تشخیص زودهنگام سرطان سینه با شیر مادر
به گزارش گروه علمی ایرنا از خبرگزاری زی نیوز هند، به گفته محققان دانشگاه 'امهرست ماساچوست' در آمریکا که این مطالعه را انجام داده اند، تشخیص واقع بینانه مراحل اولیه سرطان سینه در زنان جوان از طریق ماموگرافی و روش های تصویربرداری، به خاطر تراکم بالای بافت سینه آنها تا حدودی دشوار است.
یکی از گزینه های بالقوه تشخیص سرطان سینه، کنترل بیوشیمیایی نشانگرهای پروتیین در مایعات مختلف بدن مانند سرم، مایع نوک سینه، اشک، ادرار، بزاق و شیر سینه است.
محققان در این مطالعه به بررسی علائم بیوشیمیایی سرطان سینه پرداختند که در شیر مادر قابل تشخیص است و نمونه های شیر سینه زنان مبتلا به سرطان سینه را با زنان فاقد این بیماری و زنانی که بعدا به سرطان سینه مبتلا شدند، مقایسه کردند.
محققان تغییراتی را در بیان پروتیین شیر در زنانی که سرطان سینه داشتند و یا در آستانه ابتلا به آن بودند، شناسایی کردند.
شیر سینه امکان دسترسی به بافت سینه را به شکل سلول های اپیتلیال کنده شده که منشاء بیشتر انواع سرطان سینه هستند، فراهم می سازد و آنالیز آن روشی غیرتهاجمی است که می تواند برای تشخیص سرطان سینه مورد استفاده قرار گیرد.
این روش پس از اعتبار سنجی بیشتر، می تواند یک رویکرد جدید و غیر تهاجمی برای غربالگری سرطان سینه در زنانی ارائه دهد که در دوران فرزندآوری به سر می برند.