جزئیاتی از دیدار روحانی با مقام معظم رهبری
به گزارش ایسنا، روزنامه «آرمان» نوشت: فعالیتهای انتخاباتی آغاز شده است و گروههای سیاسی با برگزاری جلساتی درصدد هستند که پیروز رقابت اردیبهشت ۹۶ باشند؛ انتخاباتی که تکلیف دوره دوازدهم ریاستجمهوری را مشخص میکند. بسیاری بر این عقیده هستند که طبق روال مرسوم روحانی برای ۴سال دیگر در پاستور حضور خواهد داشت و برخی دیگر که میانهای با مشی اعتدالی ندارند، در تلاش هستند تا روحانی نخستین رئیسجمهور کشور باشد که تنها یک دوره در پاستور حضور داشته است.
خواسته اصلاحطلبان تلاش برای پیروزی روحانی با رای بالا در انتخابات ۹۶ است و برنامههای زیادی برای تحقق این مهم دارند که یکی از آنها دیدار با رئیسجمهور بود؛ دیداری که رئیسجمهور در آن، به نظر مقام معظم رهبری درباره کاندیداتوری خود اشاره کرده است.
بر همین اساس روز گذشته، محمود صادقی از اعضای شورای عالی سیاستگذاری اصلاحات در گفتوگو با «آرمان» به تشریح آنچه پرداخت که در آن جلسه رخ داد.
نظر روحانی درباره شورای عالی سیاستگذاری اصلاحات
روز گذشته نماینده فراکسیون امید و عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاحات با «آرمان» گفتوگو کرد و جزئیات بیشتری را از آنچه درآن دیدار گذشت، بیان کرد. محمود صادقی گفت: «در دیدار هیأت رئیسه شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان با رئیسجمهور موضوعات زیادی مطرح شد که مهمترین آن درباره نحوه تعامل و همکاری مجموعه اصلاحطلبان با آقای روحانی در انتخابات ریاستجمهوری بود.»
وی با اشاره به اینکه شورای عالی سیاستگذاری هنوز نظر نهایی خود درباره انتخابات ریاستجمهوری دوازدهم را بهطور رسمی اعلام نکرده است، افزود:«زمینههای موجود نشانگر وفاق اصلاحطلبان برای اجماع در حمایت از آقای روحانی است.»
صادقی ادامه داد: «در دیدارمان با رئیسجمهور بر ضرورت انسجام در انتخابات اردیبهشت ۹۶ تاکید شد و با توجه به تجارب بهدستآمده از سالهای ۹۲ و ۹۴ برای پرهیز از هرگونه تفرق و دودستگی محوریت فعالیتها برای انتخابات ریاستجمهوری ۹۶ با نظر آقای روحانی به شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان سپرده شد. آقای محمد شریعتمداری هم که پیش از این بهعنوان مسئول ستاد انتخابات آقای روحانی تعیین شده بود، در هماهنگی کامل با شورای عالی سیاستگذاری عمل خواهد کرد.»
عضو فراکسیون امید مجلس تاکید کرد: «در تماسهایی که اعضای شورا با آقای شریعتمداری داشتهاند، بر این موضوع تاکید شده است.»
نظر مثبت به روحانی
وی در ادامه به سوالاتی اشاره کرد که از رئیسجمهور پرسیده شده و گفت که «در دیدار با رئیسجمهور برخی پرسشها جهت حصول اطمینان از حضور باقوت و قدرت آقای روحانی در انتخابات پرسیده شد. رئیسجمهور گفتند با طراحیهای از پیشتعیینشده جریان رقیب درصدد بود دولت را در میانه راه از کار بیندازد و از اینرو مساله یکدورهای کردن دولت مطرح شد.»
صادقی ادامه داد: «مخالفان آقای روحانی پس از موفقیتهای دولت در پرونده هستهای و تثبیت وضع اقتصادی کشور به برنامهریزی برای انتخابات بعدی پرداخته و با فضاسازی، تخریب و فشار بر دولت تلاش کردند رئیسجمهور را از کاندیداتوری در دور بعد انتخابات منصرف کنند.»
وی افزود: «مخالفان با شبههافکنی بحث ردصلاحیت آقای روحانی را مطرح کردند و تحلیل رئیسجمهور چنین بود که جریان رقیب برای تخریب او با چند کاندیدا در انتخابات حضور پیدا خواهد کرد. در تایید صلاحیت آقای روحانی تردیدی نیست، چرا که دلیلی برای رد صلاحیت او وجود ندارد و همچنین با توجه به اینکه روحانی اکنون رئیسجمهور است، طرح بحث ردصلاحیت او بیمعناست.»
موضوع دیگری که در این نشست مطرح شد، نظر مقام معظم رهبری درباره کاندیداتوری روحانی بود که به گفته این نماینده مجلس، روحانی به ارتباط خود در انتخابات گذشته با مقام معظم رهبری اشاره کرده که ایشان پاسخ دادند: «نظر من نسبت به شما مشخص است و با شما هیچ مشکلی نداشته و ندارم. با هم میتوانیم کار کنیم.»
صادقی به نقل از رئیسجمهور چنین ادامه داد که «مقام معظم رهبری بر رفاقت قدیمی خود با آقای روحانی تاکید داشتهاند و این نکته را متذکر شدند که در انتخابات سال ۷۶ من نظری داده بودم و شما برداشت کرده بودید که من با ورود شما به انتخابات موافق نیستم، در حالی که برداشت درستی نبود. آن سال چنین برداشتی کردید، اما امسال چنین برداشتی نکنید».
وی افزود: «آقای روحانی ضمن تشریح ملاقات خود با رهبر معظم انقلاب به نظر رهبری اشاره کرد که نهتنها به او نظر منفی ندارد، بلکه نظر ایشان نسبت به آقای روحانی مثبت است.»
لزوم حضور کاندیدای اصلاحطلب
صادقی در بخش دیگری اظهارکرد: «نظر رئیسجمهور درباره کاندیدای پوششی یا احتیاطی این بود که توطئهای از جانب رقیب برای تضعیف اوست. البته در این جلسه بنا بر این شد که درباره این موضوع بحث بیشتری صورت گیرد. شورای عالی سیاستگذاری در مورد طرح کاندیدای دیگر هنوز در حال بحث است.»
وی با اشاره به اینکه «برخی از اعضای شورای عالی سیاستگذاری طرح کاندیدای دیگر را منتفی نمیدانند»، ادامه داد: «آنها معتقدند باید کاندیدایی به صحنه بیاید تا بیانکننده کامل گفتمان اصلاحطلبی باشد. به هر ترتیب آقای روحانی شخصیتی اصولگراست که دیدگاههایش نزدیک به اصلاحطلبان است و خود او نیز مدعی نیست که فردی اصلاحطلب است. بر همین اساس برخی معتقدند باید کاندیدایی با دیدگاه اصلاحطلبی در عرصه حضور داشته باشد تا مطالبات جامعه را مطرح کند، اما برخی دیگر معتقدند مطرح کردن کاندیدای دیگر جنبه احتیاطی دارد که در صورت بروز هرگونه اتفاقی که احتمالش وجود دارد، جریان اصلاحات از حضور کاندیدا بینصیب نماند. این بحث در جلسه دو هفته آینده شورایعالی سیاستگذاری نهایی خواهد شد.»