ظریف سفیر جهانی اماس شد
شهروند نوشت: شهیندخت مولاوردی، معاون رئیسجمهوری، وعده تشکیل کمیتهای در معاونت زنان و خانواده را داد و نایبرئیس انجمن حمایت از بیماران اماس، از تاثیرات برجام بر رفع کمبود داروی بیماران خاص بهویژه بیماران مبتلا به اماس گفت.
عصر پنجشنبه سالن روزنامه اطلاعات، مراسم ویژهای را به خود دید. محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه، معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیطزیست، شهیندخت مولاوردی، معاون امور زنان و خانواده ریاستجمهوری، محمدصادق خرازی عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان و نمایندگانی ازکشورهای ژاپن، ایتالیا، کرهجنوبی، عراق، استرالیا و پاکستان میهمانان ویژه همایش بودند؛ همایش روزجهانی اماس که خیلیها را بار دیگر دور هم جمع کرد. سالن پر بود از بیماران مبتلا به اماس و اعضای انجمن حمایت از این بیماران.
محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه، یکی ازسخنرانها بود. او وقتی پشت تریبون رفت، حرفهایش رنگ و بوی سیاسی گرفت: «اگر امروز ما با شرایط بهتری روبهرو هستیم، به برکت وجود شما مردم است. اگر امروز برای تهیه دارو نیاز نیست که از انواع روشهای غیرمعمول و غیرانسانی استفاده کنیم و درجهان سر بلندیم و بیماران ما دربیمارستانها مشکل اولیه پزشکی را ندارند، به خاطر کسانی که مذاکره کردند، نیست، بلکه به خاطر شما مردم هوشمند است.»
او اینگونه صحبتهایش را شروع کرد و ادامه داد: «به خاطر کسانی است که در سال ٩٢ با جمعیت فراوان به پای صندوقهای رأی رفتند و به دنیا نشان دادند که باید با این مردم بزرگ با زبان احترام صحبت کنند و باید تحریم و تحقیر را کنار بگذارند و به پای میز مذاکره بیایند. به خاطر شماست که روزجمعه پای صندوقهای رأی آمدید و سرنوشت خود را انتخاب کردید و یکبار دیگر به دنیا نشان دادید که هیچکس هیچگاه نمیتواند یک ایرانی را تهدید کند.»
او حرفهای دیگری هم زد: «نشان دادید این ملت ملتی نیست که امنیت، استقلال، پیشرفت، توسعه علم و فناوری را از دیگران بخواهد. ملتی نیستید که مثل همسایگان ما با یک چشمک ازطرف غربیها و آمریکاییها بلرزند و با چشمکی دیگر خوشحال شوند و برقصند.» به گفته وزیر امور خارجه، حضور دشمنشکن مردم در صحنه با هدایتهای رهبری باعث شد غبارهای دروغ، تهمت، ایرانهراسی و ایجاد یک تصویر امنیتی از مردمی که در طول قرنها حیات پرافتخار خود هیچگاه همسایگانشان را تهدید نکردند و همواره با بزرگمنشی در قبال بداخلاقی همسایگانشان با کرامت عمل کردند، برداشته شود.
ظریف در ادامه به اقداماتی که برای کنترل اماس انجام شده، اشاره کرد: «دو عامل اساسی برای کنترل اماس فراهم شده، یکی از آنها در زمینه داروست، به اینصورت که در دوران تحریم حداقل ٣٠٠ قلم داروی مورد نیاز را نداشتیم و امروز دیگر کسی نمیتواند درخواست خرید داروی ما را به اسم اینکه همکاری با ایران باعث فشار حیثیتی بر آنها میشود، رد کند. نکته دومی که احساس میکنم امروز شرایط بهتری داریم؛ به یمن حضور مردم و مقابله مردم با فشار تحریم و تهدیدات خارجی این است که در یک فضای باآرامش و اطمینانی زندگی میکنیم چرا که استرس یکی از عوامل بیماری اماس است.»
