نیمی از تخلفات فضای مجازی مربوط به تلگرام است
سید مرتضی موسویان افزود: اما زمانی که سواد رسانهای را به فضای مجازی تعمیم میدهیم باید تعریف یگری را ارائه کنیم. مبتنی بر اینکه چگونه در فضای دوم و مجازی باید زندگی کرد. در واقع با توجه به ذات متفاوت فضای مجازی نسبت به فضای اول، نمیتوان از آداب، مقررات و قوانین فضای اول در فضای دوم ( مجازی) استفاده کرد.
وی با بیان اینکه در فضای مجازی با عقب ماندگی ناشی از نبود قوانین و مقررات مواجه هستیم، گفت: همه باید دست به دست هم دهیم تا با شناسایی هویت افراد و هویت اشیا (محتوا و سرویس) به مدیریت فضای مجازی کمک کنیم. در غیر این صورت مطلقا نمیتوانیم بر این فضا کنترلی داشته باشیم.
موسویان با اشاره به جرائم فضای مجازی اظهارکرد: بر اساس اعلام پلیس فتا آمار جرائم در کل فضای مجازی نسبت به جرائم دیگر حدود 85 درصد است که 48 درصد از این تخلفات مربوط به تلگرام و 22 درصد مربوط به اینستاگرام و بقیه مربوط به سایر اپلیکیشن ها است.
رییس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال تاکید کرد: در تمام کشورهای توسعه یافته هویت تمام افراد لاگین شده در فضای مجازی مشخص است اگر این مقوله در ایران نیز اتفاق افتاد شاید مسئله شبکه ملی اطلاعات هم حل شود.
موسویان یادآور شد: امروزه برای اخذ مجوز جهت انجام تبلیغات حدود دو سال زمان لازم است اما در تلگرام با این سبک وسیعی از دنبال کننده آیا مجوزی برای تبلیغ وجود دارد؟ این مسئله نشان دهنده خلاء قانونی در فضای مجازی است.
وی با بیان اینکه برخی چاره کار را در بستن تلگرام میدانند گفت: تکنولوژی به هیچ عنوان قابل انسداد نیست وهر کسی چاره کار را در انسداد شبکههای مجازی میداند باید این تفکر را فراموش کند.
موسویان افزود: باید قوانین فعلی را کاملا کنار بگذاریم چرا که این قوانین نمی ت وانند چاره کار باشند.