رهبر کرهشمالی: تمام خاک آمریکا در تیررس موشکهای ماست
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ساعاتی پس از آزمایش موشک بالستیک قارهپیمای کره شمالی تحلیلگران به این نتیجه رسیدند با این آزمایش بخشهای زیادی از خاک آمریکا شامل لسآنجلس و شیکاگو در تیررس کره شمالی قرار گرفته است.
خبرگزاری دولتی کره شمالی گزارش داد که کیم جونگ اون، رهبر این کشور بعد از آنچه که آزمایش یک موشک مدل "هواسونگ - ۱۴" عنوان شد، اعلام کرده که "رضایت بالایی" از این آزمایش داشته و این موشک توانسته به حداکثر ارتفاع ۳۷۲۵ کیلومتر و پیمودن مسیر ۹۹۸ کیلومتر رسیده و با دقت در منطقه مورد نظر در آبهای ژاپن فرو بیاید.
این خبرگزاری گزارش داد که هدف از آزمایش تایید حداکثر برد و دیگر جوانب فنی این موشک بوده و موشک آزمایش شده میتواند "یک کلاهک هستهای سنگین و سایز بزرگ" حمل کند.
پیشتر در تاریخ چهار ژوئیه نیز کره شمالی اولین موشک بالستیک قاره پیمای خود را آزمایش کرده بود که در همان زمان تحلیلگران گفتند این موشک قادر به هدف قرار دادن آلاسکا بوده و آزمایش اخیر نیز نشان داد که برد این موشک تا حد چشمگیری افزایش یافته است.
بلافاصله بعد از این آزمایش آمریکا و کره جنوبی رزمایش با گلولههای جنگی برگزار کردند.
سونگ یانگ مو، وزیر دفاع کره جنوبی خواهان استقرار تجهیزات نظامی راهبردی آمریکا که معمولا به معنی بمبافکنهای رادارگریز و ناو هواپیمابر است به همراه پرتابگرهای بیشتر سامانه دفاع موشکی پیشرفته آمریکا شد.
سخنگوی دولت ژاپن نیز گفت که موشک کره شمالی که جمعه شب شلیک شد حدود ۴۵ دقیقه پرواز کرده و این میزان پنج دقیقه بیشتر از اولین موشک آزمایش شده بود.
خبرگزاری دولتی کره شمالی به نقل از کیم جونگ اون گزارش داد که این آزمایش موشکی قابل اعتماد بودن سیستم موشکهای بالستیک کره شمالی و قابلیت شلیک موشک به سمت "مناطق و مکانهای تصادفی در زمانهای تصادفی" را تایید کرده است.
وی تاکید کرده که اکنون "کل خاک آمریکا" در تیررس ما قرار دارد.
این خبرگزاری خاطر نشان کرد که این آزمایش یکسری مشخصههای مهم سیستم موشکی کره شمالی را مثل تفکیک درست کلاهک جنگی و کنترل تحرک آن و همچنین انفجار بعد از ورود دوباره به اتمسفر زمین تایید کرده است.
کیم جونگ اون اظهار کرد که این موشک "یک هشدار جدی" به آمریکا داده در حالی که آمریکا با تهدیدهای جنگ و تحریمهای شدیدتر "سروصدای بیخودی" درست میکند.
دیوید رایت، یک فیزیکدان و مدیر برنامه امنیت جهانی در موسسه موسوم به اتحادیه دانشمندان نگران گفت: اگر گزارشهای مربوط به زمان پرواز و حداکثر ارتفاع موشک کره شمالی درست باشند این موشک اکنون به طور نظری میتواند مناطقی نظیر لسآنجلس، شیکاگو یا دنور را در آمریکا هدف قرار دهد که این وابسته به متغیرهایی مثل اندازه و وزن کلاهک جدید خواهد بود.
در عین حال وزارت خارجه فرانسه نیز با محکوم کردن این آزمایش کره شمالی، خواهان تحریمهای بیشتر و قدرتمند سازمان ملل و اتحادیه اروپا علیه کره شمالی شد.
فرانسوا دلاتر، سفیر فرانسه در سازمان ملل گفت: تنها فشارهای دیپلماتیک حداکثری کره شمالی را به پای میز مذاکره میآورد. این یک تهدید نسل چهارم و یک تهدید جهانی، فزاینده و حاد محسوب میشود.
در عین حال سخنگوی ژنرال جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفت که دانفورد با هری هریس، فرماندهی نیروهای آمریکایی در اقیانوس آرام دیدار کرده تا به بررسی گزینههای نظامی برای پاسخ به آزمایش موشکی کره شمالی بپردازد.
همچنین وی گفت که دانفورد و هریس با ژنرال لی سون جین، رئیس ستاد کل ارتش کره جنوبی نیز تماس تلفنی داشتند و در این تماس این دو فرمانده آمریکایی به "اظهار تعهد آهنین ائتلاف آمریکا با جمهوری کره" پرداختند.