تلاش برای قطع نشدن اینترنت در ایام انتخابات
به گزارش ایسنا ، واعظی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه در دورههای قبلی انتخابات ریاست جمهوری شاهد قطع اینترنت در کشور بودیم، آیا در این دوره نیز تلاشی برای این موضوع رخ داده؟ توضیح داد: یکی از دلایل قطع دسترسی اینترنت آن بود که ظرفیت پهنای باند موجود در کشور برای دسترسی تعداد بالای کاربران کفایت نمیکرد و شبکه به نوعی مختل میشد، اما اکنون ظرفیت به قدری بالا رفته که هر چه میزان استفاده افزایش یابد هنوز ظرفیت برای دسترسی به اینترنت وجود دارد. ضمن آنکه ما در این دولت با جدیت ایستادهایم تا هیچ دستگاهی نتواند برای دسترسی مردم به فضای مجازی مشکل سازی کند.
وزیر ارتباطات در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به سوالی مبنی بر فیلترینگ تلگرام صوتی و اینکه آیا این موضوع هم به دلیل چنین حساسیتهایی رخ داده است تصریح کرد: ما در این زمینه به طور صریح اعلام کردیم که دولت با فعالیت این بخش هیچگونه مشکلی نداشته و حتی به مدت دو روز نیز شرایط دسترسی به تلگرام صوتی را فراهم کرد، اما پس از این مدت قوه قضاییه دستور به فیلتر شدن این بخش داد.
وی همچنین عنوان کرد: ما همواره گفتهایم که به دلیل مسائل مالی جلوی فعالیت شبکههای اجتماعی را نخواهیم گرفت. اپراتورها هم از سالها قبل در حوزه پیامک شاهد این موضوع بودهاند که با روی کار آمدن شبکههای مجازی درآمدهای موبایل در سراسر دنیا کاهش پیدا کرده است. در حوزه مکالمات صوتی نیز شرایط از همین قرار است و ما نمیتوانیم با واقعیتهای تکنولوژی بجنگیم. بر همین اساس لازم است خود را با این تغییرات تطبیق دهیم.
وی در عین حال تاکید کرد: از سوی دیگر در آستانه انتخابات این را هم مصلحت نمیدانیم که در کشور تقابل ایجاد کنیم. دولت یازدهم دولتی قانونمدار است اما معتقد است که با توجه به تهدیداتی که در برابر کشور وجود دارد باید یک قوه قضاییه و سپاه مقتدر داشته باشیم. اکنون ما در برابر فیلتر شدن تلگرام صوتی مقاومتی نکردهایم اما این موضوع جای سئوال دارد که در شرایطی که برقراری تماس صوتی از طریق برخی دیگر از شبکههای مجازی فراهم است چرا جلوی دسترسی مردم به تلگرام صوتی گرفته شده است؟