ظریف در راه نیویورک
بهرام قاسمی در پاسخ به سوال «اعتماد» مبنی بر دیدارهای حاشیهای محمدجواد ظریف در نیویورک گفت: هنوز برنامه قطعی این دیدارها و جدول زمانی آن تعیین نشده است اما احتمالا به سنت تمام نشستهای بینالمللی دیدارهای دوجانبهای میان وزرای امور خارجه ایران و دیگر کشورهای مهمان در نیویورک برگزار خواهد شد.
با توجه به اینکه این نخستین حضور محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه کشورمان در امریکا پس از برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در این کشور و پیروزی دونالد ترامپ است، «اعتماد» از سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد احتمال دیدار مقامهای دو کشور با محوریت مسائل مربوط به توافق هستهای و بدعهدیهای امریکا سوال کرد که بهرام قاسمی در پاسخ گفت: برنامهای برای چنین دیداری تنظیم نشده است ولی تماسهای دو کشور در مسائل مربوط به اجرای برجام همواره و در صورت ضرورت وجود داشته است.
به گزارش «اعتماد» سید عباس عراقچی معاون حقوقی و اموربینالملل و مجید تخت روانچی معاون اروپا و امریکا وزارت امورخارجه، محمد جواد ظریف را در این سفر همراهی خواهند کرد.
*نشستی برای توسعه پایدار
برنامه اصلی مجمع عالیرتبه سیاسی سازمان ملل، بازخوانی اهداف برنامه توسعه پایدار ٢٠٣٠ است. در این نشست تمام اعضای سازمان ملل و اعضای کارگروههایی که برای تحقق این هدف تعیین شدهاند، حضور دارند. نشست مجمع عالیرتبه سیاسی سازمان ملل در مورد توسعه پایدار در سال ٢٠١٧ با نظارت شورای اجتماعی و اقتصادی از روز دوشنبه ١٠ جولای تا چهارشنبه ١٩ جولای ٢٠١٧ برگزار خواهد شد. در این دور از نشستها، سه جلسه در سطح عالیرتبه (وزرا) برگزار خواهد شد. براساس اطلاعات سایت این نشست، جلسات سه روزه وزرای امور خارجه از تاریخ دوشنبه ١٧ جولای تا چهارشنبه ١٩ جولای خواهد بود که محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در این نشستها حضور خواهد داشت. تم اصلی نشست مجمع عالیرتبه سیاسی سازمان ملل در سال ٢٠١٧، ریشهکنی فقر و توسعه مالی در جهان در حال تغییر است. اهداف برگزاری این نشست براساس اطلاعیه موجود به شرح زیر است:
١- پایان دادن به هر گونه فقر در هر نقطه از جهان
٢- پایان دادن به گرسنگی و تامین امنیت غذایی و توسعه کشاورزی ثابت
٣- توانمندسازی زندگی سالم و ترویج این هدف برای تمام گروههای سنی
٤- رسیدن به برابری جنسیتی و توجه به حقوق دختران و زنان
٥- زیربناسازی مقاوم و صنعتیسازی جامع و ثابت و تقویت نوآوری.
٦- بهینهسازی استفاده از اقیانوسها، دریاها، معادن و دیگر منابع توسعه پایدار.