لکلک سفید ایرانی نماد جدید اماس
معصومه ابتکار، معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم در این همایش صحبتهایی کرد: «یکی از معضلات و پیامدهای زندگی صنعتی فاصله گرفتن از طبیعت است بنابراین سعی در کم کردن این فاصله داشته باشیم. حضور در طبیعت بسیاری از بیماریها را از بین میبرد زیرا موجب کاهش استرس میشود.» او به آمادگی همکاری سازمان محیط زیست با انجمن اماس اشاره کرد و گفت: «سازمان حفاظت محیط زیست آماده هر گونه همکاری با انجمن اماس در راستای حفظ محیط زیست و توسعه فضای سبز است.»
او در ادامه آلودگی هوا را یکی از عوامل تشدید بیماری اماس اعلام کرد: «دولت و سازمان محیطزیست در راستای کاهش آلودگی هوا اقدامات زیادی انجام داده که کاهش آلودگی هوا در ٨ کلانشهر که حدود ٣٠میلیون جمعیت دارد را به همراه داشت.»
براساس اعلام ابتکار، هوای سالم و پاک در اصفهان در سال ٩٥ نسبت به سال ٩٣ تا سه برابر افزایش یافت. شیراز در سال ٩٥ هیچ روز ناسالم نداشت و تهران هم در سال ٩٢، ١٩٦ روز سالم و پاک داشت که در سال ٩٥ به ٢٧٧ روز رسید.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه اجرای طرحهای کاهش آلودگی هوا همچنان ادامه دارد، گفت: «با همکاری هم هوا، آب، خاک و محیط زیست سالم را به دست خواهیم آورد.» او یکی از رویکردهای دولت یازدهم را حفاظت از محیط زیست و ایجاد نشاط در زندگی عنوان کرد. ابتکار در پایان این مراسم، از نماد جدید اماس که لکلک سفید ایرانی است، رونمایی کرد.
برجام کمبود داروی بیماری خاص را از بین برد
محمدعلی صراحیان، نایبرئیس انجمن اماس ایران هم بهعنوان میزبان این همایش، از تأثیر برجام بر رفع کمبود داروها سخن گفت: «در زمان تحریم همیشه با کمبود دارو مواجه بودیم اما بعد از اجرای برجام کمبود داروی بیماران خاص ازجمله اماس مرتفع شد، حالا با تلاش وزیر خارجه و دولت شاهد برداشته شدن تحریمها هستیم که نتیجه آن تهیه راحتتر داروهای لازم برای بیماران خاص ازجمله اماس است.»
او اینها را گفت و توضیحی درباره بیماری اماس داد: «بیماری اماس یک بیماری مهم است چون جوانان را درگیر میکند. این بیماری در کشور ما روبه افزایش است و با وجود تمام تلاشهای صورت گرفته، هنوز درمان قطعی برای آن پیدا نشده و روشها عمدتا کنترلکننده است.»
به گفته او، شاید تعدادی از شما ٤ یا ٥سال و عدهای ١٠ تا ١٥سال با این بیماری درگیر هستید، حتما به یاد دارید که داروها یا نبود و اگر بود به چه سختی تهیه میشد. تمام این مشکلات به علت تحریم بود و کاری هم از دست ما برنمیآمد.
در ادامه این همایش و پس از تشویقهای مکرر وزیر امور خارجه، از او خواسته شد که سفیر جهانی اماس شود و او هم در پاسخ گفت: «برای من باعث افتخار است.»
همین هم شد تا محمد جواد ظریف در این مراسم مجوز ایجاد نمایندگی انجمن اماس در ٦ کشور را امضا کرد. در ادامه همچنین مولاوردی در پی درخواست اعضای حاضر در سالن مبنی بر تشکیل کمیتهای ذیل معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، گفت: «تا زمانی که دولت یازدهم هست قول پیگیری آن را به شما میدهم.»
همسر اسحاق جهانگیری نیز در این مراسم حضور داشت که مجری این همایش به نمایندگی از حاضران از او خواست تا از معاون اول رئیسجمهوری بخواهد لایحه خاص شدن بیماری اماس را در مجلس پیگیری کند.