جزئیات ربوده شدن سه شاهزاده سعودی

کدخبر: ۱۷۹۷۹۴
این مستند مدارک دزدیده شدن شاهزاده دیگری به نام «ترکی بن بندار» نیز که پیش از مخالفت با دولت، افسر پلیس خاندان سلطنتی سعودی بوده را نیز منتشر کرده است.

به گزارش عصرایران، بر اساس گزارش نشریه گاردین جزئیات جدید منتشر شده درباره ناپدید شدن سه شاهزاده سعودی نشان می‌دهد که این افراد در قالب پروژه دولت عربستان برای ربودن مخالفان خارج از کشور ربوده شده‌ند.

این سه تن پیش از آنکه به فعالیت‌های صلح آمیز مخالفان دولت بپوندند در دستگاه حکومتی سعودی در ریاض مشغول بکار بوده‌اند.

این افراد که در خارج از عربستان بودند در بازه‌ی زمانی سپتامبر ۲۰۱۵ تا فوریه ۲۰۱۶ علیرغم میل شان و بصورت آدم ربایی به ریاض برده شدند.

یورو نیوز نوشت: داستان این شاهزاده ها اولین بار توسط نشریه گاردین منتشر شد و مستندی با نام شاهزاده های گمشده سعودی نیز قرار است از شبکه خبری بی بی سی عربی پخش شود که به این موضوع پرداخته است.

بر اساس گزارش گاردین یکی از این شاهزاده‌ها و بیست تن از همراهانش روز یکم فوریه ۲۰۱۶ در یک هواپیما که از سوئیس پرواز کرده بود ربوده شده‌اند. تعداد زیادی از همراهان وی تابعیت غربی داشتند.

بر اساس توصیف دو تن از همراهان، هواپیمای آنها که قرا بود در قاهره فرود بیاید، در ریاض به زمین نشست. آنها می گویند که شاهزاده سلطان فریاد می زد و با خدمه هواپیما که برای کنترل او و دیگر مسافران اسلحه های خود را بیرون آورده بودند، درگیر شده بود.

به گفته این شاهدان عینی به محض فرود، هواپیما توسط ده‌ها خودرو و نیروهای مسلح ارتش عربستان محاصره شد و شاهزاده سلطان را در حالی که تقلا می کرد از هواپیما بیرون کشیدند؛ او خطاب به همراهانش فریاد می زد که همه آنها به گروگان گرفته شدند و باید به سفارتخانه‌های خود اطلاع دهند. این آخرین بار بود که شاهزاده سلطان بن ترکی دیده شد.

مسافرین هواپیما که چندین زن هم در میان آنها بودند برای سه روز در عربستان سعودی نگاه داشته شدند. ابتدا موبایل، وسائل الکترونیکی و همچنین پاسپورت آنها گرفته شد و سپس به هتلی در ریاض منتقل شدند. این شاهدان عینی می گویند که خدمه هواپیما نیز پس از پیاده شدن از هواپیما لباسهای نظامی دولت سعودی به تن کرده و همراه سربازان، آنها را تا هتل اسکورت کردند.

پس از سه روز موبایل و دستگاه‌های الکترونیکی مسافران به آنها باز گردانده شد در حالی که تمام شواهد و عکس‌های این آدم ربایی از روی دستگاه‌های آنان پاک شده بود. یک افسر نظامی از این افراد عذرخواهی کرد و اسنادی را برای امضا به مسافران داد که به زبان عربی بودند.

در نهایت از همه مسافران هواپیما مقصد سفرشان پرسیده شد؛ آنها تک به تک توسط نیروهای امنیتی به فرودگاه برده شده، داخل هواپیما قرار گرفتند و در لحظه پرواز سربازان همراه، پاسپورت‌هایشان را بازگرداندند.

یکی از همراهان شاهزاده سلطان می گوید که یک ساعت پس از ربوده شدن او، سفیر عربستان در ژنو به محل اقامت او در هتل اینترکنتینانتال مراجعه و اعلام کرد که شاهزاده در حال حاضر در ریاض است و آنها نیز باید هتل را ترک کنند.

پس از اقدام به ربودن شاهزاده سلطان در سال ۲۰۰۳، وی تحت مراقبت ۲۴ ساعته دولت سوئیس قرار داشت اما این بار تلاشی از سوی دولت سوئیس برای دسترسی به شاهزاده سلطان بن ترکی صورت نپذیرفت.

این مستند مدارک دزدیده شدن شاهزاده دیگری به نام «ترکی بن بندار» نیز که پیش از مخالفت با دولت، افسر پلیس خاندان سلطنتی سعودی بوده را نیز منتشر کرده است.

در این مستند یادداشتی که شاهزاده ترکی پیش از ناپدید شدن برای دوست خود فرستاده بوده نشان داده می شود. او در این یادداشت گفته بود که بیم دزدیده و کشته شدن توسط دولت سعودی را دارد.

یک روزنامه مراکشی در نوامبر ۲۰۱۵ گزارشی مبنی بر بازداشت شاهزاده ترکی منتشر کرد. بر اساس این گزارش وی در حالی که قصد بازگشت به فرانسه را داشته بازداشت و به زندان سالا در مراکش منتقل شده بود. او چند روز بعد به درخواست دولت عربستان سعودی به این کشور مسترد شد. او در از سال ۲۰۱۲ در پاریس ویدئوهایی در شبکه‌های اجتماعی در اعتراض به خاندان سعودی منتشر می کرد.

شاهزاده ترکی بن بندار در یادداشتی که برای دوست خود فرستاد نوشته بود: «ویل عزیز، این اظهارات منتشر نمی شود مگر آنکه من دزدیده یا کشته شوم. همانطور که می دانم چگونه حقوق من و مردم عربستان را نادیده گرفته اند، می دانم که توسط آنها دزدیده و کشته می شوم.»

سومین شاهزاده‌ای که داستان دزدیده شدنش از کشور مراکش در این مستند روایت شد، سیف النصر نام دارد. یکی از دوستان او می گوید که این شاهزاده نیز بدلیل فعالیت‌هایش در مخالفت با دولت سعودی از دزدیده و کشته شدن توسط آنها بیم داشت.

او در سال ۲۰۱۵ پیشنهاد همکاری تجاری از سوی یک بازرگان روسی- ایتالیایی دریافت کرد و از زمانی که با هواپیمای خصوصی برای عقد قراداد راهی ایتالیا شد، ناپدید شده و تاکنون در انظار عمومی دیده نشده است.

تا کنون دولت عربستان، خاندان سلطنتی سعودی و مقامات کشور مراکش درباره این دو آدم ربایی و پیدا شدن مدارک جدید اظهار نظری نکرده‌اند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید