پروش80میلیون ماهی زینتی برای عید
«محمدحسن الهی» در گفت و گو با ایرنا افزود: از مجموع تولید ماهیان زینتی کشور، 40 درصد مربوط به ماهیان قرمز برای شب عید است.
وی بیشترین حجم تولید را مربوط به استان های گیلان، مازندران، اصفهان، کاشان و قم اعلام کرد و افزود: تولید انبوه ماهیان قرمز و گلد فیش در استخرهای خاکی و همراه با ماهیان گرمابی صورت می گیرد.
این مسوول تاکید کرد اکنون بیش از 6 هزارنفر به طور مستقیم به تولید ماهیان زینتی مشغولند و این حرفه در مناطق گرم کشور توجیه اقتصادی بیشتری دارد.
** ماهی سالم بخرید
کارشناس تکثیر و پرورش ماهیان زینتی سازمان شیلات ایران درباره ویژگی های ماهی سالم گفت: خوشرنگی، پوست و باله سالم، لاغر نبودن، تعادل در شنا، تنفس و شنا در عمق آب، نبود هیچ نوع لکه خونی در سطح پوست و باله ها، حرکت هر ماهی در مسیر خود (به جای حرکت گله ای) و بی حرکت نبودن در گوشه ظرف از بایسته های انتخاب ماهی سالم است.
وی درباره شیوه حمل و نقل ماهی افزود: پس از خرید، ماهی قرمز را در آب تمیز و شفاف درون پلاستیک حاوی اکسیژن و هوای مناسب با کمترین استرس قرار داده و حمل کنید. برای خروج ماهی از پلاستیک به داخل تنگ باید پلاستیک حاوی ماهی را 20 دقیقه درون آبی قرار داد که ماهی به آن انتقال می یابد تا هم دمایی صورت گیرد.
سپس ماهی قرمز را درون ظرفی انتقال دهید که از 24 ساعت قبل با آب لوله کشی شهری پر شده باشد، زیرا آب شهری حاوی کلر برای ماهیان قرمز سمی و کشنده است.
همچنین 20 درصد آب داخل تنگ ماهی را باید یک روز در میان تعویض و آب تازه بدون کلر به آن اضافه کرد. دمای آب باید 22 تا 24 درجه باشد.
وی توصیه کرد ماهی قرمز را از پس از دریافت راهنمایی و اطلاعات مناسب به همراه غذا از مرکزهای معتبر و آکواریوم فروشی ها خریداری کنید تا در نگهداری ماهی قرمز دچار مشکل نشوید.
** هشدار درباره رهاسازی ماهی قرمز در نهرهای طبیعی
کارشناس تکثیر و پرورش ماهیان زینتی سازمان شیلات ایران تاکید کرد نباید بیش از 2 هفته ماهی های قرمز را درون تنگ کوچک نگه داشت.
الهی گفت: پس از این مدت ماهی قرمز را به دریاچه پارک ها، حوضچه های مناسب و آکواریوم انتقال دهید و به طور جدی از رهاسازی آن در رودخانه ها، سدها و منابع طبیعی آب خودداری کنید، زیرا افزون بر رقابت غذایی با ماهیان بومی و سایر آبزیان، احتمال انتقال برخی انگل ها وجود دارد.
وی تاکید کرد ماهی قرمز برای سلامت انسان خطری ندارد اما ممکن است با انتقال انگل، برای سایر ماهیان و آبزیان خطر ایجاد کند.
این کارشناس ماهیان زینتی ابراز امیدواری کرد در آینده برای جمع آوری و انتقال ماهیان قرمز طرحی اجرا شود تا ماهیان به مکان مناسب انتقال یابند.
به گزارش ایرنا، ماهی قرمز با نام علمی carassius auratus از خانواده کپورماهیان دارای بیش از 200 نژاد است که با نام های گلدفیش، ماهی طلایی و ماهی شب عید در زمره ماهیان زینتی قرار دارد.
ماهی قرمز با طول 10 تا 15 سانتیمتر می تواند پنج تا 6 سال و حتی 30 سال عمر کند.