اتهام‌زنی قطر و کشورهای تحریم کننده درباره نقض توافقنامه ریاض

کدخبر: ۱۷۵۱۳۱
در پی انتشار اسنادی از سوی شبکه سی‌ان‌ان آمریکا درباره توافق‌نامه‌های ریاض در سال ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴، کشورهای عربستان، امارات، بحرین و مصر و قطر مجددا به اتهام‌زنی متقابل پرداختند.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز، عربستان، امارات، بحرین و مصر در بیانیه مشترکی اعلام کردند: اسنادی که شبکه سی‌ان‌ان آمریکا منتشر کرده و شامل توافق‌نامه سال ۲۰۱۳ ریاض و مکانیسم اجرایی آن و توافق‌نامه تکمیلی ریاض در سال ۲۰۱۴ است نشان می‌دهد که قطر از عمل به تعهداتش سر باز زده و به طور کامل آن را نقض کرده است.

در این بیانیه آمده است: ۱۳ خواسته‌ای که به دولت قطر ارائه شده به خاطر این بود که به تعهدات و پایبندی‌های قبلی خود عمل کند و این خواسته‌ها در واقع همان خواسته‌هایی بود که در توافق‌نامه ریاض مطرح شده بود.

به گفته کشورهای تحریم کننده قطر این کشور در سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ توافقنامه ریاض را با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس امضا کرده اما هیچ کدام از بندهایش را اجرا نکرده است.

متن توافق‌نامه براساس اسنادی که شبکه سی‌ان‌ان آمریکا منتشر کرده به صورت زیر است:

-عدم مداخله در امور داخلی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم و عدم پناه دادن به شهروندانی که فعالیت‌های غیرقانونی انجام می‌دهند و عدم حمایت از گروه‌های مخالف یا رسانه‌های متخاصم.

-عدم حمایت از اخوان‌المسلمین یا هرگونه نهاد یا سازمان یا شخصیت‌هایی که امنیت و ثبات کشورهای شورای همکاری خلیج فارس را تهدید می‌کنند چه از طریق اقدام مستقیم و چه از طریق تلاش برای تأثیرگذاشتن سیاسی.

-عدم حمایت کشورهای شورای همکاری خلیج فارس از هر گروهی در یمن که خطری برای کشورهای همجوار آن باشد.

از سوی دیگر عصام بن سعد بن سعید، وزیر مشاور و جانشین وزیر فرهنگ و رسانه عربستان گفت: اقداماتی که عربستان، امارات، مصر و بحرین علیه قطر اتخاذ کرده‌اند با هدف اصلاح روندی است که برای ایجاد دودستگی در شورای همکاری خلیج فارس و برهم زدن امنیت و ثبات کشورهای منطقه و مداخله در امور آن‌ها در پیش گرفته است.

در مقابل نیز سیف بن احمد آل ثانی، مدیر دفتر تماس‌های دولتی در دوحهگفت: محاصره قطر نقض آشکار نظام اصلی شورای همکاری خلیج فارس و توافق‌نامه‌های ریاض در سال ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ و مکانیسم اجرایی آن است.

وی گفت: متن توافق‌نامه ریاض با هدف تقویت همکاری میان کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و تأکید بر حاکمیت کشورها و عدم مداخله در امور داخلی آن‌ها نوشته شده است اما ادعاهای توجیه‌نشدنی اخیر با هدف تجاوز به حاکمیت قطر صورت گرفته است.

آل ثانی گفت: خواسته‌های این کشورها هیچ ارتباطی با توافق‌نامه ریاض ندارد. اقدامات این کشورها برای ایجاد دودستگی صورت گرفته است. عربستان و امارات خود توافق‌نامه ریاض و مکانیسم آن را اجرا نکردند. برخی از خواسته‌های این کشورها صحت ندارد و برخی تجاوز غیرقانونی و غیر توجیه‌نشدنی علیه حاکمیت قطر است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید