چگونه اکانت گوگل یا جیمیل هک شده خود را پس بگیریم؟
در سالهای اخیر شرکتهای ارائه دهنده سرویس صندوق پستی الکترونیک یا همان ایمیل روشهای مختلفی را در جهت افزایش امنیت حریم خصوصی افراد و اطلاعات آنها ایجاد کردهاند. یکی از این سرویسها جیمیل است که تخمین زده میشود تعداد کاربران فعال ماهانه آن به بیش از یک میلیارد نفر رسیده باشد.
البته بر کسی پوشیده نیست، هر اندازه هم که گوگل یا شرکتهای ارائه دهنده سرویس ایمیل در جهت ارائه راهکارهای امنیتی در جهت جلوگیری از هک شدن اطلاعات کاربران گام بردارند، با این حال همیشه وقت افراد یا سرویسهایی در جهت تقابل با این گونه راهکارها فعالیت میکنند.
برای جلوگیری از هک شدن اکانت جیمیل خود در ابتدای امر پیشنهاد میکنیم که احراز هویت دو مرحلهای را فعال نمایید. اضافه کردن یک شماره تلفن همراه به حسابتان، یکی از آسانترین و قابل اعتمادترین روشها برای حفظ ایمنی حساب شما است. برای مثال، در صورتی که فردی تلاش کند، وارد حساب شما شود، شرکت گوگل میتواند با استفاده از این شماره تلفن کار را برای این افراد سختتر کند و در صورتی که قابلیت دسترسی به حسابتان را از دست بدهید، برای شما رمز تأییدی ارسال کند تا بتوانید وارد حسابتان شوید. وارد کردن شماره تلفن بازیابی در اکانت گوگل باعث نمیشود که این شماره تلفن در فهرستهای بازاریابی قرار بگیرد و یا از بازاریابان تلفنی تماسی دریافت کنید.
اگر تائید صحت دو مرحلهای را روشن کرده باشید، وقتی شخصی سعی کند از رایانه ناشناختهای وارد حسابتان شود، گوگل گذرواژهای را به تلفن همراهتان ارسال میکند؛ یعنی اگر شخصی گذرواژه شما را سرقت کند یا آن را حدس بزند، مهاجم احتمالی نمیتواند به حساب شما وارد شود زیرا تلفن شما را در اختیار ندارد. علاوه بر این همیشه وقت یک ایمیل اکانت پشتیبان برای بازیابی رمز عبور ثبت نمایید، چرا که ممکن است در بعضی مواقع کد احراز هویت به شماره تلفن همراه ارسال نگردد.
ثبت اطلاعات تلفن همراه و یا ایمیل پشتیبان فواید دیگری نیز دارد، چرا که اگر اکانتتان هک شود، با استفاده از همین دو مقوله میتوانید رمز عبور را ریست کنید. ریست کردن پسورد جیمیل و بازیابی اکانت جیمیل هک شده فرآیند چندان پیچیدهای را شامل نمیشود. شما برای ریست کردن رمز عبورتان نیازمند این هستید که هویت خود را به گوگل تائید کنید. بدین منظور باید به اطلاعات خاصی که گوگل ارائه کرده دسترسی داشته باشید.
شاید به کار گیری روشهای فوق بتواند تا حد زیادی از لو رفتن اطلاعات اکانت جلوگیری کند، با این حال ممکن است افرادی موارد امنیتی مربوط به امنیت ایمیل را رعایت نکنند و ایمیل آنان هک شود پس در صورت وقوع چنین پیامدهایی بهتر است در وهله اول آرامیش خود را حفظ کرده و سپس از طریقی روشی که در ادامه با آن آشنا خواهیم شد، کنترل حساب هک شده را بار دیگر در اختیار بگیرید.
روش زیر در زمانی کارایی دارد که فرد هکر تمامی روشهای بازیابی یا ریست کردن پسورد، مانند شماره همراه و یا ایمیل پشتیبان را تغییر داده است. همچنین توجه داشته باشید که هرچند استفاده از روش مورد بحث بسیار ساده بوده، با این حال اگر موارد زیر را در اختیار نداشتید، بهتر است قید اکانت و اطلاعات آن را به کلی بزنید.
آخرین پسوردی که از آن برای ورود به حساب کاربری خود استفاده کردهاید. (حیاتی)
آخرین باری که توانستید وارد حساب کاربری شوید؛ شامل سال، ماه و روز میشود. (حیاتی)
تاریخ ایجاد حساب کاربری (حیاتی)
در اختیار داشتن پاسخ صحیح سؤال امنیتی تعیین شده به منظور ریست کردن پسورد
در اختیار داشتن حداقل 5 ایمیل آدرسی که بیشترین مکاتبه را با آنها داشتهاید.
نام 4 برچسبی که در اکانت گوگل از آنها استفاده میکردید.
ایمیل آدرس یا شماره تلفنی که پیشتر به منظور بازیابی رمز ورود تعیین شده است.
مشخصات 4 گجتی که تا پیشتر از طریق آنها به اکانت جیمیلتان وارد شدهاید.
اطلاعاتی کلی در رابطه با دلیل از دست رفتن کنترل حساب
مراحل بازپسگیری جیمیل هک شده
این نکته را در نظر داشته باشید که برای پس گرفتن اکانت جیمیل خود حتماً نیاز نیست معجزه کنید و یا آنکه از هکر دیگری درخواست هک کردن مجدد اکانت کنید؛ برای این منظور تنها کافیست به گوگل اثبات کنید که اکانت مورد بحث تا پیش از این در اختیار شما بوده است.
1- بدین منظور در اولین قدم در صفحه ورود به حساب کاربری، بر روی عبارت Need help در قسمت پایین صفحه کلیک کنید.
2- در صفحه جدید باز شده یا همان صفحه Google Account Recovery، گزینهای تحت عنوان “I don’t know my password” را پیدا کرده و انتخاب کنید. اگر تا اینجای کار مراحل فوق را درست پیش رفته باشید، بایستی منتظر باز شدن باکسی در پایین صفحه باشید که بایستی آدرس جیمیل هک شده را در آن وارد کرده و سپس گزینه “Continue” را انتخاب کنید.
3- در مرحله بعد عبارت امنیتی نمایش داده شده را در فیلد مربوطه وارد کنید و سپس در صفحه جدید باز شده آخرین رمز عبوری که با آن موفق شدهاید به حسابتان وارد شوید را وارد نمایید.
در این قسمت گزینههایی برای شرایطی که اکانت هک نشده باشد وجود دارد، اما از آنجا که اکانت شما هک شده و اطلاعات آن به کلی تغییر کرده در پایین صفحه روی Verify Your Identity کلیک کنید.
4- در این صفحه بایستی به فهرستی از سوالات نمایش داده شده پاسخ دهید. سوالات مذکور همانهایی هستند که در هنگام ساخت اکانت توسط ایجاد کننده تعیین شدهاند و یا مواردی هستند که در ابتدا آنها را برای بازپسگیری ضروری دانستیم. پاسخ دادن به تمامی سوالات اختیاری است، با این حال به هر میزان از آنها که به طور صحیح پاسخ دهید، شانس ببازپسگیری اکانت هم افزایش پیدا میکند. البته اگر پاسخ آنها را فراموش کردهاید بهتر است با انتخاب گزینه skip، از آنها گذر کنید.
5- درنهایت اگر به میزانی از سوالات فوق پاسخ داده باشید که گوگل تشخیص دهد صاحب اصلی اکانت شما هستید، در انتهای صفحه فیلدهای تعیین رمز ورود جدید نمایش داده خواهد شد؛ اما اگر غیر این باشد در انتها با پیامی مبتنی بر عدم احراز هویت شما به عنوان ایجاد کننده اصلی اکانت نمایش داده خواهد شد، پس تا امکان دارد در پاسخ به موارد فوق دقت به خرج دهید.