با فروش کارت خبرنگاری برخورد میکنیم
مهدی نورعلیشاهی، مسؤول اداره خبرنگاران معاونت مطبوعاتی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: مطمئنا از نظر ما وجه تمایزی میان مفهوم کارت خبرنگاری رسانههای دارای مجوز و کارتفروشی توسط رسانهای برای کسب درآمد وجود دارد. این حق هر رسانهای است که خبرنگار افتخاری داشته باشد؛ ولی اینکه بخواهد از این حق برای کارتفروشی استفاده کند و کلیت صنف روزنامهنگاری و خبرنگاری را زیر سوال ببرد، عملی غیرقانونی و اشتباه محسوب میشود.
او با اشاره به ادعاهای مدیرمسؤول رسانهای که اقدام به فروش کارت خبرنگاری میکند و برای تبلیغ مزایای غیرواقعی همچون تخفیف برای هتلها و مراکز خرید را عنوان میکند، گفت: ما تذکرات لازم را به این آقای مدیرمسؤول داده و به او اعلام کردهایم که اگر برایمان کاملاً محرز شود که این فرد کارتفروشی میکند، مطمئن باشید که تبعات قانونی این کار حتماً شامل حالش میشود. به هر حال ممکن است خیلیها بخواهند کارت خبرنگاری داشته باشند، از تسهیلاتی استفاده کنند یا جذابیتهای این شغل را تجربه کنند، اما این دلیل نمیشود که کارت خبرنگاری که یک کارت کاملاً صنفی و حرفهای است، بازیچه این مسائل شود.
مسؤول اداره خبرنگاران معاونت مطبوعاتی با بیان اینکه جامعه مطبوعاتی به هیچ وجه فروش کارت خبرنگاری را نمیپذیرد، به موضوع شهروند خبرنگاری اشاره و خاطرنشان کرد: موضوع شهروندخبرنگاری کاملاً با موضوع فروش کارت خبرنگاری متفاوت است؛ شهروند خبرنگار برای گرفتن کارت افتخاری پول نمیدهد و فقط به صورت افتخاری با برخی از رسانهها همکاری میکند.
نورعلیشاهی افزود: شاخصههای کار خبرنگاری برای ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کاملاً مشخص و تعریف شده است؛ بر همین اساس کمیسیون صنفی صدور کارت حرفهای که کاملاً تشکیل شده است و کسانی که شغل اصلی آنها کار خبرنگاری است یا در مطبوعات فعالیت دارند، در صورت تمایل برای دریافت کارت حرفهای خبرنگاری، میتوانند از طریق این کمیسیون اقدام کنند.
او با بیان اینکه معاونت مطبوعاتی به سمت حرفهای شدن همه مقولهها پیش میرود، اظهار کرد: ما در معاونت مطبوعاتی تلاش میکنیم تا تمام بخشها حرفهای شوند و بر همین اساس میخواهیم همه کسانی که در این حوزه کار میکنند، عضو یک صنف واحد باشند و کارت حرفهای این صنف را نیز در اختیار داشته باشند.