اسب تروای ایران در قلب «قلعه عربی» خلیج فارس

کدخبر: ۱۸۱۶۲۵
العرب چاپ لندن نوشت: تصمیم قطر برای خروج از شورای همکاری کشورهای خلیج فارس، طبیعت نظام سیاسی در دوحه و تحت الحمایه قرار گرفتن این کشور توسط قدرتهای خارجی را نشان می دهد که به هیچ عنوان به نفع دولتهای خلیج فارس و به طور کلی جهان عرب نیست.
اسب تروای ایران در قلب «قلعه عربی» خلیج فارس

به گزارش انتخاب؛ این روزنامه عرب زبان در ادامه آورده است: تحلیلگران خلیج فارس، همنوایی دوحه با کشورهای خارج از منطقه خلیج فارس را ناقض سنتها و تاریخ ملت قطر و در تعارض با منافع آن در زمان حاضر و آینده در جهت رشد و شکوفایی هویت خلیج فارسی اش می دانند.

این در حالی است که وزیر امور خارجه امارات، انور قرقاش در روز سه شنبه بر التزام این کشور به عضویت در شورای همکاری کشورهای عربی خلیج فارس تاکید کرده و اقدامات این شورا به نفع کشورهای عضو را ارج نهاد.

به عقیده تحلیلگران، دولتهای تحریم کننده قطر مسیر درست و دقیقی را در حمایت از موجودیت شورای همکاری در برابر هر زیان و آسیبی پیموده اند. همچنانکه برخی مراجع قطری منتقد رفتار نظام حاکم در این کشور تصریح کرده اند که پیشرفت و ترقی قطر حاصل همراهی آن با کشورهای خلیج فارس است و هر گونه رابطه ای که دوحه در سطح سیاسی و اقتصادی با دولتهای جهان برقرار کند، براین اساس استوار است که قطر عضوی از دولتهای شورای همکاری کشورهای خلیج فارس و در ادامه جزئی از منظومه منطقه ای است که وزنی سیاسی و اقتصادی در بازار انرژی در جهان دارد.

به گفته مقامات قطری منتقد، خروج این کشور از شورای همکاری کشورهای خلیج فارس خطری برای ادامه موجودیت این شورا و استقرار آن نیست و روند پیشرفت و تقویت این شورا و چه بسا گسترش آن را متوقف نمی کند، در حالی که این مساله به منزله خودکشی سیاسی و اقتصادی برای قطر، بعنوان طرفی ضعیف و وابسته به ایران و ترکیه یا هر دو آنها با هم، است.

به گفته سفیر سابق ایران در دوحه، عبدالله سهرابی، امیر قطر شیخ تمیم بن حمد آل ثانی از مدتی پیش قصد عقب نشینی از شورای همکاریها را داشته است که مشاوران وی او را از این کار منع کردند.

در این میان، کارشناسان ایرانی فاش کردند که تهران از سالها پیش به طبیعت رابطه اش با قطر بعنوان عضوی در شورای همکاری کشورهای خلیج فارس تکیه کرده تا در طولانی مدت از این کشور به عنوان «اسب چوبین تروای» در خانه کشورهای خلیج فارس استفاده کند.

از این رو، برخی عناصر حکومت ایران خواستار فشار تهران بر دوحه برای خارج نشدن از منظومه دولتهای خلیج فارس هستند، نه به خاطر علاقه به کشورهای عربی عضو این شورا، بلکه به دلیل نیاز ایران به باقی ماندن قطر برای ایفای نقش در داخل این شورا.

به اعتقاد تحلیلگران، خروج قطر از شورای همکاریها موجب تحقیر این کشور در افکار عمومی جهانی می شود، چرا که در این صورت قطر یک کشور وابسته به ایران و ترکیه به شمار می رود.

کارشناسان معتقدند احتمال لغو میزبانی دوحه از مسابقات فوتبال جام ملتهای کشورهای خلیج فارس، باعث دوری قطر از کشورهای همسایه اش می شود، در حالی که حاکمان این کشور هیچ توجیهی برای ارائه به ملت قطر در مورد علت تمسکشان به دولتهایی مثل ترکیه یا ایران را ندارند.

دیپلماتیکهای کشورهای عربی خلیج فارس نیز بر این مساله تاکید کرده اند که دولتهای تحریم کننده قطر برای متوقف کردن بازی این کشور با امنیت و آینده این دولتها، اقدامات و گزینه های جدیدی را اعمال خواهند کرد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید