آشنایی با شش ابزار جاسوسی در دنیای مدرن

کدخبر: ۱۶۴۴۷۰
امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی دستگاه های جاسوسی هم پیشرفته شده اند. به نحوی که تشخیص آنها بسیار سخت شده است.
آشنایی با شش ابزار جاسوسی در دنیای مدرن

به گزارش سایت گجت نیوز، ابزار جاسوسی فیلم‌های جیمز باند بسیار جالب هستند؛ چترهایی که سلاح در آن‌ها مخفی شده، برچسب‌های جعل اثرانگشت، تلفن‌هایی که قفل باز می‌کنند و صدها مورد دیگر که تعداد زیادی از آن‌ها تخیلی‌اند، تعدادی واقعی‌اند و تعدادی هم با جهش‌های تکنولوژی در عصر حاضر، منسوخ شده‌اند. اما ابزار جاسوسی تنها مختص فیلم‌ها نیستند؛ نیرویهای پلیس، دولت‌ها و آژانس‌های امنیتی هم از این ابزار برای دسترسی به اطلاعات مهم استفاده می‌کنند. بخش بزرگی از کارآمدی‌ این گجت ها در گرو مخفی بودن جزئیاتشان است، اما هر از چند گاهی اطلاعاتی در مورد این جزئیات به بیرون درز می‌کند. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی ۶ مورد از روشها و ابزار جاسوسی دنیای مدرن بپردازیم.

بسیاری از ابزار جاسوسی که در فیلم‌های قدیمی نمایش داده می‌شود، منسوخ شده‌اند؛ مانند ابزار استراق سمعی که شامل ضبط صوت، میکروفون، فرستنده و باتری می‌شدند، همگی سیم داشتند و به راحتی هم قابل مخفی کردن نبودند. اما جدیدترین ورژن این وسایل کاملا بدون سیم بوده و به کوچکی یک دکمه لباس هستند. از طرفی، گجت هایی که به بازار تکنولوژی معرفی می‌شوند کارهایی را انجام می‌دهند که سازمان‌های اطلاعاتی در دهه‌های گذشته برای انجامشان، میلیون‌ها دلار خرج می‌کردند. وینس هاوتون (Vince Houghton)، تاریخ نویس و مسئول موزه بین‌المللی جاسوسی واشینگتون آمریکا در همین رابطه می‌گوید:

امروزه اسمارتفون ها کارهایی را انجام می‌دهند که ده سال پیش، ده ابزار مختلف هم قادر به انجام آن نبود.

ابزار جاسوسی با پیشرفته‌ای تکنولوژی پیچیده‌تر و قوی‌تر شده عمل سرقت اطلاعات محرمانه را بسیار ساده‌تر کرده‌اند.

۶- ابزار جاسوسی دوران جنگ سرد

به گفته هاوتون، جاسوسی به اندازه تمدن بشریت قدمت دارد. در قوانین حمورابی و همچنین کتاب عهد عتیق یهودیان از جاسوسی به عنوان روشی برای چیره شدن بر دشمنان یاد شده است، اما پیشرفت‌های تکنولوژی باعث شکوفایی روش‌های ابتدایی جاسوسی شده.

در طول جنگ سرد که دوران طلای گجت های جاسوسی جیمز باندی بود، یک آدمکش بلغاری از چتری برای شلیک سم رایسین به یک پناهنده رژیم شوروی در لندن استفاده کرد؛ سم مهلکی که طرفداران سریال Breaking Bad با آن آشنا هستند. سازمان اطلاعات شوروی هم در آن دوران، ماتیکی با نام بوسه مرگ ساخته بود که یک گلوله را در فاصله نزدیک شلیک می‌کرد؛ گجت هایی مرگبار که تنها نوک کوه یخ ابزار جاسوسی دوران جنگ سرد هستند.

5- گربه‌های جاسوس و تکنیک‌های فکر خوانی

در طول جنگ سرد ایده‌های عجیبی برای ساخت ابزار جاسوسی ارائه شد. بر خلاف سیستم طبیعی گوش حیوانات که نویزهای پس زمینه را حذف کرده و قابلیت تمرکز بر یک صدا را دارد، دستگاه‌های استراق سمع قدیمی تمامی صداها را با هم ضبط می‌کردند و کیفیت بسیار پایینی داشتند. به همین دلیل در بین دهه‌های ۵۰ و ۶۰ میلادی، ایده‌ای در سازمان اطلاعاتی آمریکا مطرح شد که از گوش حیوانات برای بهبود کیفیت صداهای ضبط شده توسط دستگاه‌های استراق سمع، استفاده شود. جاسوسان در گوش گربه‌ها میکروفون جاسازی کرده، در جمجمه این حیوانات فرستنده رادیویی می‌گذاشتند و در شکم آن‌ها باتری دستگاه ضبط صدا را قرار می‌دادند. از دم گربه‌ها هم به عنوان آنتن استفاده می‌شد. سپس ساعت‌های زیادی صرف تعلیم این حیوانات می‌شد تا برای جاسوسی آماده شوند؛ اما در هنگام عملیات، غرایز حیوانی بر گربه‌ها غلبه می‌کرد و کل عملیات خراب می‌شد. هاوتون در همین رابطه می‌گوید:

آموزش گربه‌ها بازدهی بالایی ندارد. گاهی وقت‌ها این گربه‌های میلیون دلاری در حین عملیات به دنبال غذا سرگردان می‌شدند و گاهی هم در خیابان با ماشین تصادف می‌کردند و می‌مردند.

