موج انتقاد از یک دست بوسی
به گزارش فرارو،انتشار تصویر دست بوسی حسام الدین آشنا از آیت الله احمد جنتی با واکنش های انتقادی روبه رو شده است. بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی و رسانه ها این اقدام مشاور رییس جمهور را حرکتی نامناسب دانسته اند. در این بین توضیحات آشنا نیز بر موج انتقادات اضافه کرد و نتوانست حرکت او را توجیه کند.
آشنا دوبار در این باره توضیح داد، او ابتدا در کانال تلگرامی خود نقلقولی از اظهارات حسن روحانی در ایام انتخابات در تبریز را بیان کرده و نوشت: «ما همه می توانیم با وحدت و اتحاد و همبستگی و آرامش، با کمک از رهبر عزیز و فرهیختهای که من حاضرم برای برخی امور دهها بار دست ایشان را ببوسم، مشکلات را حل کنیم.»
دقایقی بعد اما این توضیحات حذف شد و حسامالدین آشنا به توضیحی یک خطی بسنده کرد و نوشت: «می توان حرمت استادان را نگاه داشت ولی از مواضع خود کوتاه نیامد.»
به هر حال تصویر دست بوسی آشنا او را به یکی از چهرهای دو روز اخیر رسانه ها و فضای مجازی تبدیل کرد. در فضای مجازی طنزهای فراوانی درباره این اقدام تولید شد. انتقادات جدی زیادی هم ره مشاور روحانی صورت گرفت.
اما امروز در روزنامه ها این روند ادامه داشت. روزنامه وقایع اتفاقیه در گزارشی با عنوان "«آشنا»، چشم اسفندیار رئیسجمهوری" نوشته است: «حسامالدین آشنا از آن دسته کسانی است که جامعه رأی آقای روحانی را در نظر نمیگیرد. اظهارات نسنجیدهاش پیش از انتخابات و بعد از آن هم موجب دلخوری طیف وسیعی از طرفداران رئیسجمهوری شد. بااینحال، آنها انتخاب روحانی را به رفتارهای غیرمنتظره مشاورش ترجیح دادند و رأی 24 میلیونی او، نشانگر بیتوجهی به آشناییهای پیشین بود.»
روزنامه آرمان نیز در گزارشی با عنوان "توجیه های ناآشنا" از توجیه های آشنا درباره تصویر منتشر شده انتقاد کرد و نوشت: «بسیاری معتقد هستند اگر آشنا بوسیدن دست آیتا... جنتی را با هر دلیلی درست میدانسته، یا باید در برابر نقدها سکوت کند، یا به تشریح دلایل خود بپردازد، چراکه قرض گرفتن جملات از رئیسجمهور برای هدفی متفاوت اقدام آشنا را بیش از قبل زیر سوال میبرد.»
اما روزنامه شرق در گزارشی مفصل به روند زندگی و سیاست ورزی حسام الدین آشنا پرداخته است. این روزنامه در کنار آن واکنش ها به تصویر جنجالی از آشنا را نیز پوشش داده است.
برخی از روزنامه ها همچون اعتماد و روزنامه های اصولگرا ماجرا را خیلی جدی ندیده اند.
با این حال سایت فردا نزدیک به محمد باقر قالیباف در این باره نوشت: "راز ماندگاری «دولت تکنوکرات»ها در «دستبوسی»هاست. این دولت« تقابلش» در عین «اظهار ارادت» است. «انحرافش» در «ظاهرالصلاحی» است. فراموش نکنید هشدار آن بزرگ را که فرمود: جریانی وجود دارد که «صورت انقلاب» را بدون «سیرتش» میخواهد. انقلاب هست، محتوا ندارد. مثل همین دستبوسی بیارادت. اگر میخواهید جامعه را آگاه کنید این «دستبوسیهای اجتماعی» را مقابل «پشت کردنهای سیاسی» قرار دهید و مقایسه کنید."
چهره های سیاسی نیز از منتقدان اقدام آشنا بودند. محمد علی ابطحی در یادداشتی در اینستاگرام نوشت: «دستبوسی آیتالله جنتی را با منت گذاشتن بر مردم نباید توجیه کرد. این توجیه، اهانت بیشتری به آیتالله جنتی است که باید دستش را بوسید تا مشکلات مردم را حل کند. در این مورد یا باید معذرت خواست یا باید گفت دوست داشتم و خوب کاری کردم. این توضیح آقای آشنا درست نبود.»
الیاس نادران سیاستمدار اصولگرا نیز در توئیتی در این باره نوشت: «برای ایجاد وحدت هیچ کس در کشور انتظار دست بوسی و تعظیم ندارد، توقع ما تلاش شبانه روزی برای حل مشکلات و مسائل معیشتی مردم است.»