سرمایه گذاری بیل گیتس برای مقابله با اقدامات تروریستی
شرکت Waltham که یکی از شرکت های فعال در زمینه ساخت اسکنرهای امنیتی است اخیراً اقدام به ساخت اسکنری با نام The Edge کرده است. نکته جالب در این زمینه این است که بیل گیتس نیز سرمایه گذاری ۱٫۸ میلیون دلاری در اجرای ساخت این اسکنر برای مقابله با تروریست انجام داده است. این اسکنر که در ظاهر شبیه به دستگاه های فلز یاب است، قادر است نه تنها اشیا فلزی همراه شخص را تشخیص دهد بلکه قادر است جلیقه های انفجاری و همچنین مواد منفجره ای که شخص با خود حمل می کند را تشخیص دهد.
به گفته مسئولان شرکت تکنولوژی Evolv بعد از سه سال تحقیق و پژوهش بر روی این پروژه نهایتاً این اسکنر آماده نصب در وردی مکانهای مختلف مثل فرودگاه ها، سازمان های دولتی و مهم و همچنین فروشگاه های مختلف است.
به گفته مدیران و مسئولان این شرکت در طراحی و ساخت این اسکنر از ترکیب الگوریتم ها و امواج رادیویی برای تشخیص اسلحه و همچنین تشخیص انواع مختلف سلاح سرد مثل چاقو و غیره استفاده می شود.
الن بوگن یکی از اعضای تیم سازنده این اسکنر در The Edge از تصویر برداری میلیمتری موجی استفاده شده است. این روش بسیار مشابه به روشی است که اسکنرهای استفاده شده در ورودی های کنترل امنیت مکانهایی مثل فرودگاه ها استفاده می شود. البته تفاوت این دستگاه با سایر اسکنرهای استفاده شده در فرودگاه ها سرعت اسکن کردن اجسام و افراد در آن است و از طرفی امکان اسکن افرادی که در حال حرکت هم هستند نیز با این اسکنر وجود دارد.
به گفته الن بوگن قصد این تیم از ساخت The Edge ساخت اسکنر بسیار قوی و سریع است که می تواند به سرعت و با دقت بالا اجسام در حال حرکت را نیز رویت و اسکن نماید. در واقع برای اسکن کردن افراد نیازی نیست که فرد بایستد و توقف کند. این اسکنر قادر است در هر ساعت حدود ۷۰۰ نفر را اسکن کند. گفته می شود سرعت این اسکنر در اسکن کردن اجسام و افراد ۴ برابر سریع تر از سرعت اسکنرهای معمولی برای اسکن کردن است.
به محض اینکه شی مشکوک و یا بمبی توسط این اسکنر تشخیص داده شود، پیام مربوطه به فردی که در ورودی امنیتی به عنوان محافظ ایستاده است ارسال می شود. در واقع هدف جلوگیری از ورود تروریست به داخل محوطه است. از طرفی به گفته افراد طراح و سازنده این اسکنر در واقع جلوگیری از عملیات های تروریستی و حفظ امنیت مردم بی گناه است.
البته برخی از کارشناسان نسبت به کارآیی و تشخیص درست این اسکنر هنوز شک دارند و به اطمینان کامل نرسیده اند. برای مثال مک جی یکی از متخصصان مقوله تروریسم در ارتش در خصوص این اسکنر گفته است هنوز مطمئن نیست که آیا The Edge قادر به تشخیص درست سلاح سرد و گرم و یا جلیقه انتحاری که شخص حمل می کند هست یا نه. وی با اشاره به بمب گذاری منچستر که منجر به کشته شدن ۲۲ نفر شده بود، اظهار داشت که چنین اسکنرهایی قابلیت استفاده در مکانهای باز را ندارند. به گفته وی ممکن است تکنولوژی استفاده شده در این اسکنر کاربردی و کار آمد باشد اما نکته مهم این است که تشخیص آنچه که فرد تروریست با خود به همراه دارد ممکن است دقیق صورت نگیرد.
اما بوگن بر این عقیده است که درصد خطای این اسکنر در حدود ۵ درصد است که این میزان خطا بسته به محلی است که در آن این اسکنر تعبیه شده است. او همچنین ادامه داده است که تیم تحقیقاتی وی در حال کم کردن هر چه بیشتر میزان خطای این اسکنر در تشخیص آنچه که فرد تروریست با خود حمل می کند هستند.
هنوز قیمت واقعی این اسکنر از طرف شرکت سازنده اعلام نشده است اما گفته می شود این شرکت در نیو انگلند، تعدادی از این اسکنرها را به فروش رسانده است.