خوردن مداوم «آب سرد» موجب سردی معده و بیماری میشود
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ محمد انصاریپور با بیان اینکه سلولهای بدن برای سالم ماندن نیاز دارند که فضای اطراف آنها عاری از سموم باشد, اظهار کرد: این فضا همان مایع میانبافتی است.
وی افزود: این مایع میانبافتی و غذایی که به سلولها میرسد در طب سنتی «رطوبات ثانویه» نامیده میشود؛ اگر فضای اطراف سلولها تمیز نباشد یعنی سموم و فضولات غذایی به خوبی دفع نشود، سلولها نمیتوانند به درستی کار کنند و غذای آنها هم آلوده و سمی میشود.
این دستیار تخصصی طب سنتی ایران تصریح کرد: هضم، نوعی تغییر و استحاله است بنابراین وقتی که در طب سنتی چهار هضم در نظر میگیرند منظور تغییراتی است که در خوراکیها رخ میدهد.
انصاریپور یادآور شد: هضم اول در معده و دستگاه گوارش رخ میدهد تا غذا را برای جذب توسط کبد آماده کند هضم دوم به بعد که در کبد، عروق و اعضاء رخ میدهد امروزه تحت عنوان متابولیسم شناخته میشود یعنی تغییراتی بیوشیمیایی در حد مولکولها است مثلا نشاسته به قندهای ساده شکسته میشود.
وی تصریح کرد: حکمای قدیم با اینکه میکروسکوپ نداشته و تغییرات شیمیایی در این حد را نمیدانستند اما به مراحل مختلف تغییرات مواد غذایی آشنا بودهاند.
این دستیار تخصصی طب سنتی ایران افزود: در صورت نقصان عملکرد سلولهای هر عضو عملکرد آن عضو دچار اختلال میشود چون سلول واحد ساختمانی هر عضو است.
انصاریپور متذکر شد: در این صورت مثلا تیروئید از ترشح کافی هورمون سر باز میزند یا ترشح اسید و آنزیمهای معده دچار اختلال میشود این اختلال یعنی همان بروز بیماری است.
وی خاطرنشان کرد: خوردن مداوم آب سرد، مزاج معده و اعضاء مجاور مثل کبد را به سمت سردی میبرد و باعث بروز بیماری میشود؛ بیماری نوعی خروج از اعتدال است.
این دستیار تخصصی طب سنتی یادآور شد: یکی از علل مهم بروز بیماریها، تجمع سموم در اطراف سلولهاست که علاوه بر برهم زدن تعادل عضوی میتواند مانع تغذیه مناسب سلولها شده و از عملکرد صحیح عضو جلوگیری کند.