همچنین، سازمان سیا برای دهه‌ها مبالغ زیادی خرج پروژه‌ای به نام استارگیت کرد که در آن از تکنیک‌های ذهن خوانی و تله پاتی برای دسترسی به اطلاعات محرمانه استفاده می‌شد. حتی در بعضی موارد، مخدرهایی مانند LSD برای کنترل ذهن به کار می‌رفتند؛ اما پس از مدتی این پروژه‌ها با شکست مواجه شدند.

4- میکروفون تصویری

برخلاف تصور عمومی، تنها سازمان‌های اطلاعاتی نیستند که بر روی ابزار جاسوسی کار می‌کنند؛ مدتی پیش در دانشگاهی در تگزاس، دانشمندان بر روی روشی برای بازسازی مکالمات از طریق تصاویر کار کردند. در کنفرانس 2014 SIGGRAPH، این ایده مطرح شد که می‌توان با ضبط تصاویر محیطی که در آن مکالمه‌ای صورت گرفته، کلمات رد و بدل شده را بازسازی کرد.

از آنجایی که از اصوات به صورت موج در محیط منتشر می‌شوند، وقتی از محیطی که در آن صدا وجود دارد تصویری گرفته شود، امواج صوتی که با چشم غیر مسلح قابل رویت نیستند در داخل تصاویر ضبط می‌شوند. این تصاویر پس از آنالیز، مکالمات صورت گرفته را آشکار می‌کند. با استفاده از این ابزار جاسوسی، استراق سمع بدون نیاز به میکروفون هم امکان پذیر است.

3- هک ایمپلنت‌های پزشکی

هک کردن ایمپلنت‌های پزشکی فقط در سریال Homeland امکان پذیر نیست؛ تمامی دستگاه‌های پزشکی مانند پمپ‌های انسولین، ایمپلنت‌های الکتروشوک و ضربان سازهای قلبی که به صورت وایرلس قابل کنترل‌اند و از باتری استفاده می‌کنند، هم قابل هک کردن هستند. در کنفرانس بلک هت سکیوریتی (Black Hat Security) سال ۲۰۱۱ در لاس وگاس، هکری به نام جروم ردکلیف (Jerome Radcliffe) نشان داد که پمپ انسولین مورد استفاده خودش را هک کرده است. چند سال گذشته هم ضربات سازهای وایرلس بیماران قلبی قابل هک شناخته شد.

ابزار جاسوسی-هک ایمپلنت‌های پزشکیبا وجود اینکه تاکنون پرونده‌ای در مورد استفاده غیر قانونی از ایمپلنت‌های پزشکی برای اهداف جاسوسی ثبت نشده، دیوان محاسبات آمریکا، سازمان غذا و دارو را ملزم کرده است که کمپانی‌های سازنده چنین ایمپلنت‌هایی را مجبور به برطرف کردن ضعفهای موجود در محصولاتشان کند.

2- ابزار جاسوسی دیداری

جاسوس‌های بین‌المللی تنها افرادی نیستند که به زیر نظر گرفتن رفتار اهدافشان علاقمنداند؛ تولیدکنندگان محصولات مختلف هم نیازمند کسب اطلاعات در مورد خریداران محصولاتشان هستند. این احتمال می‌رود که در آینده نه‌چندان دور، کمپانی‌ها تجاری از ابزار جاسوسی برای دستیابی به این اطلاعات استفاده کنند.

کمپانی المکس (Almax) مانکن بیونیکی به نام آیسی (EyeSee) ساخته است که در داخل چشمش دوربین مخصوص قرار دارد. این مانکن که تفاوت ظاهری چندانی با سایر مانکن‌ها ندارد، از طریق دوربین جاسازی شده در سرش و برنامه تشخیص چهره، قادر است سن، جنسیت و نژاد خریداران محصولات را تشخیص داده و اطلاعات مربوط به خریداران را جمع‌آوری کنند. ایده آیسی شناسایی راحت‌تر مشتریان هدف محصولات خاص است.

1- کدهای غیر قابل رمزگشایی

رمزگذاری امن اطلاعات از اهداف اصلی سازمان‌های جاسوسی است؛ کدهایی که توسط هیچ هکری قابل شکستن نباشند. در همین رابطه برخی بر این باوراند که رمزگذاری کوانتمی راه‌حل دستیابی به این هدف است. این روش با استفاده از قوانین فیزیک ذرات بنیادی، پیام‌ها را تنها برای گیرنده آن‌ها قابل رمزگشایی می‌کند.

رمزگذاری کوانتمی هنوز در مراحل ابتدایی توسعه قرار دارد، اما در آینده نزدیک با عملی شدن آن، دولت‌ها و سازمان‌های جاسوسی سرمایه‌گذاری‌های عظیمی برای استفاده از این تکنولوژی انجام خواهند داد. به اعتقاد هاوتون، اولین کشوری که از این ابزار جاسوسی برای رسیدن به اهدافش استفاده کند، بسیار جلوتر از سایر کشورها خواهد بود.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید