چرا دستتان می لرزد؟

کدخبر: ۱۷۲۷۸۷
لرزش دست ها یکی از مشکلات بسیار شایع است که افراد بزرگسال را تحت تاثیر قرار می دهد.

نبض ما– لرزش دست‌ها هنگام عصبانیت، اضطراب و خستگی بیش از حد، ورزش‌های پراسترس و کار زیاد روزمره از موارد شایعی است که در اکثر بیماران مراجعه‌ کننده به پزشکان به چشم می‌خورد.

رعشه و یا لرزش عبارت است از حرکات غیر ارادی، اسپاسم گونه، ریتیمک و نوسانی بخش و یا بخشهایی از بدن. رعشه به علت انقباضات و شل شدن های مکرر عضلات روی می دهد. رعشه در درجات مختلف در تمام افراد وجود دارد. برای مثال وقتی دستهایتان را بصورت کشیده نگاه می دارید، دست ها اندکی لرزش پیدا می کنند. این لرزش اندک و سریع طبیعی می باشد.

لرزش دستها و دیگر اعضا در افراد کاملا سالم میتواند به علل ترس شدید، گرسنگی، سرمای شدید، هیجانات شدید، خستگی، فعالیت فیزیکی شدید، استرس، خشم و اضطراب ایجاد گردد.

تقسیم بندی های رعشه

۱- سرعت رعشه (فرکانس) که یا سریع است و یا آهسته.

۲- دامنه رعشه که یا خشن است و یا ظریف.

۳- شدت و تناوب رعشه.

۴- رعشه در هنگام استراحت، حرکت و یا انتهای حرکت هدفمند.

چه موقعی لرزش دست باید جدی گرفته شود؟

در مواردی که لرزش دست در سنین پایین‌تر شروع شود یا با علائم دیگری همراه باشد، یا در طول زمان بیشتر شده و در واقع پیشرفت کند، باید جدی گرفته شود.

در بیماری‌های ارثی یا اکتسابی مانند بیماری‌های تحلیل برنده مغز مثل MS یا بیماری‌های مخچه‌ای یا پارکینسون این نوع لرزش‌ها دیده می‌شود. نوعی از لرزش دست که هم درمیانسالی و هم کهنسالی دیده می‌شود انواع بیماری پارکینسون است که این بیماری به علت کم شدن رنگدانه‌های غدد قاعده‌ای مغز می‌باشد و همراه با کندی حرکات بدن، سفتی و خشکی اندام‌ها بوده و به لحاظ ماهیت پیشرونده آن باید تحت درمان متخصص مربوط قرار بگیرد.

بیماری MS و انواع تعادلی آن نیز می‌تواند با علامت لرزش دست و عدم تعادل خود را نشان دهد که این جزو علائم هشداردهنده یک بیماری جدی است. آلودگی هوا، مسمومیت با فلزات سنگین از جمله سرب و کبالت نیز می‌تواند موجب لرزش دست در سنین پایین‌تر شود.

مصرف موادمخدر و ترکیبات آمفتامین و داروهای روان‌گردان و استفاده بی‌رویه داروهای اعصاب که به طور خوددرمانی صورت می‌گیرد هم می‌تواند عامل لرزش دست شود.

لرزش دست گاه می‌تواند عارضه مصرف داروهایی باشد که برای درمان استفاده شده است، مثلا سالبوتامول که در درمان تنگی نفس استفاده می‌شود، باعث این عارضه نیز می‌شود.

مصرف بی‌رویه الکل در جوامع غربی و بی‌خوابی و شب زنده‌داری نیز یکی از علل ایجادکننده لرزش دست است.

درمان لرزش دست

درمان لرزش دست

رعشه های طبیعی با کاهش استرس و فراگیری تکنیکهای  تن آرامی درمان می شوند. رعشه های خفیف نیز تا آنجایی که در فعالیت های روزمره فرد تداخل ایجاد نکرده باشند نیازی به درمان ندارند.

برای درمان رعشه های شدید موارد زیر متداول است:

– تجویز آرام بخشها، بلوک کننده های بتا، ضد تشنج ها (پروپرانولول، پریمیدون، کلونازپام).

– تزریق بوتوکس درون عضلات درگیر که باعث فلجی آنها می شود.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید