زنان بالای 35 سال احتمالا دوقلوزا باشند

کدخبر: ۱۷۲۰۲۵
دوقلوزایی ربطی به سن ندارد. یعنی با بالا رفتن سن احتمال دوقلوزایی بیشتر نمی‌شود بلکه بر اثر داروهای کمک باروری این شانس بیشتر می‌شود.

پرشین وی؛ بالا رفتن سن ازدواج باعث شده است که خیلی‌ها دیر بچه ‌دار شوند یا دیرتر از معمول به فکر بچه‌ دار شدن بیفتند.

از سوی دیگر بسیاری از زوجین طرفدار تک فرزندی نیستند و فکر میکنند که کاش بیش از یک فرزند داشتند. بد نیست بدانید که بارداری بالای 35 سال احتمال بارداری دوقلویی و بیشتر را افزایش میدهد.

چرا دوقلو میشود؟

باید بدانید دوقلوزایی ربطی به سن ندارد. یعنی با بالا رفتن سن احتمال دوقلوزایی بیشتر نمی‌شود بلکه بر اثر داروهای کمک باروری این شانس بیشتر می‌شود. احتمال دوقلوی دو تخمی 1 روی 250 است. این احتمال در همه ثابت است مگر در کسانی که سابقه خانوادگی داشته باشند. علاوه بر این معمولاً خانم‌هایی که در سنین بالاتر حامله می‌شوند تحت عمل سزارین قرار می‌گیرند. در واقع سیستم آمریکایی برای زایمان‌های بالای 35 سال سزارین را توصیه می‌کند چرا که در این سن احتمال ایجاد مشکلات حین زایمان برای نوزاد بیشتر می‌شود اما سیستم اروپایی معمولاً سزارین را در سنین بالاتری پیشنهاد می‌کند. به طور کلی اگر فردی اولین بارداریش بالای 35 سال باشد بهتر است سزارین شود.

علائم بارداری در زنان مسن با بارداری دوقلویی

زنان مسن علائم شدیدتری را تجربه میکنند زیرا توانایی بدنشان در واکنش به استرس کاهش پیدا میکند. اگر چه علائم بارداری میتواند مشابه سایر مادران باشد اما برخی از علائم ممکن است در مادران با بارداری دوقلو شدید باشد

-درد

-خستگی

-حرکات جنین

-مسائل گوارشی مانند سوزش سردل، سوهاضمه، یبوست

-ویار صبحگاهی

بارداریها تنوع زیادی دارد و داشتن دو جنین در رحم به معنی دوبرابر ناراحت نیست.

به طور معمول وزن بیشتری که شما حمل میکنید و هورمون بیشتری که تولید میشود میتواند علائمی را تولید کند. برای سلامت خودتان و جنین بهتر است همیشه جانب احتیاط را رعایت کنید و هر مشکلی را با پزشک در میان بگذارید.

خطرات دوقلویی در زنان مسن

بارداری دوقلویی ریسک بالایی برای رشد طبیعی نوزاد و تولد آن دارد. زنان بالای 35سال احتمال ابتلا به فشار خون بالا، دیابت فیبروئید رحم را دارند. ضمن اینکه خطر اختلالات کرموزومی با سن مادر افزایش پیدا میکند.

این زنان بیشتر در معرض سقط جنین هستند و عوارض زایمان سزارین نیز در آنها بیشتر است، حتی زمانی که یک جنین را حمل میکنند. اما این خطرات در بارداری دوقلویی افزایش پیدا میکند اما همیشه هم نمیتوان آن را پرخطر دانست. افزایش سن و حمل دوقلو لزوما به این معنی نیست که شما بارداری با مشکلات فراوان خواهید داشت.

عوارض این نوع بارداری

اگر چه زنان با سن بالا با بارداری دوقلویی در معرض خطر بیشتری قرار دارند این عوارض ممکن است در زن جوانی که بارداری دوقلویی دارد هم بروز کند. اما برخی عوارض عبارتند از زایمان زودرس: بیش از نیمی از دوقلوها و تقریبا سه قلویی قبل از هفته 37 بارداری متولد میشوند.

وزن کم هنگام تولد: از آنجا که بیشتر مادران باردار دوقلو، زود زایمان میکنند، اغلب نوزادان کم وزنی دارند. بیشتر نوزادان وزنی کمتر از 2 و نیم کیلوگرم دارند و در نتیجه در معرض خطر قرار دارند چون اعضای بدنشان برای زندگی خارج از رحم مادر آمادگی ندارد.

سندرم انتقال خون دوقلو به دوقلو: این بیماری در دوقلوهای همسانی که جفت مشترک دارند تاثیر زیادی دارد. این اتفاق زمانی می افتد که عروق خونی در جفت قطع میشود. نتیجه این اتفاق آن است که جریان خون در یک جنین بیش از حد بوده و جنین دیگر خون کمی دریافت میکند.

این میتواند برای جنینها خطرناک باشد. درمان این خطر استفاده از روشهای تهاجمی برای اصلاح جریان خون است. این اتفاق در دوقلوهای غیرهمسان نمی افتد.

مشکلات جفت: منطقه بزرگ جفت و اتساع بیش از حد رحم مادر احتمال جفت سرراهی و جدا شدن جفت را بالا میبرد. با این که این موضوع قابل مدیریت است اما تازمانی که اتفاق نیفتاده علامتی ندارد. درصورت وجود هرگونه خونریزی واژینال حتما با پزشک تماس بگیرید.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید