صحبت با تمام مردم دنیا با یک هندزفری مترجم هوشمند
این دستگاه مترجم "One2One" که با همکاری گروه فناوری هوش مصنوعی شرکت "IBM Watson" طراحی شده است، اولین دستگاه هندزفری مترجم خواهد بود که وابسته به اتصال بلوتوث یا وایفای نیست.
فناوری ترجمه طی چند سال اخیر از رشد سریعی برخوردار بوده است. هر دو شرکت "گوگل" و "اسکایپ" در حال توسعه و بهبود فناوری ترجمه به شکلهای متن به متن و صوت به صوت هستند.
برای مثال، نرمافزار مترجم فعلی شرکت گوگل یک ترجمه فوق العاده و کاربردی را بر روی گوشیهای هوشمند فراهم میآورد اما تا به حال ندیده بودیم که این فناوری را روی هدفون پیاده کنند.
سال گذشته شرکت "Waverly Labs" یک هندزفری مترجم تولید کرد که با استفاده از بلوتوث به یک نرمافزار متصل میشد و امکان یک ترجمه صوتی تقریبا همزمان را فراهم میکرد.
اما اکنون "One2One" با قابلیتهای فراوانش از همنوعان خود فاصله میگیرد و به برترین مترجم تبدیل خواهد شد، چراکه استفاده از الگوریتمهای اختصاصی ترجمه و قدرت فهم طبیعی زبان، گویش و حتی لهجههای مختلف، بدون نیاز به اتصال از طریق بلوتوث یا وایفای به هر دستگاه دیگری، از آن یک مترجم قوی و بی رقیب خواهد ساخت.
"دنی می" (Danny May) موسس و مدیر شرکت "لینگمو" میگوید: این دستگاه به عنوان اولین مترجمی شناخته میشود که هیچگونه نیازی به اتصالات وایفای و بلوتوث برای فعالیت ندارد و میتوان از آن در خطوط هوایی، کنفرانسهای مختلف، روابط میان دولتهای مختلف و غیره استفاده کرد.
این دستگاه در حال حاضر 8 زبان مختلف از جمله چینی ماندارینی، ژاپنی، فرانسوی، ایتالیایی، آلمانی، پرتغالی برزیل، انگلیسی و اسپانیایی را پشتیبانی میکند.
این مترجم اطلاعات صوتی دریافتی را طی 3 تا 5 ثانیه به زبان دیگری ترجمه و بازگو میکند. نسخه نرمافزار سازگار با "ios" این دستگاه قابلیت ترجمه و تبدیل صوت به متن و بالعکس زبانهای بیشتری را دارد.این مترجم ماه آینده با قیمت 179 دلار روانه بازار خواهد شد.
بسته دوتایی مسافرتی این دستگاه نیز با قیمت 229 دلار در دسترس خواهد بود. منظور از بسته دوتایی این است که دو نفر هر کدام با هندزفری مخصوص به خود توانایی مکالمه به زبانهای مختلف را خواهند داشت.
سالیان گذشته این ایده که انسان با قرار دادن یک گوشی کوچک در گوشش بتواند زبان مردم دنیا را فهمیده و با آنها به زبان خود به مکالمه بپردازد یک آرزو بود که در فیلمهای علمی-تخیلی تصویر میشد، اما امروزه با کمک شرکتهای استارتاپ مختلف، این رویا از هر زمانی به واقعیت نزدیکتر است.