آغاز فصل جدید خصوصی سازی پرسپولیس و استقلال
در حالیکه این روزها در محافل مختلف رایزنی هایی برای انتخاب اعضای جدید هیات مدیره دو باشگاه پرسپولیس و استقلال می شود و حتی برخی نام ها بعنوان گزینه های مورد نظر برای مدیریت در این دو مجموعه بر زبان می آیند، از راهروهای وزارت ورزش و جوانان خبرهای دیگری به گوش می رسد که داستان این دو باشگاه را بطور کلی تغییر می دهد.
وزارت ورزش و جوانان پس از روی کار آمدن مسعود سلطانی فر به جای محمود گودرزی، برای دو باشگاه بزرگ پایتخت نقشه های ویژه ای را طراحی کرده اما سیاست این وزارت حرکت با چراغ خاموش بوده و به همین دلیل تا امروز بصورت واضح بحث مدیریتی این باشگاهها را مطرح نکرده اند.آخرین برنامه ای که وزارت ورزش و جوانان برای استقلال و پرسپولیس در نظر گرفته و حتی جلسات پشت درهای بسته ای را در همین راستا نیز برگزار کرده اند، واگذاری کامل آنها به بخش خصوصی است. سلطانی فر در بدو ورودش به این وزارتخانه یکی از اهداف بزرگ خود را خصوصی سازی در ورزش بیان کرده بود و به نظر می رسد وی گام به گام این موضوع را عملی خواهد کرد.
محمدرضا داورزنی معون وزیر ورزش طی دو ماه اخیر جلساتی مهم را با افراد مختلف در همین زمینه برگزار کرده است و با توجه به اینکه وزارت دیگر قصد اداره پرسپولیس و استقلال را ندارد، پس از انتخابات ریاست جمهوری این موضوع رسانه ای خواهد شد تا فعالیت های وزارت ورزش و جوانان برای واگذاری این دو مجموعه به بخش خصوصی از حالت حرکت با چراغ خاموش خارج شود.
هفته گذشته نیز نشست هایی در وزارت ورزش و جوانان در این راستا برگزار شد و مدیران ورزش و جوانان بار دیگر تاکید کردند که تنها راه نجات این دوباشگاه این است که قبل از تعیین هیات مدیره و مدیرعامل جدید، تکلیف مالکیت آنها مشخص شود و به بخش خصوصی واگذار شوند.
این اتفاق که اینبار بر خلاف دفعات قبل جدی است می تواند مهمترین اتفاق فوتبالی ایران در سال جاری باشد.
اما نکته ایی که در این میان باید در نظر داشت این است که وزیر ورزش خود به تنهایی نمی تواند در این خصوص تصمیم گیرنده باشد و نهاد هایی مثل هیات دولت و مجلس شورای اسلامی نیز باید با این موضوع موافقت کنند. به هر حال اگر این موضوع اجرایی شود و خصوصی سازی در ورزش ایران با واگذاری این دوباشگاه به سرانجام برسد انقلاب بزرگی در ورزش ایران بوقوع خواهد پیوست و فوتبال ایران به استاندارد های جهانی نزدیک خواهد شد.