صداوسیما به تئاتر ضربه زد
رحمت امینی رییس شورای ارزشیابی و نظارت اداره کل هنرهای نمایشی درباره شنیده هایی مبنی بر خداحافظی از این شورا به خبرنگار مهر گفت: من اردیبهشت ماه سال ۹۵ و بعد از خداحافظی از مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری به دلیل پایان دوره فعالیت ام در آنجا، با پیشنهاد آقای مهدی شفیعی مدیرکل هنرهای نمایشی برای مدت حدود یک سال یعنی تا پایان دوره دولت برای ریاست شورای ارزشیابی و نظارت به توافق رسیدیم.
وی ادامه داد: طی این مدت یک سال تقریبا حدود ۷۰ درصد از ایده هایی که داشتم نظیر ساماندهی تئاتر کمدی تهران، تئاتر خصوصی و آوردن نیروهای تازه نفس به شورای ارزشیابی و نظارت عملی شد.
امینی یادآور شد: می دانستم با بیشتر شدن مسئولیتم در دانشگاه تهران نظیر پذیرفتن مدیریت گروه هنرهای نمایشی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران باید تمرکز خود را روی فعالیت های دانشگاهی بگذارم. حتی قرار بود که مردادماه در تماشاخانه سنگلج نمایش «جعفرخان» را در مقام کارگردان روی صحنه ببرم. همان موقع با آقای شفیعی ماجرا را مطرح کردم و گفتم که قصد خداحافظی از شورا را دارم که ایشان پیشنهاد داد تا پایان انتخابات ریاست جمهوری دولت دوازدهم رفتنم را به تأخیر بیندازم که نکته درستی بود.
رییس شورای ارزشیابی و نظارت اداره کل هنرهای نمایشی اعلام کرد: حالا که وارد شهریورماه شده ایم و دولت دوازدهم هم آغاز به کار کرده است، اوج فعالیت های دانشگاهی نظیر آزمون عملی دانشجویان شرکت کننده و همچنین پایان نامه های دانشجویی را داریم از این رو در نشستی با آقای مهدی شفیعی مدیرکل هنرهای نمایشی، به صورت شفاهی و غیر رسمی از شورای ارزشیابی و نظارت خداحافظی کردم.
وی افزود: ان شاءالله طی یک یا ۲ هفته دیگر فرد جدیدی به عنوان رییس یا سرپرست شورای ارزشیابی و نظارت انتخاب و معرفی می شود و من هم به سراغ کارهای هنری و فعالیت های دانشگاهی ام می روم. البته همچنان به همکاری خود با اداره کل هنرهای نمایشی ادامه خواهم داد.
امینی با اشاره به گزارشی که در بخش خبری ۲۰:۳۰ درباره تئاتر پخش شد، اظهار کرد: در مراسم اختتامیه جشنواره تئاتر سوره که به عنوان رییس هیات داوران جشنواره حضور داشتم، خبرنگار محترم باشگاه خبرنگاران جوان گفتگویی را برای این بخش خبری با من انجام داد. در آن مصاحبه توضیحاتی درباره جشنواره ارائه دادم و در دقایق پایانی مصاحبه نیز به پرسش هایی درباره شورای ارزشیابی و نظارت پاسخ دادم. آنجا گفتم که بیش از ۱۰۰ اثر در تهران اجرا می شود که در برخی از این آثار به دلیل زنده بودن تئاتر دیالوگ هایی گفته می شود که در بازبینی نبوده است حتی گفتم بعضی نمایش ها به غلظت حرکات موزون خود برای جذب مخاطب می افزایند.
این مدیر، مدرس و کارگردان تئاتر بیان کرد: متأسفانه آن گزارش به شکل ناجوانمردانه ای تنظیم و پخش شد و صدا و سیما تئاتر را بیشتر شبیه غولی بی شاخ و دم نشان داد. این درست نیست که صدا و سیما و یا نهادهای دیگر یک یا ۲ کار را به صورت گزینشی زیر ذره بین ببرند و بر سر تئاتر بکوبند. صدا و سیما نه تنها نباید بر سر تئاتر بکوبد بلکه باید از آن حمایت کند زیرا این همه نیروهای مستعد در عرصه نویسندگی و بازیگری را از تئاتر جذاب خود می کند. این روا نیست که به خاطر یک یا ۲ کار با تئاتر این چنین رفتار شود.
وی تأکید کرد: این امر باعث دلخوری من نیز شد زیرا طی یک سال گذشته با تعامل مشترک میان هنرمندان تئاتر، اداره کل هنرهای نمایشی و مراکز ذیربط مسیر تئاتر را طوری طی کردیم که اتفاق حادی در این عرصه رخ نداد و در ماه ۱۰۰ نمایش در تهران به صحنه رفت. متأسفانه صدا و سیما با ضبط تصاویری یواشکی، تصویر هولناکی از تئاتر نشان می دهد و باعث می شود خانواده هایی که جوانانشان برای حضور در عرصه تئاتر وارد دانشگاه می شوند، دلسرد شوند.
امینی در پایان تصریح کرد: متأسفانه صدا و سیما با این رفتار و عملکرد تئاتر را به مسلخ می برد و این روند اصلا جوانمردانه نیست.