چرا احساس تنهایی میکنیم؟
به گزارش ایسنا، احساس تنهایی به سن، جنسیت، وضعیت تاهل و نوع فعالیت شغلی محدود نمیشود. به گفته "جان کاسیوپو" مدیر مرکز علوم اعصاب اجتماعی و شناختی در دانشگاه شیکاگو این روزها شیوع احساس تنهایی به طور شگفتآوری بالاست.
احساس تنهایی میتواند تاثیرات منفی بر سلامت جسمی و روانی فرد داشته باشد. با وجود تاکید فزآینده بر تامین رفاه و آسایش احساسی و روانی انسانها اما هنوز احساس تنهایی موضوع قابل ملاحظه و چالشی مهم در جوامع است. به گفته کارشناسان پیامدهای احساس تنهایی و منزوی بودن شدید است و میتواند پیامدهای منفی بر سلامتی داشته باشد، هزینههای خدمات درمانی را افزایش دهد و حتی به مرگ منجر شود.
معمولا همه انسانها به گونهای احساس تنهایی را تجربه میکنند. احساس تنهایی زمانی بوجود میآید که بین تعاملات اجتماعی که فرد انتظار دارد و آنچه در واقعیت وجود دارد شکاف ایجاد میشود و میتواند برای مدت کوتاه یا دورهای طولانی ادامه پیدا کند. همچنین باید تاکید کرد در برخی مواقع فرد با وجود آنکه در میان یک جمع قرار دارد بازهم احساس تنهایی میکنند.
همچنین حجم کار و نوع شغل فرد میتواند در بروز احساس تنهایی نقش داشته باشد. علاوه بر این تکنولوژی و رسانههای اجتماعی نیز به نوبه خود در این زمینه نقش دارند. این روزها استفاده از رسانههای اجتماعی و تجهیزات دیجیتال سرسامآور شده است. به گفته کارشناسان اگرچه این وسایل میتوانند در پر کردن زمانهای تنهایی ما موثر باشند اما همین ارتباطات دیجیتالی نیز اغلب مانع از تعاملات رودرروی افراد میشوند. و چه بسا که از تمایل افراد برای ملاقات حضوری با هم میکاهد.
به گزارش USA Today، فاکتورهای خطرزایی که میتوانند در بروز احساس تنهایی نقش داشته باشند شامل تنها زندگی کردن، مجرد بودن و داشتن تعداد کم دوستان است. همچنین ابتلای فرد به برخی انواع بیماریها میتواند در بروز این احساس نقش داشته باشد.