سومین قربانی ماجرای دخالت روسیه در انتخابات آمریکا

کدخبر: ۱۶۸۱۰۸
کومی که پیش‌تر در کوران رقابت‌های انتخاباتی آمریکا، در مقام ریاست "اف بی آی" سلسله تحقیقاتی را پیرامون استفاده «هیلاری کلینتون» نامزد دموکرات انتخابات مزبور از ایمیل شخصی برای ارسال اسناد محرمانه، انجام داده بود، روز گذشته در شرایطی که به لس آنجلس عزیمت کرده بود تا مقدمات استخدام نیروهای جدید برای "اف بی آی" را فراهم کند، هنگام سخنرانی برای آن نیرو‌ها از طریق اخبار تلویزیون متوجه برکناری خود توسط ترامپ شد.

به گزارش خبرگزاری میزان، در شرایطی که از دوران ریاست جمهوری ترامپ در آمریکا کمتر از ۴ ماه می‌گذرد، اما چهل و پنجمین رئیس جمهور آمریکا نشان داده که در اخراج و خواستن عذر مقامات و مسئولان دولتش، توانایی شگرفی دارد؛ پس از عزل «استیون بنن» استراتژیست شورای امنیت ملی آمریکا و «مایکل فلین» مشاور امنیت ملی این کشور، حالا ترامپ به سراغ «جیمز کومی» رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (اف بی آی) رفته و از او خواسته دولتش را ترک کند؛ ظاهرا ترامپ از کومی به سبب تلاش او برای یافتن اسناد دخالت روسیه در انتخابات آمریکا که در پاسخ به افکار عمومی و رسانه‌های آمریکایی صورت گرفت، مکدر و دلخور است.

کومی که پیش‌تر در کوران رقابت‌های انتخاباتی آمریکا، در مقام ریاست "اف بی آی" سلسله تحقیقاتی را پیرامون استفاده «هیلاری کلینتون» نامزد دموکرات انتخابات مزبور از ایمیل شخصی برای ارسال اسناد محرمانه، انجام داده بود، روز گذشته در شرایطی که به لس آنجلس عزیمت کرده بود تا مقدمات استخدام نیروهای جدید برای "اف بی آی" را فراهم کند، هنگام سخنرانی برای آن نیرو‌ها از طریق اخبار تلویزیون متوجه برکناری خود توسط ترامپ شد.

 آغاز اختلاف میان ترامپ و فردی که گفته می‌شود عامل پیروزی‌اش بود

اما سرآغاز ایجاد اختلاف میان "ترامپ" و "کومی" به ماجرای دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و پیگیری‌های مستمر کومی برای بررسی این موضوع، مربوط می‌شود؛ سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا، مسکو را به دخالت در سیستم انتخابات این کشور متهم می‌کنند.

دولت اوباما اکتبر ۲۰۱۶ در اوج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، رسما کرملین را به سرقت و افشای ایمیل‌های کمیته ملی حزب دموکراتیک متهم کرد. در آن زمان کلاپر با صدور بیانیه‌ای توضیح داد که چگونه ایمیل‌های افشا شده قصد داشت در روند انتخاباتی آمریکا تاثیر بگذارد.

کرملین بار‌ها این اتهامات را رد کرده و آن را اقدامی از سوی برخی مقامات آمریکا در راستای منحرف کردن اذهان عمومی از مشکلات اصلی موجود در این کشور عنوان کرده است.

«جیمز کومی» رییس «اف بی آی» در ماه مارس سال جاری میلادی طی جلسه‌ای به اعضای کمیته جاسوسی کاخ سفید گفته بود: سازمان اف بی آی به عنوان بخشی از وظایف خود برای مقابله با جاسوسی در رابطه با تلاش‌های دولت روسیه برای مداخله در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ و وجود هرگونه ارتباط بین افراد مرتبط با کمپین انتخاباتی ترامپ و دولت روسیه تحقیق خواهد کرد.

 عواقب سیاسی پیگیری‌های "کومی" پیرامون مداخلات روسیه، دامنگیرش شد!

کومی در همان جلسه به اعضای کمیته جاسوسی کاخ سفید این را هم گفت که سازمان متبوعش بدون در نظر گرفتن عواقب سیاسی نتیجه تحقیقات، بررسی‌های خود را بر پایه حقیقت دنبال خواهد کرد. اما ظاهرا عواقب  سیاسی که کومی از آن سخن گفته بود گریبانگیرش شده است.

سوم آوریل (۱۴ فروردین) بود که "اف بی آی" اعلام کرد بخش ویژه‌ای را در مقر اصلی‌اش در واشنگتن برای بررسی اتهام دخالت روسیه در انتخابات آمریکا تشکیل خواهد داد.

در همان مقطع اعلام شد که اقدام مزبور با هدف فراهم آوردن امکان نظارت دقیق‌تر جیمز کومی رییس اف بی آی بر جزییات تحقیقات پیرامون مداخله روسیه در انتخابات آمریکا انجام می‌شود.

یکی از مسئولان اف بی آی در این رابطه گفت: ادعای دخالت روسیه در امور آمریکا در حال خارج شدن از کنترل است و هر روز بزرگتر می‌شود و تبدیل به تیتر صفحه اول همه روزنامه‌ها شده است.

پس از آن جیمز کومی در اولین جلسه کمیته مجلس نمایندگان آمریکا حاضر شد و تایید کرد که سازمان تحت مدیریت او درباره مداخله احتمالی روس‌ها در انتخاب ۲۰۱۶ که به پیروزی دونالد ترامپ ختم شد، تحقیقاتی در دست انجام دارد.

پنجشنبه هفته گذشته (۴ می – ۱۴ اردیبهشت) جیمز کومی رئیس اف بی آی بار دیگر در در سنای آمریکا حاضر شد تا به سوالات سناتورهای عمدتا دموکرات آمریکایی پیرامون مداخله احتمالی کرملین در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا پاسخ دهد؛ وی در جریان این جلسه استماع، در پاسخ به پرسش لیندزی گراهام، سناتور ایالت کارولینای جنوبی درباره ماهیت تهدید روسیه، گفت: به طور قطع، از نظر من بزرگ‌ترین تهدید در میان کشورهای روی زمین با توجه به مقاصد و توانایی‌هایشان، روسیه است.

با این حال، کومی در پاسخ به پرسشی درباره آمریکایی‌هایی که در کمپین انتخاباتی ترامپ با روسیه در ارتباط بودند، صحبتی نکرد. وی همچنین از اظهار نظر در این باره خودداری کرد که آیا شخص رییس‌جمهوری آمریکا خود در این مورد هدف بوده است یا خیر.

مدیر اداره تحقیقات فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) در جلسه روز پنجشنبه سنای آمریکا این را هم گفت که فرایند بررسی‌ها همچنان ادامه دارد. اما ظاهرا سکوت کومی رئیس اف بی آی در جلسه استماع روز پنجشنبه سنای آمریکا در قبال نقش روسیه در به پیروزی رساندن ترامپ، نتوانست خشم رئیس جمهور آمریکا را از وی فروبنشاند و ترامپ در زمانی که کومی در لس آنجلس به سر می‌برد فی الفور دستور برکناری او را صادر کرد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید