مزایای و معایب روت کردن گوشی های اندورید
روت کردن چیست؟
به طور خلاصه روت کردن پروسه ای است که به کاربر اندروید اجازه می دهد تا کنترل همه جانبه دستگاه خود را در اختیار بگیرد. روت کردن در واقع شبیه پروسه جیلبرک (jail break) کردن یک دستگاه اپل است. وقتی توانستید اندروید خود را روت کنید، می توانید تنظیمات اپلیکیشن ها و سیستم اندروید خود را تغییر دهید، اپلیکیشن های ویژه ای را نصب کنید و بسیاری امور دیگر.
روت کردن یک دستگاه اندروید از دستگاهی به دستگاه دیگر تفاوت دارد اما به نظر می رسد که با گذر زمان ساده شده باشد. در حال حاضر بسیاری از مدل های گوشی های اندروید قابل روت کردن هستند؛ از گوشی های «HTC» گرفته تا سامسونگ.
چرا روت کنیم؟
دلایل بسیاری وجود دارد تا شما تصمیم بگیرید، دستگاه خود را روت کنید. یکی از مهم ترین مزایای آن، توانایی حذف کردن هر نرم افزار و بازی ناخواسته ای است که شرکت ها روی گوشی ها به طور پیش فرض نصب می کنند. هم چنین این کار به افزایش حافظه گوشی نیز کمک می کند.
مزیت دیگر روت کردن، امکان به روز کردن اندروید بسیار زودتر از زمانی که شرکت ها تصمیم به این کار می گیرند. اگر گوشی شما روت نشده باشد، ممکن است هفته ها و ماه ها طول بکشد تا نسخه سیستم عامل دستگاه شما به روز شود. از جمله دلایل دیگر برای روت کردن گوشی می توان به پشتیبان گیری کامل از اطلاعات، ویژگی های وصل کردن دستگاه ها به هم و نیز افزایش طول عمر باتری دستگاه اشاره کرد.
خطرات این کار چیست؟
اولین نتیجه روت کردن این است که گارانتی دستگاه شما از بین خواهد رفت. اما از این مهم تر، این است که اگر در این کار دقت نکنید گوشی خود را نابود خواهید کرد! بنابراین باید پیش از آن جانب احتیاط را نگه دارید و در زمان روت کردن توجه لازم و کافی را به کاری که انجام می دهید، داشته باشید.
کمک گرفتن در روت کردن
برای کسب اطلاع از چگونگی روت کردن می توانید روی گوگل پلاس و فیسبوک و سایت های مختلف حساب کنید. روت کردن گوشی موضوع اسرار آمیزی نیست؛ کافی در مورد این موضوع در گوگل اندکی جستجو نمایید. خواهید دید که مطلب آموزشی بسیاری در این رابطه وجود دارد.
اپلیکیشن های ارزشمند
با روت کردن گوشی، درهای آن را به روی بسیاری از اپلیکیشن های مفید و موثر باز می کنید و در نتیجه ارزش و کارایی گوشی خود را افزایش می دهید. هم چنین قابلیت مدیریت گوشی دستگاه شما نسبت به حالت پیش فرض گوشی های اندروید افزایش پیدا می کند.
فقط در نظر داشته باشد که بعد از روت کردن، داشتن برنامه منظم برای پشتیبان گرفتن از گوشی امری ضروری خواهد بود. روش های بکآپ گیری و ریستور اطلاعات در اندروید را به طور کامل فرا بگیرید تا در مواقع مصیبت باری که گوشی شما با مشکلی رو به رو می شود، اطلاعاتی را از دست ندهید. زمان گذاشتن برای این یادگیری ها، بسیار ارزان تر از تعمیر گوشی است.
در هر حال، اگر تصمیم گرفته اید تا دستگاه اندروید خود را روت کنید، خیلی نگران نباشید. بسیاری از کاربران اندروید در دنیا این کار را می کنند و شما هم به خانواده آن ها خواهید پیوست.
نگرانی های امنیتی
روت کردن به طور کلی محدودیت های امنیتی را که اندروید در نظر گرفته است، از بین می برد. این بدان معنی است که کرم های امنیتی، ویروس ها، نرم افزارهای سرقت اطلاعات و تروجان ها، اندروید روت شده را راحت تر می توانند مورد حمله قرار دهند؛ البته اگر اندروید مورد نظر به برنامه های آنتی ویروس مجهز نباشد. همان گونه که بارها گفته ایم روش های متفاوتی برای آلوده شدن گوشی شما وجود دارد: دانلود فایل های آلوده، لینک های آلوده ای که روی آن ها کلیک می کنید و نصب اپلیکیشن های آلوده از این روش ها هستند.
یکی از کارهای مهمی که پس از نصب یک آنتی ویروس مناسب باید انجام دهید، فعال کردن ویژگی رمزگذاری اندروید است. بنابراین اگر گوشی روت شده شما به دست کسی هم بیفتد غیرقابل سوء استفاده خواهد بود.