بورس ۳۵ هزار واحد رشد را تجربه…

    کارگزاری مفید