3 مطالبه رهبر معظم انقلاب از دولت دوم روحانی

کدخبر: ۱۷۸۳۰۹
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای: تعامل گسترده با دنیا توصیه همیشگی ما است که این درست نقطه مقابل آن چیزی است که دشمنان ما و سلطه‌گران عالم دنبالش هستند. ما می‌توانیم با دنیا ارتباطات وسیع و گسترده‌ای داشته باشیم، هم به ملت‌ها و دولت‌های دیگر کمک کنیم، هم از کمک آنها بهره‌مند بشویم؛ حیات اجتماعی بشریت این‌طور پیش می‌رود: همکاری، همدلی، همراهی، تعامل با دنیا، اقلیم ما، جغرافیای ما، امکانات فراوان ما، این را برای ما آسان می‌کند. حسن روحانی، رئیس جمهوری: «ما به دنبال ایجاد یک انقلاب اقتصادی در کشور هستیم و امروز نیز کشورها در جهانی در هم تنیده در همسایگی هم قرار گرفته‌اند که نمی توان در چنین شرایطی توسعه ملی را جز با تعامل سازنده با جهان که در سند چشم انداز نیز به آن اشاره شده است ممکن ساخت.»
3 مطالبه رهبر معظم انقلاب از دولت دوم روحانی

پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری: مراسم تنفیذ حکم ریاست‌جمهوری دوره دوازدهم صبح روز پنج‌شنبه در حسینیه امام خمینی(ره) با حضور مسوولان نظام و شخصیت‌های لشکری و کشوری و سفرای کشورهای خارجی برگزار شد و رهبر معظم انقلاب اسلامی با تنفیذ رای ملت، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی را به ریاست‌جمهوری اسلامی ایران منصوب کردند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این حکم، انتخابات پرشور و رای بالای شخصیت منتخب را نشانه تحکیم جمهوریت نظام خواندند و با تاکید بر اجرای برنامه اقتصاد مقاومتی، به رئیس‌جمهور توصیه کردند: همت خود را متوجه استقرار عدالت و جانبداری از محرومان مستضعف، اجرای احکام اسلام ناب و تقویت وحدت و عزت ملی، توجه به توانمندی‌ها و ظرفیت‌های عظیم کشور و صراحت در بزرگداشت ارزش‌ها و مبانی انقلاب اسلامی کنید.

رهبر انقلاب اسلامی در این مراسم در سخنانی با تبریک ایام میلاد حضرت امام رضا(ع)، تقارن مراسم تنفیذ با ایام ولادت آن حضرت را مایه برکت خواندند و با اشاره به اهمیت بالای جلسه امروز، خاطرنشان کردند: یکی از موارد اهمیت این مراسم، آغاز دوره مدیریتی جدید در کشور است که امید می‌رود رئیس‌جمهور محترم و مسوولان همراه ایشان در دوره جدید، با ابتکار‌ها و توانمندی‌های بیش از گذشته، مطالبات مردم را برآورده و آنان را خرسند کنند. ایشان، دومین جنبه اهمیت بسیار زیاد جلسه تنفیذ را، «نقش‌آفرینی مردم در انتخاب مدیران طراز اول کشور» برشمردند و افزودند: این مراسم تنفیذ، دوازدهمین مراسم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است که نشان‌دهنده تاثیرگذاری رای و گزینش مردم است که این دستاورد بزرگ، به برکت انقلاب، محقق شده است. رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تشکیل 10دوره مجلس شورای اسلامی، پنج دوره شورای اسلامی شهر و روستا و پنج دوره مجلس خبرگان، با رای مردم از ابتدای انقلاب تاکنون گفتند: قبل از پیروزی انقلاب به‌واسطه وجود دیکتاتوری، مردم هیچ نقشی در تعیین مدیران کشور نداشتند اما به برکت انقلاب اسلامی و عزم راسخ، ایمان عمیق، بصیرت بی‌پایان، شجاعت بی‌نظیر مرد بزرگی همچون امام راحل، مردم از حاشیه به متن آمدند و صاحب اختیار شدند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: نسل جدید و جوانان کشور، دوران قبل از انقلاب را ندیده‌اند اما نقش‌آفرینی مردم در حکومت، دستاورد عظیمی است که امام بزرگوار توانست با به حرکت درآوردن اقیانوس ملت، به سال‌ها و قرن‌ها حکومت سلطنتی و وراثتی و دخالت و سلطه بیگانگان پایان و جهت حرکت کشور و ملت را تغییر دهد.

ایشان با تاکید بر اینکه مردم و مسوولان باید به چهار دهه «مردم‌سالاری دینی و نقش‌آفرینی مردم در شئون کشور و در انتخاب مسوولان» افتخار کنند، گفتند: مسوولانی که در دوره جدید مشغول به‌کار خواهند شد، میراث‌دار چهل سال تلاش و ابتکار مسوولان مختلفی هستند که زیربناهای علمی، عملی و فکری فراوانی را به‌وجود آوردند که قبل از انقلاب مطلقاً وجود نداشتند. رهبر انقلاب اسلامی، این زیربناها را سکوهای پرش ملت به‌سوی آینده خواندند و تاکید کردند: مسوولان جدید و همراهان رئیس‌جمهور محترم، باید از چهار دهه تجربه و توانایی‌های متراکم استفاده کنند و با افزودن بر این سرمایه ملی، آن را تحویل مدیران بعدی دهند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، تربیت نسل‌های جدید با تفکر انقلابی و سرشار از انگیزه و آمادگی برای کار را یکی از برکات انقلاب اسلامی برشمردند و با توصیه به مسوولان برای استفاده از این فرآورده عظیم، افزودند: یکی دیگر از دستاوردهای چهار دهه مدیریت نظام جمهوری اسلامی، تعامل ملت ایران با دنیا و در عین حال مقابله جدی با نظام سلطه و ایستادگی در برابر ترفندهای بدخواهان بوده است. ایشان در همین بخش خاطرنشان کردند: یکی از نکاتی که اصرار بر تکرار آن دارم تا از ذهن‌ها فراموش نشود، غافل نشدن از «حضور و ترفند دشمن» است.

رهبر انقلاب اسلامی گفتند: هیچ‌گاه نباید فراموش کنیم که دشمن، مشغول طراحی و دشمنی است اما در چهار دهه گذشته به فضل الهی، ملت و مسوولان، آبدیده‌تر شدند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به وجود تحریم‌ها از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی به‌ویژه در سال‌های اخیر خاطرنشان کردند: اگرچه تحریم‌ها مشکلاتی را به‌وجود آورد اما موجب شد توجه ما به ظرفیت‌ها و توانایی‌های داخلی معطوف شود و از آنها استفاده کنیم و به همین علت امروز به‌رغم خواست دشمن، ایران، به مراتب قوی‌تر و مقتدرتر از سال‌های اول انقلاب است.

ایشان با اشاره به انواع ترفندها در طول سال‌های گذشته افزودند: در این سال‌ها، برخی‌ها همچون مسوولان فعلی آمریکا، به صراحت با ملت ایران دشمنی کردند و ترفند برخی‌ها هم همچون دست چدنی در دستکش مخملی بود اما همه این طراحی‌ها موجب شد اعتماد به نفس مردم و مسوولان افزایش یابد و راه‌های مقابله با ترفندهای دشمن را بیابند. رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی هیچ هراسی از ترفندهای بدخواهان ندارد و به‌واسطه ظرفیت‌های فراوان کشور، راه‌های مقابله با آن را می‌داند، گفتند: مسوولان دولت جدید بدانند که سکاندار چنین نظام پرظرفیت و پراستعدادی هستند و باید با شناخت این استعدادها، از آنها بهره‌برداری شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، دولتمردان جدید را به «تکیه بر هویت انقلابی، کار جهادی و بهره‌مندی از حمایت مردمی و سرمایه‌های مادی و معنوی کشور» توصیه کردند و در بیان سه جهت‌گیری دولت آینده افزودند: «پرداختن به مشکلات مردم به‌ویژه مشکلات معیشتی و اقتصادی» به‌عنوان اولویت اصلی، «تعامل گسترده با دنیا و ارتباطات وسیع با ملت‌ها و دولت‌ها»، و «ایستادگی همراه با صلابت و قدرت در مقابل سلطه‌طلبان»، سه جهت‌گیری اصلی است که باید به‌طور همزمان در دستور کار دولت باشد. رهبر انقلاب اسلامی، رژیم ایالات‌متحده آمریکا را متجاوزتر و وقیح‌تر از همه سلطه‌طلبان دانستند و تاکید کردند: چهار دهه فعالیت بین‌المللی نشان داده است که هزینه تسلیم در برابر قدرت‌های زورگو به مراتب بیشتر از هزینه ایستادگی در برابر آنها است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تاکید بر اینکه «تسلیم»، ملت‌ها را بیچاره و مسیر پیشرفت را به روی آنها مسدود می‌کند، افزودند: جمهوری اسلامی به توفیق الهی، هیچگاه در مقابل استکبار و نظام سلطه تسلیم نشده و بر سر خواسته‌های آنها سازش نکرده است و به برکت ایثار و فداکاری شهدا، امروز علاوه بر اقتدار و پیشرفت بیشتر، شعارهای خود را نیز برجسته‌تر کرده است. رهبر انقلاب اسلامی در ادامه ده توصیه به رئیس‌جمهوری محترم و همکاران ایشان، بیان کردند. «امانت دانستن مسوولیت و امانتداری آن»، «اولویت‌بندی در برنامه‌ریزی‌ها و هزینه‌کردها به‌ویژه تلاش برای ریشه‌کنی فقر و فساد»، و «حرکت براساس برنامه ششم»، سه توصیه اول حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بود. ایشان در بیان توصیه چهارم گفتند: «اتحاد ملت» را مهم بشمارید و حفظ کنید و مراقب باشید، التهاب‌آفرینی و دودستگی مضر میان مردم ایجاد نشود. ایشان با اشاره به سلایق مختلف مردم خاطرنشان کردند: بگذارید مردم با سلایق مختلف، زندگی آرامی در کنار یکدیگر داشته باشند.

رهبر انقلاب اسلامی در توصیه پنجم خطاب به رئیس‌جمهور و دولت آینده گفتند: از نظرات مخالف آشفته نشوید، زیرا در کارها و وظایف سنگین، نقص وجود دارد و باید با پذیرش و تحمل انتقاد، اجازه دهید منتقدین، دیدگاه‌های خود را بیان کنند.

ایشان در توصیه بعدی خود، دولتمردان را به رفتن به میان مردم و برقراری ارتباط بی‌واسطه با آنان سفارش کردند و در بیان توصیه هفتم افزودند: قدر نیروهای مومن، انقلابی و پرانگیزه را بدانید زیرا همین نیروهای انقلابی هستند که در مشکلات، کشور را حفظ و سینه سپر می‌کنند. توصیه هشتم رهبر انقلاب اسلامی به مسوولان، از یاد نبردن دشمنی دشمنان بود که گفتند: همواره در تصمیم‌گیری‌ها و تعامل‌های بین‌المللی به یاد داشته باشید که دشمن همه توان خود را برای نابودی شما به‌کار گرفته است و از هر بهانه‌ای هم استفاده می‌کند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به جنجال‌های اخیر درخصوص پرتاب موشک ماهواره‌بر به فضا اشاره کردند و افزودند: پرتاب این موشک ماهواره‌بر، یک کار علمی و فنی و معمول و البته لازم برای کشور بود اما در همین موضوع نیز جنجال به‌پا کردند. توصیه بعدی رهبر انقلاب به دولتمردان، لزوم کار قوی و جهادی و حساب شده در عرصه‌های اقتصادی، فرهنگی، دفاعی و حفظ هویت اسلامی و انقلابی برای مقابله با ترفندها و بهانه‌های بدخواهان و پاسخ به آنها بود. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بیان دهمین و آخرین توصیه خود خطاب به مسوولان گفتند: به خدا توکل کنید و به وعده نصرت الهی باور داشته باشید. ایشان در پایان با تاکید بر اینکه نباید در مقابل دین‌ستیزان و قانون‌شکنان آرام نشست، خاطرنشان کردند: بدانید که آینده متعلق به شماست.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید