خوراکی های خوشمزه چاق کننده هستند!

کدخبر: ۱۷۸۳۶۴
آیا همه خوراکی‌های خوشمزه باعث چاقی می‌شوند؟ در اینجا در مورد تاثیر عوامل موثر بر روی سوخت و ساز بدن، صحبت می‌شود. اگر شما هم اضافه وزن دارید این مقاله را بخوانید.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از زندگی آنلاین، دکتر ضیاء‌الدین مظهری:متاسفانه این باور غلط موجب آن گردیده که رژیم گیرندگان شکست خورده در کاهش وزن، خودشان را مجبور به رعایت مسائلی نموده‌اند که زمینه‌ساز و پایه‌گذار اضافه وزن و چاقی‌های مختلف تلقی می‌شوند.

1- مثل کوچک و کم مقدار نمودن بیش از حد اعتدال و نیاز پرس‌های غذایی خود

2- عدم مصرف بعضی از گروه‌های غذایی سرشار از ریزمغذی‌های مختلف

3- کاهش تعداد وعده‌های غذایی یا تغییر در ساعت مصرف آنها: اجرا کنندگان چنین رژیم‌های نامناسب و نامتعادل و فاقد تنوع، لذت غذاخوردن را از دست داده و همواره به امید واهی دستیابی به اندام دلخواه رویایی خود به ادامه اجرای برنامه‌های خسته کننده فاقد طعم و رایحه دلپذیر و تهی از درشت مغذی های مورد نیاز سلول‌های بدن ادامه داده و هرگز بعد از میل کردن چنین جیره غذایی که فاقد مواد مغذی سازنده هورمون‌های روح‌نواز و شادی آفرین می‌باشند نائل نمی‌ ‌شوند و از این جهت موجبات رضایت روحی و توانایی جسمی‌شان تامین نمی‌گردد.

عزیزانی که اجرای چنین جیره‌های غذایی را بر خود تحمیل نموده‌اند و با افراد فاقد صلاحیت علمی و تجربه عملی رژیم‌های فاقد تنوع غذایی و نامتعادل (از بعد ریز و درشت مغذی‌های مورد نیاز میلیاردها سلول‌های سازنده بافت‌های مختلف و تشکیل دهنده ارگان‌ها و ضمائم دستگاه گوارش) دریافت نموده‌اند همواره با گرسنگی های ظاهری و سلولی از پشت میز غذا برخاسته و با احساس دلتنگی و دلمردگی ناشی از سوء تغذیه و ایزوله شدن از دیگر همراهان خود و ناراضی از وضع غمبار ایجادشده و عدم کسب لذت و رضایت از آنچه که میل نموده‌اند به زندگی تهی از نشاط خود ادامه می‌دهند.

ادامه چنین وضعی از بعد محدودیت‌های بدون دلیل گروه‌های غذایی و حسرت به دل ماندن‌های طولانی مدت، نظم سیستم‌های درونی فرد را چنان بر هم می‌زند که منجر به افت بیشتر میزان سوخت و نیاز آن می‌شود.

لذت بردن از انواع غذاهای مصرفی تاثیرات بسیار مثبتی در شما پدیدار می‌سازد

لذت بردن از غذاهای روزمره یکی از عوامل تحریک کننده ترشح هورمون خوشبختی یعنی (Endorpine) می‌گردد که وظیفه آن مهار تولید و ترشح هورمون‌های استرس می‌باشد و علاوه بر آن عامل فروزش بیشتر شعله حیات و باعث سوخت بیشتر چربی‌های دریافتی و ذخیره شده قبلی می‌گردد.

استفاده مداوم از سینه مرغ آبپز همراه با سبزیجات بخارپز و تحمل بلند مدت این محدودیت و محرومیت و چاق‌تر شدن بعنوان یک شکنجه دائمی بر شما تحمیل نمی‌شود باور کنید اگر سیستم سوخت و ساز خودتان را با ندانم‌کاری خود و یا بنا به توصیه دیگران به کاهش مداوم وا ندارید، با رعایت اصل تناسب و تعادل و تنوع می‌توانید از شیرینی، شکلات و بستنی نیزخود‌تان را بهره‌مند ساخته و با وجود آنها نیز به کاهش حجم چربی‌های ذخیره شده و رسیدن به سایزهای دلخواهتان موفق گردید.

توجه داشته باشید با خوردن می‌توانید لاغر و خوش‌اندام و شاداب شوید اگر در چهارچوب منطقی تعیین شده عمل کنید.

زمانی که خودتان را مجبور به گرسنگی با حذف یا کاهش کامل غذاهای دلخواهتان در جیره روزمره خود می‌نمائید و فعالیت‌های قبلی خود را به طور ضربتی افزایش می‌دهید بالاترین برنامه‌ریزی‌ها و دقیق‌ترین تغییرات در جهت حفظ ذخایر چربی در تمام بافت‌ها و ارگان‌های بدن به مورد اجرا گذاشته می‌شود که به طور غریزی و زنجیره‌ای یکی پس از دیگری رخ می‌دهد تا زمانیکه وضعیت اضطراری بدن وجود دارد تمام عوامل درونی و غیرارادی به صورت آماده باش در آمده و هورمون‌های ترشح می‌گردد که مانع سوخت چربی‌ها می‌گردد از جمله به جای هورمون T3 از غده تیروئید rT3 ترشح می‌گردد که وظیفه آن حفظ تمامی چربی‌های بدن می‌باشد برعکس اگر شما به طور مرتب و بموقع و به اندازه نیاز از غذاهای متنوع در بر دارنده تمامی ریزمغذی‌ها در حد متعادل می‌باشد میل کنید و تقسیم‌بندی‌های وعده غذایی را نیز برحسب ساعت بیولوژیکی در محیط زیست خود رعایت نمایید سیستم تحریک شده حفظ حیات و تامین ایمنی امکان زیست طولانی‌تر پیدا کرده و حالت فوق‌العاده برطرف می‌گردد و از این لحظه به عدد اجازه برداشت و مصرف ذخایر چربی بعنوان تولید کننده انرژی صادر و به مورد اجرا گذاشته می‌شود.

بنابراین نتیجه‌گیری می‌شود گرسنگی کشیدن و خیلی کم‌خوری و تک‌خوری منبع کمکی برای دستیابی به اندام متناسب به شما نخواهد کرد مخصوصا اگر با افزایش مدت و شدت فعالیت‌های بدنی هفتگی آن را توام سازید، نتیجه کاملا برعکس تصور شما تجلی خواهد کرد.

نکات درخور تعمق و بسیار پر اهمیت

لذت بردن از خورد و خوراک و رفت و آمد معاشرت منجر به تقویت و افزایش سوخت و ساز می‌گردد:

1) تحت تاثیر استرس از شدت و حدت سوخت و ساز بدن کاسته می‌شود

استرس‌های مختلف تحت تاثیر هر عاملی فرا خوانده شوند به منزله عامل اعلام وضعیت قرمز در بدن می‌گردد حالت اضطراری و آماده‌باش بوجودآمده تحت تاثیر استرس، موحبات حفظ چربی‌های موجود و ذخیره‌سازی چربی‌های جدید می‌گردد.

علاوه بر آن استرس موجبات ترشح هورمون کورتیزول را افزایش می‌دهد که با تاثیر‌گذاری بر عملکرد T3 میزان عملکرد آن را بر سیستم سوخت و ساز کاهش می‌دهد احساس خوش و لذت برعکس اثر تقویتی بر عملکرد هورمون T3 داشته و دارد وقتی شما از جیره غذایی مصرفی خود احساس رضایت دارید و از آنچه که میل می‌کنید لذت می‌برید سطح سوخت و ساز شما افزایش پیدا کرده، گرسنگی کاذب و میل به بیش‌خوری از بین رفته یا به شدت کاهش می‌یابد.

2) لذت و آرامش خیال موجب تقویت و افزایش میزان سوخت و ساز می‌گردد

بدین صورت که غدد فوق کلیوی تحت تاثیر این حالت به تولید بیشتر هورمون خوشحالی Endorphine پرداخته و با وجود این هورمون، مغز به ترشح هورمون سروتونین Seretonin مبادرت می‌ورزد که یک میانجی عصبی می‌باشد وباعث افزایش حالت رضایت و خوشی منجر گردیده و غده تیروئید تحریک به تولید T3 بیشتر می‌کند که عامل سوزاندن چربی‌ها می‌باشد.

3) لذت و احساس رضایت آبشاری را در بدن جاری می‌سازد

که در نتیجه آن میزان سطح هورمون لپتین (که به وجود آورنده احساس گرسنگی می‌باشد) کاهش می‌یابد.

لذا غذاهای تولید کننده لذت و رضایت خاطر با یک تیر، دو نشان را هدف قرار می‌دهند، هم شما را سیر می‌نماید و هم رضایت خاطرتان را فراهم می‌سازد که عکس‌العمل آن تقویت خودباوری و توجه بیشتر به خویشتن خویش می‌باشد تا با کشف توانمندی‌های خود به برطرف کردن عادات غلط دیگرو بهبود شیوه زندگی خود نیز نائل گردید.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید