زندگینامه و سوابق وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم

کدخبر: ۱۷۹۶۷۰
رئیس جمهور امروز برای دفاع از کابینه پیشنهادی در مجلس حاضر شد.
زندگینامه و سوابق وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم

به گزارش مشرق، زندگینامه مختصر وزیران پیشنهادی به این شرح است:


محمد جواد ظریف - وزرات امور خارجه
ظریف در سال 1338 در شهر تهران دیده به جهان گشود. وی دانش آموخته دبستان و دبیرستان علوی تهران است.

ظریف در سال 1355 با ویزای دانشجویی به آمریکا رفت و 1367 دکترای مطالعات بین المللی خود را از دانشگاه دنور ایالت کلرادو گرفت. وی پیش از این نیز کارشناسی ارشد خود را در حوزه روابط بین الملل و در دانشگاه ایالتی سانفراسیسکو به پایان برده بود.

او سال های 57 تا 59 مشاور سرکنسولگری ایران در سانفرانسیسکو بود. پس از آن تا سال61 مشاور سیاسی، رایزنی و کارداری نمایندگی ایران در سازمان ملل را تجربه کرده است. ظریف هم چنین سال های 67 و 68 مشاور علی اکبر ولایتی، وزیر خارجه وقت بوده است.

وی سال 68 تا 71 سفیر و معاون نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل شد و با پایان ماموریتش در سازمان ملل، 10 سال معاونت حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه را برعهده داشت.

از 81 تا 86 برای بار دوم به عنوان سفیر ایران مسوولیت نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل را پذیرفت و به نیویورک اعزام شد.

ظریف پس از بازگشت تا سال 89 دستیار ارشد وزیر امور خارجه بود. پس از آن به دانشگاه آزاد رفت و معاون بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی را مدیریت کرد.

ظریف در مجامع بین المللی مسوولیت هایی را نیز برعهده داشته است.

محمد جواد ظریف مرداد سال 1392 به عنوان گزینه دولت یازدهم برای تصدی وزارت امور خارجه به مجلس شورای اسلامی معرفی شد و با کسب اکثریت آرا  به عنوان وزیر امور خارجه مشغول به فعالیت شد.

امیر حاتمی - وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح

امیر سرتیپ امیر حاتمی از فرماندهان ارتش ایران است و 51 سال سن دارد.

وی در دولت یازدهم جانشین سردار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بود.

امیر حاتمی پیش از انتصاب به عنوان جانشین وزیر دفاع در آبان 1392، جانشین معاون ارکان و امور مشترک ستاد کل نیروهای مسلح بود.

علی ربیعی - وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی

علی ربیعی (زاده 1334)  زاده جنوب تهران است پیش از انقلاب تکنسین کارخانه هایی چون ارج بود و پس از انقلاب اسلامی تا 1360 مسئول شاخه کارگری حزب جمهوری اسلامی شد. ربیعی عضو سپاه پاسداران شد و از فرماندهان آن بود. از آغاز انقلاب وی عضو مؤسس و عضو شورای مرکزی خانه کارگر بوده است.

وی از 1366 تا 1372 در دوره وزارت محمد ری شهری و علی فلاحیان، معاون حقوقی و پارلمانی وزارت اطلاعات و از 1372 تا 1384 مسئول اجرایی و مسئول کمیته تبلیغات دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی بوده است.

در 4 آذر 1393، ربیعی برای پاسخ به سؤالات نمایندگان در مجلس حضور یافت اما نتوانست آنان را قانع کند.

محمد شریعتمداری- وزرات صنعت معدن و تجارت

محمد شریعتمداری معاون اجرایی رئیس جمهور ، جانشین رئیس جمهور  در شورای عالی ایرانیان، شورای عالی فضایی و شورای استاندارد و تحقیقات صنعتی است.

او در آغاز کار دولت یازدهم ، بیست روز سرپرست وزارت ورزش و جوانان و در دولت اول و دوم اصلاحات وزیر بازرگانی بوده است.
به مدت 8 سال مسئولیت کمیسیون مشترک روابط جمهوری اسلامی ایران با کشورهایی نظیر عربستان سعودی، عراق، عمان، قطر، کویت، پرتقال، اسپانیا، زیمبابوه، اوگاندا، کنیا، فیلیپین، تایلند و… علاوه بر مسئولیت وزارت بازرگانی ایران، به عنوان نماینده تام الاختیار دولت در الحاق به سازمان جهانی تجارت منصوب و در همین دوره، جمهوری اسلامی ایران را پس از سال ها بعنوان عضو ناظر به سازمان جهانی تجارت وارد کرد.

در طی دوره وزارت 8 ساله اش، ریاست شورای عالی نظارت بر اتاق های بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ایران نیز بر عهده داشت.

عباس آخوندی- وزارت راه و شهرسازی

عباس احمد آخوندی (زاده 1336، نجف) سیاستمدار، استاد دانشگاه و وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران است. وی پیش از این از 1361 تا 1365 در زمان وزارت علی اکبر ناطق نوری، معاون سیاسی وزارت کشور، و بین 1372 تا 1376 در کابینه دوم دولت اکبر هاشمی رفسنجانی وزیر مسکن و شهرسازی بوده است.

وی مدرک کارشناسی ارشد مهندسی راه و ساختمان خود را از دانشگاه تهران دریافت کرد و پس از آن به انگلستان رفت و در کالج رویال هالووی لندن، در رشته اقتصاد سیاسی به ادامه تحصیل پرداخت و موفق شد مدرک دکترای خود را دریافت کند.

وی و هم اکنون در دانشگاه تهران عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان و استاد گروه بریتانیاست.


آخوندی توسط حسن روحانی برای تصدی وزارت راه و شهرسازی به مجلس معرفی شد. عباس احمد آخوندی در نهایت توانست با کسب 159 رای از 284 رای ماخوذه تصدی وزارت مزبور را بدست بیاورد.


 سه شنبه 14 مهر 1394، جلسه استیضاح عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در مجلس شورای اسلامی برگزار شد و نهایتاً استیضاح وزیر راه و شهرسازی با 72 رأی موافق، 175 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 252 رأی مأخوذه، رأی نیاوردو عباس آخوندی بعنوان وزیر راه و شهرسازی ابقاء گردید.
در 1 اسفند 1395 و یک سال بعد از روی کار آمدن مجلس دهم آخوندی مجدداً استیضاح و به مجلس فراخوانده شد، اما مجدداً استیضاح با 74 رأی موافق، 176 رأی مخالف و 5 ممتنع استیضاح از مجموع 257 نماینده حاضر در مجلس رای نیاورد و آخوندی در وزارت راه و شهرسازی ماندنی شد.


محمود حجتی نجف آبادی - وزارت جهاد کشاورزی
وی  در دولت یازدهم و از سال 92 به سمت وزیر جهاد کشاورزی رسید و  از سال 79 تا 84 نیز در همین سمت مشغول به کار بوده است.

حجتی با پیروزی انقلاب اسلامی وارد نهاد جهاد سازندگی کشور شد و پس از آن به عنوان استاندار سیستان و بلوچستان انجام خدمت کرد.

با شروع عملیات اجرایی عظیم سد کرخه به عنوان مدیر اجرایی این پروژه تا زمان بهره برداری ارائه خدمت نمود و در دولت هفتم به عنوان  به عنوان وزیر جهاد کشاورزی از مجلس رای اعتماد گرفت و تا پایان دولت در این سمت باقی ماند.
با آغاز کار دولت یازدهم، حجتی بار دیگر برای تصدی وزارت جهاد کشاورزی توانست از مجلس رأی اعتماد بگیرد.

بیژن نامدار زنگنه - وزارت نفت

 زنگنه  کارشناس انرژی، مدرس دانشگاه و مدیر ارشد اجرایی است، که هم اکنون به عنوان وزیر نفت ایران و استاد دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه صنعتی شریف فعالیت می نماید.

وی فعالیت سیاسی خود را از سال 1359 در کابینه محمدعلی رجایی، در جایگاه معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز نمود.

در دولت های سوم و چهارم، 5 سال وزیر جهاد سازندگی و یک سال نیز وزیر نیرو بود. در دولت هاشمی رفسنجانی؛ 8 سال بعنوان وزیر نیرو فعالیت کرد و در دولت های هفتم و هشتم، نیز 8 سال عهده دار وزارت نفت بود. وی هم اکنون در دولت یازدهم عهده دار وزارت نفت است.

حبیب الله بیطرف - وزارت نیرو

حبیب الله بیطرف  مدرس دانشگاه و مدیر ارشد اجرایی است، که هم اکنون بعنوان معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت ایران و رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران فعالیت می کند.

وی دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی عمران از دانشکده فنی دانشگاه تهران می باشد. بیطرف از اعضای کمیته مرکزی دانشجویان مسلمان پیرو خط امام بود، که در آبان 1358 سفارت آمریکا در تهران را تسخیر کردند.

بی طرف فعالیت اجرایی را از سال 1358 با مشارکت در راه اندازی جهاد سازندگی آغاز نمود. در طول جنگ ایران و عراق به عنوان عضو رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فعالیت ادامه داد.

وی در فاصله سالهای 1365 تا 1368 استاندار یزد بود. از ابتدای سال 1369 تا پایان سال 1373 به مدت پنج سال، در سمت معاون آموزشی وزارت نیرو فعالیت داشت. بیطرف در دولت های هفتم و هشتم، بعنوان وزیر نیرو فعالیت می کرد.

از سوابق اجرایی بیطرف می توان به اجرای پروژه های بزرگ ملی مانند طرح احداث سد و نیروگاه آبی کارون 3، اجرای ضوابط و مقررات نظام فنی و اجرایی کشور در حوزه مدیریت پروژه های دولتی، همچنین حضور 2 دوره در هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران و عضویت کنونی در شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی و ساختمان اشاره کرد.

مسعود کرباسیان- وزارت امور اقتصاد و دارایی

کرباسیان دکتری مدیریت و برنامه ریزی دارد. بیش از 12 کتاب از وی چاپ شده که مشهورترین آنها دو مجموعه کتاب در خصوص جهانی شدن است.

او معاون وزیر صنعت، معاون وزیر نفت، معاون وزیر بازرگانی و معاون وزیر اقتصاد بوده است.

آخرین سمت کرباسیان، معاونت علی طیب نیا و ریاست گمرک کل کشور بود.



محمدجواد آذری جهرمی - وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

متولد 1360 در شهرستان جهرم است. وی دانش آموخته مهندسی برق قدرت دانشگاه صنعت آب و برق است.

مدیرکل امنیت سیستم های ارتباطی سازمان تنظیم مقررات در سال های 1388تا 1393 عضو هیات مدیره غیرموظف هیات مدیره شرکت خدمات ارتباطی رایتل 1393تا 1395 عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت 1393 تا 1395 معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت از 1395 تاکنون بوده است.

سید محمود علوی - وزارت اطلاعات

سید محمود علوی وزیر اطلاعات دولت یازدهم بار دیگر از سوی حسن روحانی بعنوان وزیر اطلاعات دولت دوازدهم  به مجلس معرفی شد.

سید محمود علوی(زاده 4 اردیبهشت 1333 در لامرد فارس) روحانی و وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران در دولت یازدهم و نماینده استان تهران در مجلس خبرگان رهبری است.

وی پیش از این نماینده دوره های اول، دوم، چهارم و پنجم شهرستان لامرد در مجلس شورای اسلامی و رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش از سال 1379 تا سال 1388 بوده است و دارای دکترای فقه و مبانی حقوق اسلامی از دانشگاه فردوسی مشهد است.

عبدالرضا رحمانی فضلی- وزارت کشور

 رحمانی فضلی وزیر کشور دولت یازدهم بار دیگر از سوی حسن روحانی بعنوان وزیر پیشنهادی کشور برای کابینه دوازدهم به مجلس شورای اسلامی معرفی شده است.

وی متولد 1338 در شیروان خراسان شمالی و دارای دکترای جغرافیا گرایش برنامه ریزی و کارشناس ارشد جغرافیای سیاسی از دانشگاه تربیت مدرس است.

رحمانی فضلی معاون سیاسی صدا و سیما، رئیس دیوان محاسبات کشور، نماینده دوره چهارم مجلس شورای اسلامی و قائم مقام شورای عالی امنیت ملی و معاون اجتماعی، فرهنگی رسانه ای در دوره علی لاریجانی بوده است.

از پست های دیگر رحمانی فضلی می توان به ریاست دوره ای اجلاس سازمان همکاری های اقتصادی منطقه ای (اکو) ECO و رئیس حوزه خبر اتحادیه رادیو و تلویزیون های آسیا و اقیانوسیه ABU اشاره کرد.

همچنین وی از سال 1382 تاکنون استاد دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید بهشتی تهران در رشته تحصیلی و تدریسی جغرافیا بوده است.

سیدمحمد بطحایی- وزارت آموزش و پرورش

سید محمد بطحایی متولد 1342 در شهر تهران است و رئیس مرکز ملی نظارت راهبردی سازمان برنامه و بودجه کشور را بر عهده دارد. او همچنین سرپرست سابق وزارت آموزش و پرورش  و معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش بوده است.

او سالها معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش، مهم ترین نهاد قانون گذاری در وزارتخانه بود و همچنین معاونت برنامه ریزی و نظارت در دفتر ستادی، مسئول آموزش در سرپرستی مدارس خارج از کشور، مدیریت واحدهای آموزشی، معلمی دبیری و امور تربیتی را نیز در کارنامه خود دارد.

عضویت در کمیته های تخصصی در حوزه های برنامه ریزی درسی برنامه های توسعه پژوهش های آموزشی و مشارکت در ده ها طرح پژوهشی و مطالعاتی در حوزه ی آموزش و پرورش از دیگر سوابق او است.

بطحایی دارای مدرک کارشناسی برنامه ریزی آموزشی و کارشناسی ارشد مدیریت دولتی گرایش مدیریت مالی است.

سیدعباس صالحی- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

سید عباس صالح شریعتی معروف به سید عباس صالحی فعال فرهنگی و حوزوی زاده 1342 در مشهد بوده و هم اکنون دارای تحصیلات دکترای فلسفه است.
 
وی از سال 1351 وارد حوزه علمیه مشهد شد و دروس مقدماتی، سطوح مقدماتی و عالی را در حوزه علمیه مشهد گذراند؛ از سال 60 به حوزه علمیه قم عزیمت کرد و دروس خارج را تا سال 68 در آن حوزه گذرانید و مجددا به مشهد عزیمت داشته و در دروس خارج اساتید مشهد ادامه تحصیل داد، در سال 76 مجددا به حوزه علمیه قم مراجعت تحصیلی و علمی داشت.
 
صالحی در ادامه فعالیت های خود سال 78 مدیر مسئولی و سردبیری نشریه «پگاه» را بر عهده داشت که تاکنون 176 شماره از آن منتشر شده است.
 
وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،دارای سوابقی از جمله معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سرپرست وزارت ارشاد است.

حسن قاضی زاده هاشمی- وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

وی در فروردین ماه 1338 در فریمان، در  خانواده ای مذهبی، متولد شد و پس از پایان دوره ابتدایی، دوره متوسطه را در دبیرستان فردوسی مشهد ادامه داد.

قاضی زاده هاشمی در سال 56 وارد دانشکده پزشکی مشهد شد و ضمن تحصیل دانشگاهی در فعالیتهای اجتماعی سال های قبل از پیروزی انقلاب اسلامی فعالیت داشت.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران به عنوان یکی از مؤسسان سازمان جهاد سازندگی نقشی مؤثر ایفا کرد و با شروع جنگ ایران و عراق، مدت 33 ماه به صورت داوطلبانه در جبهه حضور پیدا کرد و دو بار مجروح شد.

 قاضی زاده هاشمی پس از بازگشت «جهت ادامه تحصیل»، حضور در جبهه را در قالب تیمهای اضطراری پزشکی ادامه می داد. او در زمان وزارت بهداشت محمد فرهادی در بیمارستان فارابی مشغول شد و هم اکنون در بیمارستان چشم پزشکی نور مشغول است .

مسعود سلطانی فر- وزارت ورزش و جوانان

مسعود سلطانی فر (متولد 1338 در تهران)، وزیر ورزش و جوانان ایران در دولت یازدهم و گزینه ریاست جمهوری برای تصدی پست این وزارت در دولت دوازدهم است.

او سابقه کار در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را دارد و زمانی عضو غیرموظف هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد کیش نیز بود.

او 2 سال معاون اسبق سازمان تربیت بدنی و قائم مقام مصطفی هاشمی طبا در زمان ریاست وی بر سازمان تربیت بدنی در سال های ( 1374 و 1375) بود و همزمان معاونت اداری و مالی این سازمان، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده است.

سلطانی فر دارای مدرک کارشناسی ارشد علوم سیاسی است و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده و سابقه همکاری با حسن روحانی را دارا است.

سلطانی فر به عنوان نماینده مردم تهران در شورای شهر نیز انتخاب شده بود که پس از رفتن به میراث فرهنگی از شورای شهر تهران استعفا کرد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • گزارش «اقتصادنیوز» از معاملات بازار سهام

      اقتصادنیوز: بازار سرمایه در هفته جاری روند صعودی داشته است؛ باید گفت امروز هم شاخص کل بورس ۳۵ هزار واحد رشد را تجربه…

    کارگزاری مفید